Lifepo4 Akü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan adigekuzeyli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 834
Linkteki 4 tane aküyü paralel bağladığınızda voltajı yükseltiyorsunuz. Amper değişmiyor. 50 Amper.

Yani 4 akü birleşince 12.8v 50 amp bir akünüz oluyor.

Bana göre prizmatik akülerde en mantıklı seçim bu 3.2 volt 304 amper

4 tanesi 12.8v 304 amper oluyor. Sitede gördüğünüz 1 adet 3.2v fiyatıdır. Gördüğünüz fiyatı 4 ile çarpmalısınız.
Peki bu aküleri seri bağlayınca bms devresi lazım olmuyormu? her halükarda 304 ah akü 27,00 karlı bir iş.

Etiketler
Peki bu aküleri seri bağlayınca bms devresi lazım olmuyormu? her halükarda 304 ah akü 27,00 karlı bir iş.
LP4 akülerde BMS kullanılması gerekiyor.

BMS (batarya yönetim sistemi) şu işlere yarar;

-Aşırı şarj koruması
-Aşırı deşarj koruması
-Hücre dengeleme
-Aşırı akımı ve kısa devre koruması
-Sıcaklık koruması

BMS deki wifi yada bluetooth modülü de, akü değerlerini telefon üzerinden kontrol etmek için kullanılıyor.

Az önce yanlış ifade ettiğimi farkettim.

4 akü seri bağlandığında 3.2v 304 amper X 4 = 12.8 304 amper olur.

Paralel bağlandığında ise 3.2 v 1208 amperlik bir akü elde edilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler