Ynt: Lokka Lock Right Diferansiyel Kilidi
Varlıkefe ; kilitleri PTT Istanbul Paket Mudurlugunden teslim aldım (Tel : 0212.567 65 65 , Davutpasa Cd. No:1 Cevizlibağ , E5'den havaalanı yonunda sağ tarafta , Ulker fabrikasının Karsısı)
Kilitleri sirket adina değil kendi adıma istemistim. O nedenle şirket dokumanları vs goturmeme gerek kalmadi. Sadece kimlik yetiyor. Gitmeden once telefonla gorusmenizde fayda var. Kargo barkod numarasını vererek paketle ilgili bilgi almanız mumkun. Paketle ilgili bilgiyi internet uzerinden PTT nin web sitesinde sorgulama yaparak da alabilirsiniz. Paket dağıtıma verilmişse bekleyeceksiniz, kapınıza kadar getirirler. Adresinize Paket degil 'de ihbarname gelmişse paketi gidip sizin teslim almanız gerekiyor.
Gittiginizde once 1 numaralı banko'ya gidiyorsunuz. Oradan sizi yonlendiriyorlar. Gonderi bedeli 100 € uzerinde olan gonderiler vergiye tabi. Konsimentoda yazan deger uzerinden yaklasık %20 oranında KDV ve gumruk vergisi odemeniz gerekecek. Hazırlıklı gitmenizde fayda var. Saat 16:30'da vezne kapanıyor, bu konuda toleransları yok. Kafa karıstırmamak için cok detaya girmiyorum, PTT çalısanları da gumruk gorevlileri de işlemleri halletmeniz konusunda yardımcı oluyor. Birkaç bankoya evrak goturmek dısında yapacaginiz birsey de yok aslına bakarsanız.
Sıra yoksa (ben gittigimde 2 kisi vardı) yaklasık yarım saat icerisinde işlemleri tamamlamanız mumkun.