Manisa'da Trafik Kazaları (Niyeyse Furkan'ın Etrafında)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VoDaFoNeCeLL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,446

VoDaFoNeCeLL

" Birlikte yaşa, yalnız öl "
Yer
EgE
Merhaba arkadaşlar..

Beni tanıyanlar bilir gerçi ama, bilmeyenler için ; Manisa bölgesinde faaliyet gösteren bir elektronik firmasıyız. 3 araçtan oluşan arıza ekiplerimizle bir Gsm operatörünün arızalarına müdahale ediyoruz.

Arıza olduğunda her saat müdahale etmek zorundayız. Bu sebeple gece gündüz kavramı yok. Arıza olan her saat, iş saati. Yağmur yağdığında, fırtınada ve benzeri havalarda daha çok arıza oluyor ve çok yoruluyoruz.

Herşey geçen hafta cuma günü başladı. İlk olarak benim ekibimden Nissan Rally Raid 4x4 aracı kullanan iş ortağım yoğun sisli bir gecede takla attı. Şükürki canına bir şey olmadı. Yanındaki arkadaşımızda da bir sıkıntı yoktu ve sadece hasarla atlattık. Bu araç servise çekilince kalan iki araçtan birisi ben, diğeri Manisa merkez ekibindeki Kangoo oldu.

Tam iki gün sonra, yoğun geçen iki günden sonra, tıpkı bizim gibi bir başka Gsm operatörünün arızalarına bakan arkadaşlarımız, uykusuzluk sebebiyle Ahmetli ilçesinde önce bir tıra arkadan çarpıp, daha sonra taklalar atarak kaza geçirdiler. Ve maalesef bir arkadaşımız vefat etti. Diğer iki arkadaşımızın durumu iyiye gitmekte. Ama moral olarak darmadağın olduk..

Tam bunu atlattık derken, bu sabah (25 aralık) Manisa ekibim, Kangoo araç ile bana desteğe gelirken saat 06:00 civarında biraz hız, biraz da dalgınlıkla sadece tek araç geçebilen bir köprüde kaşıdan gelen aracı son anda farkedip fren yapınca kayarak köprü kaldırımına çarptılar. Şükür ki canlarında bir şey yok. Araç alt takım, çamurluk, tampon, aks, marşbiyel, airbag filan gidik. Ama umrumda değil. Cana bir şey gelmedi.

Bu araç da servise çekilince Manisa bölgesine sadece tek araçla ben bakmaya başladım gün itibarı ile. Bu sebeple 1 hafta kadar uzak kalabilirim sahalardan :smiley:

Nissan aracımız sisli havada ve gece kaza yaptığı için fotoğrafları elimde değil.

Ama Ömer arkadaşımızın yaptığı kazaya ait fotoğraflar ve Kangoo ya ait fotoğrafları ekliyorum. Sadece ders olması ve ibret almamız için. Allah bizi böyle kazalardan korusun. Etrafımdaki kaza haberlerinden korktum ve bıktım artık. Allah tekrar nasip etmesin..

Öncelikle arkadaşımızın vefat ettiği kazadaki Ford aracın sağlam hali (temsili) ;

[attachment=1]

Aracın kaza yerindeki fotoğrafları ;

[attachment=2]

[attachment=4]

[attachment=3]

[attachment=5]

1.jpg

1 (1).jpg

1 (2).jpg

1 (3).jpg

ranger.jpg

Etiketler
Ynt: Manisa'da Trafik Kazaları (Niyeyse Furkan'ın Etrafında)

Bu fotoğraflar da, kazadan sonra daha ayrıntılı çekilen fotoğraflar. Ön sağ koltukta oturan arkadaşımız vefat etti. Maalesef.

Allah rahmet eylesin..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

1.jpg

1 (1).jpg

1 (2).jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

1 (3).jpg

1 (4).jpg

1 (5).jpg

Furkan Bey aman dikkat, daha fazla dikkat

Bu aracın arkadan çarptığı tırın lastiği gümlemişti ve jantları yamulmuştu. Düşünün ki, ne kadar hızlı !

Yaralı kurtulan arkadaşlarımıza acil şifalar diliyor ve hayatını kaybeden gencecik arkadaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum tekrar tekrar..

Arkadaşlar, uykunuz geldiğinde, bunu hissettiğinizde lütfen sağa çekin ve uyuyun. Acaba uyusam mı diye düşünmeyin bile. Çekin uyuyun. Zaman kaybetmek, Allah göstermesin, hayatınızı kaybetmenizden iyidir..

Sonrasında da bu sabaha karşı, Gölmarmara ilçesini Salihli ilçesine bağlayan, aslında Ankara yolu ile İstanbul yolunu birbirine bağlayan çok işlek bir yolda bizim ekibin yaptığı kazaya gelelim. Ekibimizin de hatası var tabi. Fakat bu kadar çok araç işleyen bir yolda, hala sadece tek aracın geçebileceği genişlikte iki adet köprü bulunduran zihniyete de yuh diyorum. Bu köprüyü hiç bilmeyen iki sürücü gece köprüde karşılaştıklarında çok büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Nice kaza tehlikesi atlatıyorlar..

Bu devirde, keçiyolu gibi iki adet köprüyü viraj arkalarına koyan mantığı, benim mantığım almıyor..

İşte fotoğraflar ;

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

1.jpg

1 (1).jpg

1 (2).jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

1 (4).jpg

1 (3).jpg

1 (5).jpg

Tabi tüm bunlar ders oldu. Büyük araçlarımızın hepsinde olan GPS araç takip sistemini küçük araçlara da takıp, çalışanlarımıza hız limiti uygulayacağız. 100 km hızı ilk kez geçene uyarı, ikincide yazılı uyarı, üçüncüde iş akdi fesh uygulayacağız.

Maddi hasar umrumuzda değil, ama Allah göstermesin, onlardan birine bir şey olsa vicdan azabıyla yaşanmaz gerçekten..

Son 6 günde 3 kaza.. Gerçekten çok feci bir dönem geçiriyorum.. Allah beterinden korusun demekten başka çaremiz yok..

Lütfen biraz daha dikkat. Yapacağınız her hamleyi bir kez daha düşünün.. Dönüşü olmayan hatalara düşebiliriz...

hayatını kaybeden arkadaşımıza allahtan rahmet yaralılarada acil şifalar dili yorum 80li yıllarda gazete nakliyesi işindeydim ve şehirler arası sürekli acil yetiştirme durumlarımız söz konusuydu defalarca ölümden döndüm ve şimdi daha iyi anlı yorumki bu olayları yaşayan biri olarak hiç bir iş insan canından mühim degil cok sakat kalan arkadaşlarım oldu aman diyorum cok dikkatli olun :'( :'(

Başın sağolsun, geçmiş olsun Furkan abi, GPS le hız kontrolü yapılabilirse hatta yoluna göre hız limiti koyulabilirse daha işlevsel olabilir abi.. (Kangoo köprüden zaten 100km/sa hızla geçmemiştir)

şehir dışı yola çıkmaktan korkuyor insan, kendi hatalı olmasa bile başkalarının hatalarından zarar görenler de olabiliyor.

Kal sağlıcakla..

Furkancım, çok geçmiş olsun ve başın sağolsun, son günlerde hava koşullarının olumsuzluğuna senin de sözünü ettiğin, hız, uykusuzluk sorunları eklenince korkulan başa gelebiliyor, lütfen dikkati elden bırakmayın, çok üzüldüm ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.