edebiyatçı
Zirve
Tatil için Letonya'yı neden tercih ettim nasıl gittim bilmiyorum.Tatilimi yurt dışında bir yerde geçirmeye karar verdiğimden beri yani 6-7 aydır nereye gideceğimize karar vermeye çalışıyorduk.Aylarca debelendik ama bir türlü karar veremedik. Tatil geldi çattı ama hala bir yerimiz yoktu. Kartımızda biriken mil puanlarımız durduğu yerde batıyordu bana.Bir an önce okutmalıydık. Bir çok ülke arasında debeleniyoduk. Letonya'nın adı bile geçmiyordu. İspanya ve Rusya en çok ilgilendiğim ülkelerdi. Bir yaşında bir bebek ile gezeceğimiz için bir çok konuda sınırlanıyorduk. Öncelikle pis bir ülke olmayacaktı. Bu yüzden en merak ettiğim yer olan Hindistan'ı baştan elemiştik. Sonra çok sıcak bir ülke olmamalıydı ki bebek pişik felan olmasın.Böylece ihtimal dahiline aldığım Mısır ve güneyde kalan diğer ülkeleri de eledik. Kışın yaptığım Dubai ziyareti bana buraların yazı hakkında oldukça fikir vermişti. İspanya da sıcaklık sebebi ile malesef elendi. Sonra çok uzak bir ülke olmamalıydı ki Jet lag olmasın bebiş. Amerika ve Hong Kong seyehatlerimde bunun ne kadar zor bir şey olduğunu yaşamıştık.Amerika'da kızımı gündüz vakti geçtiği gece uykusundan uyandırmak hiç kolay olmamıştı. Böylece elimizde kala kala kuzeydeki yakın ülkeler kaldı. Balkan ülkelerinin tamamını ve Avrupa ülkelerinin büyük çoğunluğunu görmüştük. Görmediğim bir ülke olsun istiyordum. En yakın seçenek Rusya idi. Başladık araştırmaya.Bu sefer de hem uçak bileti hem de konaklamanın akıl almaz pahalı olması engele takıldı.Araba da kiralamayı düşünüyorduk.Baktık bütçemizi çok aşacak üzülerek zengin olduğumuz günlerde gitmek üzere Rusya'ya da el salladık.İskandinav ülkeleri nerdeyse tek seçenek gibi görünüyordu.Ama artık bir hafta kaldığı için millerimizi de kullanarak alabileceğimiz ekonomik sınıfı biletler kalmamıştı.Bilet ararken baktık sadece Letonya'ya bilet var mecburen aldık. Yani tamamen duygusal sebeplerle seçilmiş bir ülke oldu.Hatta utanarak yazıyorum Riga'nın adını bile duymamıştım. Zaten THY'nın uçuşu olan tek Baltık ülkesi.Fazla vaktimiz olmadığı için pek bir araştırma da yapamadan Allah Kerim bakalım neyle karşılaşacağız deyip atlayıp gittik. İyiki de gitmişiz. Çok güzel bir hafta geçirdik. Dört gün Letonya'da iki gün de araba kiralayıp Litvanya'da gezdik. Dolu dolu bir tatil geçirdik. Bebiş de bizi hiç üzmedi.Hava genelde 24-25 derece civarı olduğu için üşüyüp terlemeden rahatça gezdik.Keşke bir hafta daha uzatsaymışız diye çok hayıflandık.Şiddetle tavsiye ederim adını bile daha önce duymadığım bu güzel memleketi.