Lr Defender Hakkında Danışma ..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mmtunlu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,874

mmtunlu

Ana Kamp
Yer
Adana
Merhabalar. Aranıza yeni katıldım. İsmim Mehmet. Adana da yaşamaktayım. Yaşım 29. Çoğu kişide olduğu gibi bende de bir defender ilgisi var. Sizlere bu konuda danışmak istiyorum, eğer bilgilerinizle ve görüşlerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum .. Adana'da çiftçilikle uğraşmaktayım .. Şu anda Duster kullanmaktayım. Defender ile ilgilenmem bir kaç senedir devam etmekte yalnız bir türlü cesaret edemedim. Değer mi, pişman olur muyum acaba diye hep sonradan bastırdım duygularımı ve bakmaktan vaz geçtim :smiley: ama tekrardan başlamış durumda bu ilgim ve sizlere sormak istedim. Eğer alacak olursam kullanış amaçlarım şunlar olacak: Çiftliğe gidip geleceğim, yaylaya gidip geleceğim ve günlük amaçlı kullanacağım :smiley: , kırk yılda bir belki araziye, geziye giderim o da belki. Asıl Defender isteme sebebime gelirsek, heybetli cüssesi ve karizması demek yeridir, beni hep bu yönleri cezbediyor. Hep kaba araçlara ilgim olmuştur. Ama dedğim gibi olaki pişman olursam fln diye de çok para bağlamak istemiyorum yani 30-35 bin tl gibi bir şey gözden çıkarabilirim diye düşünüyorum. Malum sitede bir kaç araç baktım hoşuma giden ama hiç anlamadığım için siz üstadlarımın bilgisine danışmak istiyorum ..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-1987-land-rover-defender-110-2-5-temiz-yeni-toplanmis-146339916/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-satilik-land-rover-defender-110-dizel-138017740/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-defender-110-144335156/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-zoryolarin-araci-anlatilmaz-yasanir-140967152/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-esine-az-rastlanir-defender-132059397/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-110-300-tdi-intercol-klimali-109338686/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-1992-model-defender-101959849/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-1987-md-defender-110-tdi-klimali-ofroad-donanimli-146382035/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-sahibinden-land-rover-defender-hastasina-144861941/detay

Eğer bu araçlar hakkındaki görüşlerinizi, bilgilerinizi ve fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim .. Hiçbir bilgimin, tecrübemin olmadığını tekrar hatırlatırım sizlere :smiley: Şimdiden ilgileriniz için çok teşekkür ederim ..

Etiketler
Ynt: Lr Defender Hakkında Danışma ..

Merhaba Mehmet Bey öncelikle hoş geldiniz. Eğer almayı kafaya koyduysanız yine de önce oralarda bir Defender bulup deneme amaçlı kullanın derim. En azından kafanızda iyi kötü bir fikir oluşur. Ben 4 senedir Defender kullanmaktayım. Düz dizel ve 300 tdi kullandım. Şu andaki Defender ım da 300 tdi zaten. Benden tecrübeli bir çok arkadaş var sitede onlar ne derler bilmiyorum ama bana soracak olursanız almışken turbo dizel alın derim. Düz dizel hem verimsiz hem de çok gürültülü bir motor. Şöyle örnek vereyim düz dizelle 3. viteste 55 km ile çıktığım bir rampayı 300 tdi la 5. viteste 90 km ile çıkabiliyorum. Gürültüsü için de şöyle örnek vereyim yanından geçtiğim alarmlı arabaların alarmlarını çalıştırıyordum arabanın sesi ile :smiley: . (Gerçi Reha Abi düz dizelin tınısını seviyorum demişti bir konuda, kızmasın ama bana tınıdan çok gürültü gibi gelirdi :smiley: ) Özellikle bir kaç saat kullandıktan sonra arabadan inince kafamın içinde bir uğultu olurdu hep. Bir keresinde Malatya'dan Safranbolu'ya hiç durmadan gelmiştim 700 km civarı düz dizelle, Defender sevmeyen birisinin çekeceği dert değildi yani anlayacağınız. Bir başka nokta da özellikle hidrolik direksiyonlu olsun. Ben ilk aldığımda hidrolik direksiyonlu değildi, 3-4 ay o şekilde kullandım çarşıda pazarda öne arkaya yakın bir şekilde araba çekmesinler diye dua ediyordum çünkü oradan çıkıncaya kadar kan ter içinde kalıyordum. Hele ormanda falan derin karda hiç döndüremezsiniz direksiyonu eğer hidrolik değilse. Dediğim gibi şu andaki arabam hidrolik direksiyonlu 300 tdi ve tek araba yani günlük olarak kullanıyorum. Benim size tavsiyem önceden söylediğim gibi imkanınız varsa deneme amaçlı bir kullanın sonra almaya karar verirseniz düzgün toplanmış bir tdi alın derim ben, çünkü gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama düzgün bir defender a düşmezseniz sanayiden çıkamazsınız. Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama bu soruya kısa cevap vermek biraz zor. Zaten daha tecrübeli arkadaşlar ve abilerim de cevap yazacaklardır. Onlar size daha fazla yardımcı olacaklardır.

Yanıtınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim Seiko bey, kusura bakmayın isminizi bilmediğim için o şekilde yazdım. Öncelikle etrafımda tanıdığım sadece 1 kişide var Defender, ama dediğiniz gibi araştıracağım ve bir deneme yapmaya çalışacağım. Ama tanıdığım kişideki Defender normal bir defender değil. 6600 dizel motora sahip :smiley: ve offroad yarış geçmişi olan birisi diye biliyorum. Yanı o Defender la yapacağım test bana bir bilgi katacağını zannetmiyorum :smiley: ama dediğiniz gibi araştırmaya başlayacağım test imkanı bulup bulamayacağımı. Motor konusunda da açıklamanız aydınlatıcı oldu. Baktıklarımdan sadece 1-2 tanesi sanırım tdi di .. 300 tdi bakmamı öneriyorsunuz bende öyle yapacağım peki bu puma motor dedikleri de 300 tdi mı oluyor acaba onu da tam bilmiyorum. Yani test imkanı bulup, beğenirsem ve tamam budur diyip almaya karar verirsem eğer nelere dikkat etmem gerekiyor veya nelerinin olmasına dikkat etmem gerekiyor bu konularda da beni aydınlatırsanız sevinirim .. Çünkü bir tecrübem olmadığı için dediğiniz gibi devamlı sanai de olmak sıkıntı yaratır, hatta araçtan bile soğutabilir insanı. O yüzden en azından masrafı olacaksa bile çok olmaması tercihim yoksa klasik araçlarda (defender da bu kategoriye giriyor sanırım) devamlı bir şeyler yapmak istiyorsunuzu, orasını beğenmedim diyip ekstralara gidebiliyorsunuz diye biliyorum belki yanlış biliyorum ama duyduklarıma göre konuşuyorum. O yüzden en azından motoru olsun, yürürü olsun, eli yüzü düzgün olsun biraz diye düşünüyorum, ama tabiki sizlerin fikirleri ve tecrübelerinize danışmak ve bana yol göstermenizi umuyorum, teşekkürler ..

bahsettiğiniz 6.6 lt. motoru anlayamadım ben? defender a öyle bir motor takıldığını duymadım. range aksları ve alt yapısıyla 4.6 motor takıp yarışa girenler var ama o aracın sadece kupası defender dır.

Standart defender,

2.5 benzin 83 HP
3.5 v8 benzin 114 HP
2.5 dizel 67 HP
2.5 turbo dizel 85 HP az bulunur
200 Tdi 111 HP az bulunur
300 Tdi 114 HP
2.5 Td5 122 HP az bulunur
yeni nesil Defender 2.4 dizel Tdci (Ford) 122 HP PUMA

Bunun haricinde 100 hp.lik nissan bd30, 100-120 ve 130 hp lik 320 mn. tork lu ford v184 ( nam-ı diğer PUMA) sıkça defender a uygulanabilen motorlardır.

Forumu biraz daha araştırırsanız aklınıza takılan soruların hepsine cevap bulabilirsiniz. ( yazmaya kalksam çok uzun sürer) kısaca ne kadar az elektronik motor olursa arazide o kadar az masraflı olur. 30-35bin lere bd30 lu bir defender ( benim tercihim) rahatlıkla bulabilirsiniz.

Saygılar

Derya

dturan bey teşekkür ederim cevabınıza. Evet forumu çok inceliyorum fakat dediğim gibi hiç tecrübem ve bilgim olmadığı için pek anlayamıyorum o yüzden konu açtım yani anlayamadığım bilmediğim şeyleri direk sizlere sorarak öğrenmek için. Dediğim Defender a gelince, bende şaşırmıştım. O araçla araziye gitmiştik ve sesi inanılmaz hoşuma gitmişti. Sorduğumda V8 Dizel 6600 motor olduğunu söyledi sahibi. Gerçekten de v8 ve dizel, turbo yok. Sanırım yanlış hatırlamıyorsam Chevrolet motoru demişti ama inanın hatırlamıyorum ne olduğunu. Peki bd30 mu yoksa Puma motor mu tavsiye edersiniz, incelerken hangilerini özellikle incelememi tavsiye edersiniz.? Ve klima da taktırmayı düşünüyorum eğer üzerinde yoksa bunu söylemeyi unuttum. Forumda düz 2.5 in klimayı kaldırmadığını okumuştum. Var mıdır böyle bir durum? Çünkü Adana'da yazın klimasız inanın imkan yok bir şey yapamazsınız araçla. Aracı bırakın yazın doğru düzgün akşam hariç dışarı çıktığınızda su gibi oluyorsunuz inanın..

Puma motor ile bd30 gerek motor ömrü gerekse yedek parça açısından birbirine yakın motorlardır. Bana sorarsanız turbosuz 100 bg güç ürettiği için bd30 derim. Nedeni ise arazide kullanılan bir araçta turbo herzaman arıza riskidir. Bence arazide kadar az parça o kadar sıkıntısız kullanım.

Klima konusuna gelince, Defender ın her modeline klima sonradan takılabilir. (Düz dizele Toyota kliması takan ve memnun kalan arkadaşım var) ama esas sorun klimayla soğutmaya çalıştığınız defendera yalıtım yapmak. :smiley: kaporta ince olduğu için çabuk ısınır çabuk soğur. Adana sıcağında klima kullanmak için çok iyi yalıtım yapmanız lazım. Forumda Adana da def. Toplayanlar var, onlar bu konuda daha fazla bilgi verebilir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Merhaba Mehmet Bey foruma kayıt olurken nick olarak seiko yazmıştım adım Serkan. Bahsettiğiniz 6600 motor GMC ve Chevrolet pick up larda kullanılan motordur muhtemelen. Bir ara Bolu da Chevrolet Corvette motorlu bir Defender vardı yarışlar için hazırlanmış. Ama haklısınız o aracı kullanarak Defender hakkında doğru bir izlenim edinemezsiniz. 300 tdi Land Rover ın kendi ürettiği bir motordur. Puma ise Ford un bir motorudur. Türkiye de genellikle Ford Transitten çıkma motorlar için bu tabir kullanılır. Derya Bey'in söylediği gibi forumda Defender a bd30 uygulaması, Puma uygulaması gibi başlıkların altında birçok açıklayıcı bilgi bulabilirsiniz. Onun haricinde diğer birçok konuda bilgi var. Defender bölümündeki başlıklara şöyle bir göz gezdirirseniz aradığınız bilgilere ulaşabilirsiniz. Saygılar...

Merhaba Mehmet bey,

Yazdiginiz fiyatlara temiz bir 300tdi bulabilirsiniz. Ve bence bu motoru tercih edin. Ayni fiyata td5 bulursaniz daha da iyi.
Araci almadan evvel nasilsa isi bilen bir ustaya gostereceksiniz diye dusunuyorum. O yuzden motor yuruyen aksam sasi filan kontrol edin demeye gerek yok.
Tercihiniz ne olursa olsun, simdiden hayirli olsun.

6600 v8 dizel e gelince... Bu arac yanilmiyorsam Adana da idi. Uzerindeki motor benzinli degil yazildigi gibi dizeldir ve Hummer motorudur. Zor bir adaptasyon ama basarilmis.

Çok teşekkür ederim ilginiz alakanız için. Evet o 6600cc olan araç Adana da. Gerçekten sırf bu aracı düşünür oldum İnşallah başımıza iş açmamışızdır :smiley: Yorum yapan üstadlarımı dinledim ve bugün Adana da satışta olan bir 90 kasa kullandım. Biraz küçük kaçacak zannediyordum fakat görünce öyle olmadığını anladım. Demekki fotoğraflara aldanmamak gerekiyormuş. Araca gelince: 90 kasa (sahibinin söylediğine göre 110 dan kesme değil), 2.5 düz dizel, hidrolik direksiyon. Aracı biraz kullanma fırsatım oldu. Direksiyon biraz ağır geldi ama arazi aracı olduğundan olabilir mi o ağırlık bilmiyorum. Kendimce ses dinledim ve pek fazla bir ses duyduğum söylenemez (gıcırtı tıkırtı olsun, fazla motor sesi olsun) pek fazla duymadım. Aracın tabiki el değmesi gereken yerleri var ama aciliyeti alacak olan kişiye kalmış tabiki. Gözüme çarpanları, km saatiarızalı, sanırım kayış kopmuş, koltuklar ve göğüs kısmına elden geçirilebilir. Dİkkatimi çarpanlar bunlardı. Bugünden sonra 110 isteğim sanki 90 a kayar gibi oldu ne yalan söyleyeyim .. Tabiki karar verilirse bir ustayla gidilecek didik didik edilecek. Şöyle bir düşünceye kapıldım.. Çok fazla harcama yapmadan yeri geldiği zaman kendi isteklerim doğrultusunda yapabilmek istiyorum. Bu araç fiyat olarak keseme daha uygun geldi eğer çok masrafı yoksa tabiki bunu da göstermeden bilemeyeceğiz. Fakat bu araç nasıldır bilen, tanıyanınız var mıdır veya fikri olan varsa sizlerden duymayı çok isterim, fikirleriniz ve tecrübeleriniz benim için çok önemli.. Sizin de bildiğiniz ve tavsiye edebileceğiniz araçlar varsa onları da bilmek isterim özellikle.. Şimdiden teşekkür ederim şimdiden. Aracın linkini yapıştırıyorum ..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-sahibinden-90-model-dizel-4x4-land-rover-145417768/detay

Benzin depo kapağı oldukça ilginç ilandaki aracın, sanki Series gibi desem değil, lpg bağlantısı gibi desem değil. İlginç bir araç. İyiyse durumu fena değil fiyat...

Evet şimdi bende fark ettim onu siz söyledikten sonra. Neden öyle acaba, hemen diğer 90 lara baktım kimisi arkada kimisi daha altta konumlanmış. Neden bu depo kapağı böyledir acaba bir bilgisi fikri olan var mıdır ? Bu arada sayın LRTD5, bu araç hakkında ne düşünüyorsunuz sizin bir görüşünüzü alabilir miyim. Hem bu araç hakkında, hem de genel olarak ..

Bu arada araç Özel Harekat tan çıkmaymış onu da belirtmek istedim. Bunun bir eksisi veya sıkıntısı var mıdır ?

Böyle arka arkaya sorularımı sıralıyorum kusura bakmayın ama bir sorum daha olacak :smiley:
Bu aracın 110 dan kesme olma ihtimali nedir acaba ? Kesme ise ne gibi bir sıkıntısı yada dezavantajı olur bana ? Kesme olup olmadığını nasıl anlayabiliriz ? Kesme değilse iyi durumda olup olmadığını nasıl anlayabiliriz? Nerelerine bakmamız lazım, nelerine dikkat etmemiz lazım? Biraz fazla soru sorduğumun farkındayım bu yüzden kusuruma bakmayın lütfen .. Bu konularda veya benim unuttuğum fakat sizin önemli gördüğünüz mevzularda beni aydınlatırsanız çok sevinirim .. Teşekkür ederim ..

Merhaba,

Araba guzel gorunuyor ama iyi bir baktirmak lazim. Kesme olup olmadigini herhangi bir usta anlayabilir. Ama ilanda kesinlikle kesme olmadigi yaziyor (inanirsaniz !!).

Benim tek takildigim aracin duz dizel olmasi. Ama maalesef 90 kasada 2.5 benzin ve duz dizel disinde arac bulmak oldukca zor. Benim bildigim bir tane 200tdi arac vardi bir arkadasimin ancak su anda arac nerede bilemiyorum.

Duz dizel basit bir motordur. Dusuk performansli ve dusuk verimlidir. Kisa surede sıkılabilirsiniz araçtan diye bir endisem var. Bununla birlikte duz dizel kullanan bircok arkadasim var ve araclarindan gayet memnunlar (ama gonullerinde hep 200-300 tdi yada puma motor yatar :smiley: )

Teşekkür ederim ilginiz için.. Evet okuduklarımdan alnadığım kadarıyla dediğiniz gibi düz dizel verimsiz ve ağır kalacak. Benim de korkum şu: şimdi bu defender olayına takmış vaziyetteyim. Diğer üstadlarımın dediğini dinledim kullandım hoşuma da gitti fakat aldıktan bir kaç ay sonra ben naptım diyecek olursam eğer :D en azından çok bir para yatırmamış olmayı isterim .. O yüzden çok yapılı almak ne kadar doğru diye düşünüyorum.. Sonuçta eğer ki tamamdır budur diyecek olursam da motoru değiştirmek kolay anladığım kadarıyla ? O yüzden de bu düz dizel aklıma yattı gibi. Tabiki yanlış da düşünüyor olabilirim .. Saygılar ..

mmtunlu' Alıntı:
Evet şimdi bende fark ettim onu siz söyledikten sonra. Neden öyle acaba, hemen diğer 90 lara baktım kimisi arkada kimisi daha altta konumlanmış. Neden bu depo kapağı böyledir acaba bir bilgisi fikri olan var mıdır ? Bu arada sayın LRTD5, bu araç hakkında ne düşünüyorsunuz sizin bir görüşünüzü alabilir miyim. Hem bu araç hakkında, hem de genel olarak ..

Bu arada araç Özel Harekat tan çıkmaymış onu da belirtmek istedim. Bunun bir eksisi veya sıkıntısı var mıdır ?

Daha yeni modellerde TD5 motorlu ve sonrası kapak arkadadır. Çünkü depo arkada geniş hacimlidir. (Dikkat TR'de kesilmiş arabalarda da genelde oradadır ve depo arkadadır.110'dan kaldığı için) Orijinal 90 Euro versiyonlarda kapak kapının hemen arkasında, depo ufak ve yolcu koltuğunun altındadır. bu depo ise, detaylı görmek lazım, en azından arka çamurluğun yapılmış, değiştirilmiş veya Series'den uyarlanmış olabileceğini düşündürüyor. Özel harekat ise araç benzinli olabilir. blok aynı kalmak suretiyle dizele çevrilmiştir. TDI takılmak istenirse sorun olur.

Benim genel görüşüm ve tavsiyem, 90 alın ama alabildiğiniz en orijinali alın. Sonradan herşey tamir edilebiliyor yenisi ile değişebiliyor ama şasi ve aracın dosyası değişmiyor. Bu sebeple mevcut durumuna değil yasal durumuna bakıp almak en doğrusu.

90 pahalıdır az bulunur ama doksandır yani :smiley: Çocuk varsa uzun yol düşünülüyorsa mutlaka 110, ama performans ise, 90 iyi. Ben benim 90'ı kullandıkça her yaptığından etkileniyorum, oldukça çevik ve şaşırtıcı açılarda etkili.
Şehiriçi kullanımı da bir o kadar araba gibi pratik.

fotograf2.JPG

ae4c54f0e231eccfe88a3b102a04d1a2.jpg

Özel harekat tan çıkan 90 lık kasa hiç raslamadım ben. şasi numarasını öğrenebilirseniz aracın fabrika çıkış bilgilerine ulaşabiliriz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR