Land Rover'cıların Bir Bildiği Var Demek...!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,716

beatrix

Zirve
Yer
istanbul
[attachment=1]

Land Rover.jpg

Etiketler
Ynt: Land Rover'cıların Bir Bildiği Var Demek...!

Ben hala çözemedim o işin mantiğini ama Ingilizlerle alakali sorun sanirim, Ingiltere de istepnesi kaputun ustunde CJ-6 görmüştum.... Lada'da da kaputun içinde...neden asmazlar arkaya anlamam...

lada da çarpışma esnasında motor kaputun altında ki istepne lastik yastık (darbe emici) vazifesi görür.enteresan bir düşünce .............!!!!!!!!!!!
land roverde ise direkt olarak bijonlardan kopup kurtulursa şöförün ve yolcunu ölümüne sebebiyet verebilir.

Bu açidan hiç düşünmemiştim ;D

Jeepcj7' Alıntı:
Ben hala çözemedim o işin mantiğini ama Ingilizlerle alakali sorun sanirim, Ingiltere de istepnesi kaputun ustunde CJ-6 görmüştum.... Lada'da da kaputun içinde...neden asmazlar arkaya anlamam...

Land'cılar kızmasın ama buradaki espiri sık sık su geçişlerinde kaldıkları için gerektiğinde stepneyi almak kolay olsun diye düşündüklerindendi..:smiley:))

beatrix' Alıntı:
Land'cılar kızmasın ama buradaki espiri sık sık su geçişlerinde kaldıkları için gerektiğinde stepneyi almak kolay olsun diye düşündüklerindendi..:smiley:))

yok öyle değil, land boyunu aşan suya girdiğinde batmasın, önü su üstünde kalsın diye lastik orada duruyor.....hatta altta pervane takılmasına olanak sağlayan düzenek bile mevcut....tak pervaneyi....baz gaza.....okyanus bile geçersin.......:smiley: ))

O kadar geniş araç yapacaksın, yükle dünyayı gez diyeceksin fakat öyle dar bir sürücü koltuğu pozisyonu bırakacaksın ki sol elini camdan dışarı çıkarmadan süremeyeceksin. Düşünsenize sol el dışarda binlerce km yol aldığını. Bunu dizayn eden mühendisin aklından ne geçti acaba. Kullanırken sol elinle direksiyonu tutmak çok zor. Tutsa bile çevirmesi daha da zor, hele birde arazide kayaların üzerinde düşünemiyorum. Kemik sesleri arasında offroad. Defender farkı bu olsa gerek ;D

Yaw konuyu yine didişme durumuna getirmeyin :smiley: Her araçta mühendislik hatası olasıdır.
Cj'ninde yağ filtresinin motor takozunun hemen üstünde olması hata değil mi? Aman zıplamalarada dikkat. Filtre kopabilir ;)

jeep' Alıntı:
O kadar geniş araç yapacaksın, yükle dünyayı gez diyeceksin fakat öyle dar bir sürücü koltuğu pozisyonu bırakacaksın ki sol elini camdan dışarı çıkarmadan süremeyeceksin. Düşünsenize sol el dışarda binlerce km yol aldığını. Bunu dizayn eden mühendisin aklından ne geçti acaba. Kullanırken sol elinle direksiyonu tutmak çok zor. Tutsa bile çevirmesi daha da zor, hele birde arazide kayaların üzerinde düşünemiyorum. Kemik sesleri arasında offroad. Defender farkı bu olsa gerek ;D

LR'ler orjinalinde sağdan direksiyonlu tasarlandığından, direksiyon sola alınınca böyle bir sıkıntı oluyor. Soldan direksiyonarda bahsettiğiniz problem bu kadar rahatsız edici değil. :smiley:

Arkadaşlar defenderde başını dışarı çıkarıp tekerin nereye bastıgına boynun tutulmadan saatlerce bakabilirsin.Yanal sürüşlerde destek alabilirsin..Malum expedisyon aracı.Bunlar önemli ayrıntılar.Oyuncak degil.. ;)

Abi çok komik ya. Kendimi düşünemiyorum. Saatlerce kafa dışarda araç kullanabilmek için koltuğu ve direksiyonu cama yakın yapmanın nasıl bir mantığı olabilir ki. O zaman ön camı iptal etsinler. Bizde olay daha kolay kapıyı 2 saniyede söküp eğilip şaftları bile kontrol edebilirsin. Ama saatlerce böyle gitmemek gerek. ;D

jeep' Alıntı:
ismail çok memnun sığmasa ismail sığmaz koltuk yakınlıgı arazide kolunu ve başını camdan çıkarınca anlıyorsun ayrıca ingilizlerin sol kolları içerde sol el ile  vitesi tutuyor .:smiley:

jeep' Alıntı:
Abi çok komik ya. Kendimi düşünemiyorum. Saatlerce kafa dışarda araç kullanabilmek için koltuğu ve direksiyonu cama yakın yapmanın nasıl bir mantığı olabilir ki. O zaman ön camı iptal etsinler. Bizde olay daha kolay kapıyı 2 saniyede söküp eğilip şaftları bile kontrol edebilirsin. Ama saatlerce böyle gitmemek gerek. ;D
kullansan dibin düşer birdaha asla CJ ye binmezsin ben ismailin arabayla ankaraya gittim geldim benim E200 den daha çok zevk aldım diyebilirm bu gönül işi :smiley:

Gönül işi tabi... Ama defender ve ben ayrı dünyaların insanlarıyız. Başka insanların tercihlerine saygım sonsuz. Ama inşallah bir araya gelirsek dibiniz düşmesin cj nin yaptıklarını görünce.

Ama saatlerce otobanda yada orman yolunda gitmekten bahsetmiyoruz..kütük köprüler,dar kanallar,taşlı,kayalı trophy tarzı mekanlardan bahsediyoruz..Hiç def kullandınmı bilmem ama çok dengeli bir gidişi,hassas direksiyonu vardır..Dışardan görüldügü gibi degil yani..Saglam basar yola

jeep' Alıntı:
Gönül işi tabi... Ama defender ve ben ayrı dünyaların insanlarıyız. Başka insanların tercihlerine saygım sonsuz. Ama inşallah bir araya gelirsek dibiniz düşmesin cj nin yaptıklarını görünce.
,
sizin cj ile yaptıklarınızı bende naçizane nivamla yapabiliyorum saygılar inşallah biraya gelebiliriz.sivas yerel tvsi bizi haber yapmak istiyor sizide bekliyoruz bayramdan sonra

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,909
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR