Son mesajımdan bir ayı geçen süre içinde maalesef 12V sistemdeki 190Wh panelin veriminin beklendiği üzere hissedilir seviyede düştüğünü gördüm. Çünkü panel düzlemi yaz güneşini tam alacak açıdaydı. Bu sebeple 21 Aralık'a kadar alçalacak güneş ışınlarını en iyi alabilecek şekilde paneli güneşe daha dik hale getirdim. Bu arada yakındaki bir ağacın gölgesi de neredeyse sabah 11'e kadar panele değiyordu. Konumu değiştirerek bir nebze ondan da kurtulayım dedim. Fakat hesapta olmayan orta gerilim (OG) direğinin öğleden sonra gölgesinin panele denk geleceğini hesaplayamadım. Bu mevsimde zaten az olan güneşlenme süresi iyice kuşa dönmüş oldu. Uzun yaz günlerinde şarj cihazında 80 amper'e kadar okunan enerji üretimi maalesef. Çok aşağılara düşmüş oldu. Bu sebeple ikinci bir panel alıp paralelleyeceğim. Bu halde bile 60Ah akünün tamamen dolup dolmayacağına emin değilim. Verimi artırmak için güneş ışınlarını dik karşılamak ve kesinlikle gölgeden kaçınmak gerekiyor. Bir adet daha LFP akü alsam ihtiyacım için endişem kalmayacak fakat bu defa da her ikisini bu mevsimde doldurabilmek için iki değil daha fazla panele ihtiyaç duyulacak.