Ynt: Maltepe Buluşmaları
Yine güzel bir gece yaşadım , kendi adıma..Evden akşam yemeği yedikten sonra çıkarken elim boş olarak gitmek istemedim.. Herkesin severek yiyebileceği bir şey alıp gideyim de ne alayım diye düşündüğümde aklıma "çıtır leblebi" geldi..Kabuklu bir kuru yemiş ile ortalık kabukla dolacağı için gecenin ardından ispark elemanlarının kulağımızı çınlatmamaları için kabuksuz ,kolay yenilebilen bir kuruyemiş olarak bunu uygun gördüm...Alırken dahi içimde hep bir endişe vardı , acaba onun yerine ne alınabilir diye..
Fakat "çıtır"ı ortaya koyduğumda ilk avuçlanmadan itibaren ard arda gelen övgü sözcükleri ile keyfim yerine geldi...Bazan tesadüfle ortaya çıkan gerçekler geleceğe de hakim olabiliyor..Artık bundan sonra ki buluşmalarda benden tüm katılanlara avuç avuç çıtır leblebiiii..Ananızın ak sütü gibi helal olsun. ;D
İnsel'in ızgara tavuk ve köfte servisi yanısıra Levent'in odun ateşinde kaynayan çay servisinden malesef ama bilinçli olarak payımı almadım(uykumu açtığı için)..Ancak sahilde ki zaman zaman durup sonra canlanan serin rüzgarın etkisini sırtımda ve ensemde hissetmeme rağmen ortamın samimiyetine kaptırdım kendimi..Bu serin rüzgardan dolayı da buluşmanın ortasında artık ayrılmak zorunda kaldım..Bu esnada odun ateşinden çıkan dumanın rüzgarla tam üzerime gelişini bile fark etmemişim ki dönüşte eve geldiğimde eşim " gel gel , sen ne kokuyorsun öyle" deyince jeton düşüverdi hemen.
..Tüm giysim ve saçım dahi is kokuyordu..Haklı, kadıncağız tabi..Gerekli yıkama,pasta,cila işleminden sonra aileye dahil olabildim. :
..
Elden geldiğince bu "Maltepe buluşmaları"na katılacağıma dair and içerim (komutanım).