Likya Yolu Yol Arkadaşı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selahattin.t Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,857

selahattin.t

Yeni Üye
Yer
Antalya
Bu sene veya gelecek sene Likya yolunu yürümek istiyorum.Fakat bir arkadaş bulamadım.Bu yolu yürümeyi düşünen arkadaşlar varsa temasa geçerlerse bir ekip olarak yürüyebiliriz.Antalya da yaşıyorum 40 yaşındayım...........))))))

Etiketler
Ynt: Likya Yolu Yol Arkadaşı

selam abi, Alanyada yaşıyorum ve yürümek istiyorum ama vakit sıkıntım var (kamuda çalışıyorum+üni öğrencisiyim) günü birlik yürüyüşlerde sizlere eşlik edebilirim tabi uygun olursa... (acemi-hevesli)

Merhaba,
Ben du yıl yürümeyi planlıyorum ve arkadaş bulamadığım için tek başıma yola çıkmaya karar vermiştim. Öğretmen olduğum için ancak Haziran'ın ortasında yola çıkabilirim. Bu arada yolla ilgili tüm bilgiler haritalar,anılar vs vs bende mevcut. Zaten yürüyüş planını da yapmaya başladım bile. Eğer Haziran'da yürümek isterseniz beraber yürüyebiliriz. bu arada ben de 29 yaşındayım ve Van'da çalışıyorum okul kapanır kapanmaz bi iki gün kütahyaya uğrayıp yürüyüşe başlamayı düşünüyorum.

Ali bey merhaba. Mesajınızı okudum.Ben Antalyada yaşıyorum.Haziran ayi kesin olmasa bile benim içinde uygun olabilir.Okulların kapanmasıda bir avantaj.Ama o tarihte izin alabilirmiyim bilmiyorum.Şu an net bir şey söyleyemem.Bana telefon numaranızı verirseniz detaylı olarak konuşabiliriz.selahattin.t@mynet.com a mesaj atabilirsiniz veya buraya yazabilirsiniz.Görüşürüz......

Ankara dan iki arkadaş ile mayıs ayı ortasında ( sıcaklar basmadan) yaklaşık 7 günlük likya için bir plan yapmaktayız.Tabii şimdi sadece plan aşamasında ama o gün için bir aksilik (sağlık ve ailevi bir durum) olmazsa yakında yavaş yavaş malzeme hazırlıklarına başlayacağız...Belki bir kaç kişi katılımı ile kendi aracımızla ( 5+1 minübüs ile ) gidip gelmeyide düşünüyoruz.Likya yolu konusunda bilgi,görüş ve tecrübelere ihtiyacımız olacaktır.Paylaşırsanız seviniriz....

Arkadaşlar merhaba,Kumluca'da Zirve dağcılığın Kumluca temsilciliği var. Ve her haftasonu değişik parkurlar yürünüyor. Cumartesi ve Pazar günleri . Likya yolu 15-20-30 km'lik parkurlar halinde yürünüyor. Kumlucadan minibüs tutup başlıyoruz yürüyüşe katılmak isteyen arkadaşlarla,o bizi yüreyeceğimiz yere bırakıyor ve yürüyüşü bitirdiğimiz yerden alıyor. Tecrübeli kişiler var grupta. Eğer günübirlik haftasonu katılmak isteyen arkadaşlar olursa bağlantı kurabiliriz. Hepimiz çalışan insanlar olduğumuz için bu şekilde daha iyi katılım sağlayabiliyoruz.

Nisan veya Mayıs'ta Ovacık-Xhantos etabını 4-5 günde yürümeyi düşünüyorum. Kamp tecrübem yok. Yaş 24. İstanbul'da çalışıyorum. İzin sorun değil.

Aramızda tabiiki bir yol bilen ve tecrübeli mutlaka olması gerekir...Zaten şimdiden Likya dağlarında oldukça tecrübeli profesyonel dağcı ve trekking gurubundan , bu yürüyüş için ön bilgi ve yol haritası vermeyi teklif ettiler... daha kolay ve acemilik çekmeden aşabileceğimiz konusunda hemfikir olduk...zaman yaklaştıkça gelişmelerde artacaktır....

Slm arkadaşlar,
Sizlerin müsait olma olmama durumunuza saygısızlık saymayın, ama ben önümüzdeki hafta Çarşamba veya en geç Perşembe sabahı (30/31.03) Adrasan'dan başlayıp Fethiye'den çıkmayı hedefledim bile. Katılmak isteyenler var ise rotayı ortak bir kararla belirleyebiliriz. Yaylalara çıkmazsak, rota bizimle 10-12 günümüzü paylaşır. Tepelerde havalar soğuk olacağı için kendi adıma. mümkün olduğunca, sahil bölümünü takip etmeyi tercih ederim, ancak illa da rotanın tamamını yürümek isteyenler var ise, yolu bilen birisi olarak öncülük etmekten mutluluk duyarım. Yaş, baş önemli değil, yeterki kendinizi bu yolu yürümeye hazır hissedin.
Sevgiler.

Bize en az 1 tane rehberlik edebilecek bölgeyi bilen birisi veya Likya Parkuru'nda daha önce yürümemiş olsa bile yürüyüş-kamp tecrübesi olan birisi lazım. Bir nevi takım lideri.

Eğer böyle birisi varsa, arkadaşımla beraber 4 gün boyunca size eşlik etmeye hazırız.

Likya Yolu'nun farklı bölgelerini, farklı dönemlerde 7 kez yürüdüm. Bugüne kadarki tecrübelerim solo oldu, grup tecrübem yok. Yolda karşılaştığım kişilerle kısa mesafeleri paylaştığım olmuştu. Sizleri yanınıza almanız gereken malzemeler ve birlikte yürüyebileceğimiz rota hakkında yönlendirebilirim. 4 gün oldukça kısa bir süre; Önerebileceğim rotalar: Kaş-Demre arası
Kaş-Kalkan-Patara rotası
Fethiye/Hisarönü başlangıç noktasından (Faralya-Kabak-Alınca-Gey-Bel-Gavurali) Leeton'a doğru olan rota
Tekirova'dan (Çıralı-Yanartaş-Ulupınar) Beycik'e doğru olan rota
Tekirova'dan (Olympos-Musa Dağı-Adrasan-Geledonya Feneri-Korsan Koyu) Karaöz'e doğru olan rota veya
Finike-Demre arası
Gerekli malzemeler:
Çadır, uyku tulumu, mat, fener, çakı, çakmak, gıda (pişirmekle uğraşmam diyorsanız kuru gıdalar tercih edebilirsiniz, makarna/bulgur/çay/kahve gibi malzemeler getirirseniz, bunları pişirecek malzemeleri de düşünmeniz gerekiyor, bence 4 gün için kuru gıdalar yeterli olacaktır), matara/su kabı, ayaklarınızın rahat ettiği iyi bir yürüyüş botu, vücut ısınıza bağlı uygun kıyafetler, ilk yardım kiti (tertiryot, yara kremi/bandı vs). Fotoğraf mak, şapka, güneş gözlüğü gibi kişisel eşyalar tercihinize kalanlar arasında....
Eğer Çarşamba/Perşembe sabahı size uyuyor ve kesin kararlıysanız, ilginizi çeken bölgeleri baz alarak rotayı siz belirleyin ve bana hem çıkış tarihi hem rota ile ilgili son kararınız bildirin ki, ona göre buluşma noktası belirleyelim.

Malzemeler konusunda eksikliklerimizi bir an önce tamamlamaya çalışıyoruz. Şöyle uygun,doğru,düzgün malzeme tedarikini nereden yapabiliriz acaba İstanbul'da? Yoksa internetten alacağız, napalım.

Ayrıca Fethiye/Hisarönü başlangıç noktasından (Faralya-Kabak-Alınca-Gey-Bel-Gavurali) Leeton'a doğru olan rota'sını düşünüyorduk. Bu etap hakkında alınabilecek hemen hemen her türlü bilgiyi aldık. Hatta abarttık bile diyebilirim. :smiley: Ama diğer rotalardan herhangi birisi de olabilir (normalin üzerinde kondisyon gerektirecek tırmanma etapları olmamak şartıyla).

Vereceğim bilgiler reklama gireceği için posta kutuna özel mesaj göndereceğim. Sen 20 mesajını tamamlamadan bana özel mesaj gönderemeyeceksin. Dolayısıyla vereceğin yanıtlarda marka kullanmamaya özen göster lütfen.

merhabalar. profesyonel turist rehberiyim ve bu yaz temmuz veya ağustos ayında bir kısmını da olsa Likya Yolunu Yürümek istiyorum. Arkadaş bulabilirsem beraber yürüyebilirim olmazsa yalnız yürüyeceğim. sizin için de uygun bir zaman olur ise sizin yürüyüşünüze de katılmak isterim.

Merhaba arkadaşlar biz nisan ortasında yürümeyi düşünüyoruz isteyen arkadaşlarla haberleşelim. ozgur.kostekli@gmail.com ozgurhgk@mynet.com

ben haziran 12-13 gibi likya yolunu yürümeyi planlıyorum o aralar yürümeyi planlayanlar bana ulaşsın 05366435292
bu arada 21-22 Mayıs 2011 ETUDOSD Dağcılık Şenliği (DEDEGÖL Dağı) ıspartada katılanlar olursa orada da görüşürüz:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR