Land Rover Fotoğrafları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KuruKafa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,155
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 802,454

Etiketler

Ynt: Land Rover Fotoğrafları

Yavuz bey çok şık olmuş, dodiklerde yakışmış. Bu dodikler 3-4 inch liftde sizce kaç inch lik lastikleri barındırabilir?

soft disco benden de
:smiley:

IMG_1783.jpg

sailor06' Alıntı:
Yavuz bey çok şık olmuş, dodiklerde yakışmış. Bu dodikler 3-4 inch liftde sizce kaç inch lik lastikleri barındırabilir?

3-4 inch lift ile 33-34 x 12,50 lastik rahat çalışır, 5,5 inch lift 35-37 inch rahat çalışır, body lift e girerseniz 44 e kadar yolu var, arazi oranlarını, 35-38 arası 1,41 e 38 den sonra 1,667 ye düşürmeniz gerekir. Büyük ve ağır lastikle Ağır hizmet rot kolu, 2 inch lift ten sonra çift kardan milli ağır hizmet şaftı (Hazırı var Zırhlı v8 akrep lerde kullanılar şaftlar), açılı kollar (veya kulak pozisyonlarını bozulan caster açılarını düzeltecek şekilde aşağı çekerek) kullanmanız gerekir.

34 ten büyük lastikle Kilit kullanacaksanız, great basin , ascroft, scorpion benzeri takviyeli aks kullanmanız gerekir. Bazı markalar ;) gibi diferensiyelerle oynamanıza gerek yok sadece aks yeter.

Tabi söylemeye gerek yok bunlar dizel motorlarla biraz zor döner. Ciddi şekilde oran , son hız hesaplamaları yapmanız gerekir.

Yazdıklarım araç dinamiklerini bozmamak için yani off-roada yaklaşıp on-road dan uzaklaşmamak için, hem off-road un alasını yaparım hemde uzunyol yaparım diyenler için, yoksa alta takozu koyup kaldırınca herşey sığar, ama ilk köşede devrilmemek için tedirgin şekilde kullanırsınız.

Mert le denedik, 100 km nin çok üzerlerini kolaylıkla tedirgin olmadan yapabiliyorsunuz.

Selamlar

discovery-V8' Alıntı:
3-4 inch lift ile 33-34 x 12,50 lastik rahat çalışır, 5,5 inch lift 35-37 inch rahat çalışır, body lift e girerseniz 44 e kadar yolu var, arazi oranlarını, 35-38 arası 1,41 e 38 den sonra 1,667 ye düşürmeniz gerekir. Büyük ve ağır lastikle Ağır hizmet rot kolu, 2 inch lift ten sonra çift kardan milli ağır hizmet şaftı (Hazırı var Zırhlı v8 akrep lerde kullanılar şaftlar), açılı kollar (veya kulak pozisyonlarını bozulan caster açılarını düzeltecek şekilde aşağı çekerek) kullanmanız gerekir.

34 ten büyük lastikle Kilit kullanacaksanız, great basin , ascroft, scorpion benzeri takviyeli aks kullanmanız gerekir. Bazı markalar ;) gibi diferensiyelerle oynamanıza gerek yok sadece aks yeter.

Tabi söylemeye gerek yok bunlar dizel motorlarla biraz zor döner. Ciddi şekilde oran , son hız hesaplamaları yapmanız gerekir.

Yazdıklarım araç dinamiklerini bozmamak için yani off-roada yaklaşıp on-road dan uzaklaşmamak için, hem off-road un alasını yaparım hemde uzunyol yaparım diyenler için, yoksa alta takozu koyup kaldırınca herşey sığar, ama ilk köşede devrilmemek için tedirgin şekilde kullanırsınız.

Mert le denedik, 100 km nin çok üzerlerini kolaylıkla tedirgin olmadan yapabiliyorsunuz.

Selamlar

Süper detaylı bilgiler :smiley: kısa bir off road mod dersi olmuş :smiley: harika:smiley: bir ankara buluşmasında -masabaşı da olabilir:smiley:- üzerinden geçelim Yavuz bey.

Sarıyı istiyorum!!!!

hehee ben bu gidişle 32'lerde mi kalsam ne? 1.70 boyla nasıl binip inecem? hi-lift gibi bir tane de mini asansör taşımak lazım...

Yavuz çok güzel olmuş,
Ankara da sıkışık trafikte 500 metreden seni görebiliyordum,
şimdi 1km den görürüm sanırım.;D

Dostlar elinize sağlık defender ve disco.resimleri muhteşem..İnsanın içi gidiyor.Bende resim ilave edeceğim ancak ,gördükten sonra acaba dedim..
Bende daha çok başındayım..[attachment=1]

edaghan' Alıntı:
Engin abicim, selamlar... görüşmeyeli umarım iyisindir. UK'den bol bol foto yollamanı diliyoruz :smiley:

Selam beyler,
(ve var ise bayanlar, yoktur a...)

Land Rover fotolarının en iyileri sizde valla... burada yer, gok LR olunca sanki ben biraz merakımı kaybettim sanırım.... :smiley:

Ama sizleri sezonun ilk Land Rover show una beklerim : http://www.landroverworldshow.co.uk/

[imgzoom]http://i272.photobucket.com/albums/jj177/seriiki/EastnorCastleLRShow.jpg[/imgzoom]

Arkadaşlar elinde defender130 fotoğraları olan varsa ekleyebilir mi? Bir de cargo alanının farklı şekillerde kapatılışına veya kullanımına dair fotoğrafları ve önerileri paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Deep' Alıntı:
Engin abi selamlar, benim geçen geldiğimde kaçırdığım LR 2. el pazarı ne zamandı? yoksa gene mi kaçırdım? :(

selam Mert,
Bahse konu ikinci el pazarı sanırım "Sodbury Sortout" idi...
maalesef gecen seneden beri o mekanı (Newbury) alamadıkları icin, organizatörler o pazarı kuramıyorlar; onun yerine, ayda bir kere Southampton daki Beaulieu Otomobil Müzesi (www.beaulieu.co.uk) bahcesinde bir oto pazarına dahil oluyorlar.

bir sonraki "Beaulieu AutoJumble 16th & 17th Mayıs'ta... ! gelen olur ise gideriz...! ;D

gecen sene " Billing Show" da oldukca geniş ikinci el pazarı vardı; hatta tam donecegimiz gun alternator bilya dagıtınca :-[, gidip bi tane 100A çıkıntı alternator aldım ::smiley: ...

sanırım bu sene LRM de yer sahibi ile anlaşamamis ki, yer degistirmiş...: http://www.lrmshow.com/

saglıcakla...

Engin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,806
Kayıtlı Üye Sayımız
166,618
Kaydolan Son Üyemiz
Torrus2562

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR