Ynt: Land Rover Pick Up Yeniden doğuyor (yine biz)
Sevgili Ercan abi başlık ve bilgilendirme için teşekkür ederim ; sana, hakan ve muammer ustaya da ayrıca teşekkür ederim,
Sevgili Arkadaşlar ;
Bu ara iki Defender la uğraşıyorum ;
1- 90'' V8 pikap ; bu aracı tamanen yarış ve off road olarak hazırlıyoruz ;
Arkadaşlar bildiğiniz üzere Defender 110 TD5 aracım yılların emeği sonucunda bu hale gelmiştir araç üstündeki yüklerle yaklaşık 3.500 kg dır. kamp, keşif ve uzun soluklu gezilerde TD5 kullanmak benim en büyük keyfimdir, bu ağırlıkta bir araçla Off Road a girdiğimde mutlaka hasar vermekteyim, Off Road da araba kırılacak diye limitli kullanmakda bana uymayan bir durum.
2- 110'' 2,5 düz dizel pikap ;
Bu aracı köyde çiftçilikte kullanacağım, bu iş için 1994 model benzinli reno expres kullanıyordum ancak araç ticari kayıt olması nedeni ile yıllık yaklaşık 1000.-TL masrafı oluyordu. maliyeti + yıllık masrafı ve taşıma ve iş yapma kapasitesine baktığımda 2,5 dizel pikap ın benin için çok makul olacağına inandım ve reno expresi sattım, 2,5 dizel Defender orjinal hali ile toplayacağız, Köy yerinde ulaşamayacağı tarla ve taşımayacağı yük olmayacak
Tabiki benim gibi neredeyse 20 yıllık Land Rover kullanıcısı olunca evdeki atölyede şöyle bir malzeme listesi oluyor,
2 adet 105 amper akü, ( V8 ve 2.5 dizelde kullanılacak)
1 takım 35'' MT 117 lastik ( V8 de kullanılacak )
1 takım 30'' MT (2.5 dizelde kullanılacak)
1 adet LT 77 şanzıman ve 1,67 arazi (V8 de kullanılacak)
2'' yükseltme kiti yay+amortisör (V8 de kullanılacak)
2'' dereceli kol (V8 de kullanılacak)
Warn XD9000i (V8 de kullanılacak)
Ayrıca iki arabaya yetecek kadar elektrik, kaporta ve aksesuar malzemesi,
eee ben bu arabaları toplamayımda kim toplasın.....