Land Rover ve Moderatörler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nordic1903 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 75
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,892

nordic1903

Grizzly Bushcraft
Yer
Kavacık - Istanbul
Web
www.imageresim.com
2009 Ağustosundan bugünlere uzanan ve yıllar boyu devam etmesini istediğim Gezenbilir üyeliğimde , gün geldi sorular sordum , gün geldi konular açtım..Çok değerli üyelerin aktivitelerini izledim keyifle ve imrenerek...Bol bol tavsiye aldım..Bu tavsiyelerin çoğunluğu duayen seviyesine gelmiş moderatörlerden yada uzun yıllardır Land Rover kullanan üstadlardan geldi..

Bu sabah ( gerçi her sabah tekrarlanan bir ritüel de diyebiliriz ) Gezenbilir'e giriş yaptığımda aklıma geldi..Land Rover sahibi çok değerli abilerimiz , üstadlarımız var..Bunların birçoğu aynı zamanda sitemizin moderatörleri...Fakat biz Yavuz Bey haricindekilerin araçlarını tanımıyoruz..Daha doğrusu kısıtlı bir grup tarafından tanınan ve bence örnek araçlar var moderatörlerimizin garajlarında..

Örneğin Reha Bey .. Evet , Defender sahibi .. Evet Puma motor kullanıyor..Fakat aracında başka neler var..Hangi marka telsiz kullanır ?

Ya da Mustafa Kemal Güner ( MKG ) abimiz ..Arabasında yok yok..Ama bu " Yok Yok " lar nelerdir ? Aracını şasiden mi toplamıştır ? Yoksa yurdışından mı getirmiştir ?

Ya da Bager Kardeşler..Zafer abimizde 110 SW , Yunus'ta Pick Up var fakat bunların yapılış aşamalarını öğrenmeyi herkes çok ister diye düşünüyorum..

Kayseri Grubundan Ertuğrul Bey ( Off_Road ) aracının özelliklerini fotoğraflarla birleştirerek bizimle paylaşsa çok güzel olmaz mı ?

Ne dersiniz ?

Saygılarımla

Cenk

Etiketler

Ynt: Land Rover ve Moderatörler

land rover kullanıcısı ve sahibi olarak buraya bir işaret atayım...

merakla bekliyorum ;) ;)

Ben döktüm dökeceğim taşları, Diğer arkadaşlar umarım anlatırlar her bir LR ayrı bir hikayedir , hepsi dıştan aynı görünür ama herkes bilirki hepsinin ruhu vardır ve sahibinin zevkine göre şekillenmiştir.

discovery-V8' Alıntı:
Ben döktüm dökeceğim taşları, Diğer arkadaşlar umarım anlatırlar her bir LR ayrı bir hikayedir , hepsi dıştan aynı görünür ama herkes bilirki hepsinin ruhu vardır ve sahibinin zevkine göre şekillenmiştir.

Yavuz sende daha dökecek çok taşlar var

discovery-V8' Alıntı:

Taş ocaklarına lafımız yok zaten Yavuz Abi :D :D

Evet biz bager kardeşler olarak 2 defender topladık. Biz araçları toplarken gezenbilir den haberimiz yoktu.

Araçları toplarken kayıt almadık. Hatta yunusun aracı tenteli idi şasiden sıfır toplandı kabin üstü kapandı elektirik tesisatı sıfırdan yeni yapıldı
vesair çok uğraştık ama fotoyok.

Mesella Mürselim ( Adrenalim ) Arkadaşımızın G4 Defenderini ben topladım görüntülerini paylaşmıştı.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=43383.0

Tempus' Alıntı:
Mustafa abi anlatmaya baslarsa hikaye baya uzun :D

;D ;D ;D ;D Sadece son 1 ayda yaptıkları benim bir senede yaptıklarım gibi bişey, Düşün kaç senedir onda o araç ve her ay yeniden başlıyor ;D ;D ;D ;D

nordic1903' Alıntı:
Ya da Bager Kardeşler..Zafer abimizde 110 SW , Yunus'ta Pick Up var fakat bunların yapılış aşamalarını öğrenmeyi herkes çok ister diye düşünüyorum..

Cenk
Abim gerekeni anlatmış
şimdi diyorumki keşke defenderleri toplamaya başlamadan önce gezenbilir ve diğer forumlara haberim olsaydı durum çokdaha farklı olacaktı hatta bazı işlemleri yaparken ceptelefonu ile çektiğim fotolar var onlarla idare ediyorum hiç aklıma gelmezdiki bu fotolar birilerinin işine yarayacak

yanlışı baştan yaptık araçları almadan önce bu forumlara üye olsaydık hem bizim için hemde defender sever üyelere faydamız olurdu malesefff ::smiley: ::smiley:

Herkese merhabalar;

Defender bitmez tükenmez bir yoldur :smiley: bu araçların en güçlü yanı ona duyulan sevgidir :smiley: 7500.-TL yede , 100.000.-TL ye de Defender toplayabirsiniz, benim yaptıklarıma gelince,

Defender şase modeli 1991,
Motor değişikliği TDI 300 2007
Motor Değişikliği TD5 2010
Ön ve Arka dfifrensiyaller Defender 130 modeli (her ikiside 24 freze ve ağır hizmet tipi hava soğutmalı disk fren ve önde ve arkada viraj demiri)
Arkada Denge amortisörü (P 38 range rover modelinden alınma )
T-max çift kafa hava kompresörü ve hava tüpü,
2'' yükseltme kiti,
Caster bush kit,
poly bush kit,
ARB ön ve arka kilit,
30mm spacer,
Safari şnorkel,
G4 port bagaj ve OverLand çadır sistemi,
Ön vinç (warn ) arka vinç (T-MAX)
T-max akü ayırıcı,
Optima akü (sarı ve kırmızı)
1000 wat tam sinüs invertör

devam....
Çift klima,
Webosta,
Buzdolabı,
güneş paneli sistemi,
Ön koruma ve difrensiyel koruma,
Thuruya uydu telefonu ve kiti,
Garmin 60 csx GPS, Garmin navigasyon,
President telsiz, Aselsan PMR ,ses anons sistemi ;D

Unuttuklarımı Yavuz tamamlar ;D ;D

MKG' Alıntı:
devam....

Buzdolabı,
güneş paneli sistemi,
Ön koruma ve difrensiyel koruma,
Thuruya uydu telefonu ve kiti,
President telsiz, Aselsan PMR ,ses anons sistemi ;D

Unuttuklarımı Yavuz tamamlar ;D ;D

;D ;D ;D ;D ;D Böyle olmaz abicim , bir başlık açıcan hepsinin takılışını önceki sonraki halini koyucan , kullanma klavuzu gibi . Baya uzun bir klavuz olacak o kesin ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR