Land Rover Discovery Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HeatoN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,216
Ynt: Land Rover Discovery Tavsiyesi

yunus bager' Alıntı:
Nejet H2 H4 seçeneği bulunan araçlarda orta diff kendiliğinden devreye girer ama sürekli 4x4 araçlarda isteğe bağlıdır
örnek defenderde sürekli orta kilit devredeyse yakıt artar
Vitarayı eledik o zaman,
ama Xj ve Pajero da 4*4 kilitsiz seçenekleri var.
%15-20 farkediyor yakıtta.

Etiketler

Tabi bu ölçüm çok doğru değil ,araç aynı yolları gitmedi çünki.
ölçüm şehir içi, meraktan denemiştim.

yunus bager' Alıntı:
Nejet H2 H4 seçeneği bulunan araçlarda orta diff kendiliğinden devreye girer ama sürekli 4x4 araçlarda isteğe bağlıdır
örnek defenderde sürekli orta kilit devredeyse yakıt artar

Vitara'da 2H ve 4H'da orta kilit devrede olmaz ve kendiliğinden devreye girmez, ancak 4L konumunda orta kilit devrede olur. Sorento'da da benzer sistem mevcut.
2006 sonrası Grand Vitara'larda 4H da araç sürekli 4X4'tür ve orta dif kilit devrede olmaz kendiliğinden devreye girmez, 4H-Lock veya 4L-Lock konumlarında orta dif kilit devrede olur.

Kendi kendine devreye giren orta diferansiyeller AWD denilen sisteme sahip araçlarda bulunur, Audi Quattro, Subaru gibi ve genelde LSD tipidir.

yunus bager' Alıntı:
tamam ben hiç bişey demedim

Tüketim konusunda Jeep'cilerin bir sözü var. "Aslan besleyen yemini düşünmez" diye. Biz de 4X4 kullanıcıları olarak yüksek tüketime katlanmak zorundayız. Ne demişler, "Gülü seven dikenine katlanır". Sen tutup 2 ton aracı dağ-bayır dere-tepe süreceksin sonra bir de az tüketmesini bekleyeceksin, olmaz ki, eşyanın tabiatına aykırı.

Sen benim spacer soruma cevap versene :smiley: Gerçi 38" olamayacağını (standart hali ile) anladım ama 35 için aynı şeyi merak ediyorum.

HeatoN' Alıntı:
konu benim msj'ımdan farklı boyutlara gidiyor:smiley:

Biz böyleyiz işte :smiley: alır götürürüz konuyu bir yerlere sonra da toparlarız.

Bence ilk sorunuz olan V8 mi Td5 mi sorusuna sizin için Td5 daha uygun görünüyor. Ancak kullanımınızda off-road az olacaksa 2006 sonrası Grand Vitara da düşünebilirsiniz ki ben eşime 3 yıl önce almıştım, hala kullanıyor. Uludağ!a çıktık karda çok rahat ve güvenliydi, şehir içinde de rahat, uzun yolda biraz yorucu olabiliyor. Tüketimi (benzinde) 1 depo = 500 km.
Hangi araç daha uygun karar verebilmeniz için sanırım kullanım amacınızı biraz daha düşünmeniz lazım. Bir yıl içersinde birkaç kere hafif arazide gezmek için herhangi bir 4X4 uygun olabilir, bu durumda tüketim, vergi, konfor gibi diğer faktörleri de değerlendirmeniz lazım.

sayin heaton,

ayni dertten muzdaribiz, discovery serisinin cazibesine kapilmamak zor.

benim nacizane onerim kendinizi 'frenleyebilmek' adina, (bugun az daha kendi arabami satiyordum bir an once 2000-2002 arasi bir disco II td5 ile aramdaki engelleri kaldirmak icin ;)) oncelikle gezenbilir'deki landrover discovery basliklarini detaylariyla incelemeniz. ben kendi adima butun forumu saatlerce okuyup hatmettigimi soyleyebilirim. ardindan ozellikle ingiltere merkezli cesitli forumlari incelemeniz (landroversonly,landyland, forum.landrovernet gibi) ve en onemlisi bu forumlarda hangi arac daha cok ilginizi cekiyorsa, onun problemleri ve masraflari uzerine odaklanmaniz.

ozellikle arac sahiplerinin serviste gecirdikleri zaman, aracin standart binek otolara oranla daha sik ve daha masrafli bakimlari, daha ender bulunan ve daha pahali parcalar gibi konularin "gercekligi"nin farkina variniz. eger benim durumumdaysaniz, gonlunuz once ornegin V8'de iken ardindan onun problemleri/handikaplarini okuduktan sonra 300d'ye ardindan td5'e once disco1'e sonra disco 2'ye sonra tekrar disco1'e kayarken siz de her modelin size maliyetini (zaman, para, aile huzuru) iyice sindirme olanagi bulabilirsiniz.

ne zaman ki, "aslan besleyen yemini dusunmez" kivamina gelirsiniz, bence ancak o zaman kararinizi vermelisiniz. ben hala takipteyim, pismekteyim. epeydir takip ettigim satilik td5'lerden birisinin sahibi indirim yapmis, onu sizle paylasayim belki faydasi olur : http://www.sahibinden.com/WQQaXQQ9425070WQQpXQQdisplayitem

Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.O aracı gordum ama 205.000km'de biraz fazla değilmi?:smiley:
ben bu aracla oyle offroad falan gitmicem.dedigim gibi arasıra dağ bayır.ama Discovery'ninde bir cekiciligi duruyor ki anlatamam.

Merhaba,
Vitara'larda (sürekli dörtçeker modeller hariç) orta diferansiyel yoktur. İki çekerden dört çekere aldığınızda ön ve arkayı birbirine kilitlemiş olursunuz.

nkurtkaya' Alıntı:
Vitara'da 2H ve 4H'da orta kilit devrede olmaz ve kendiliğinden devreye girmez, ancak 4L konumunda orta kilit devrede olur. Sorento'da da benzer sistem mevcut.
2006 sonrası Grand Vitara'larda 4H da araç sürekli 4X4'tür ve orta dif kilit devrede olmaz kendiliğinden devreye girmez, 4H-Lock veya 4L-Lock konumlarında orta dif kilit devrede olur.

Kendi kendine devreye giren orta diferansiyeller AWD denilen sisteme sahip araçlarda bulunur, Audi Quattro, Subaru gibi ve genelde LSD tipidir.

Discovery TD5 ? Grand Vitara ?

Bence karşılaştırmayı bütçe odaklı yapmayın, sonuçta alacağınız TD5 ekonomik olarak ömrünü yarılamış olacak,
Vitara daha yeni başlarda olacak...

Gerçekten bir Td5'e ihtiyaç duyuyorsanız almanızda fayda var. Diğer türlü her zaman Vitara'yı seçmelisiniz.
Cmax TDCI satarak Vitara almak bence mantıklı olmaz.

TDCI C-MAx yanına size bir Düşük model Vitara veya ucuz 2. araç önereceğim.

C-Max TDCI tadında bir 4x4 alayım, masrafsız bineyim, arada sırada çayıra çimene çıkayım derseniz.

Freelander II 2.2 Dizel öneririm. 40.000 Euro = 88.000 YTL yapar ki bütçesel muadili bir Sorento'da şu sıralar 85.000 YTL...(sıfır masraf binersiniz)

Bütçe?

Evet masrafsız binmek, güncel araçların performansını almak minimum bu paradan başlıyor.

O zaman,

Neden vaz geçeceğiz? C-Max yol tutuşundan, performanstan, servise götürür yıl boyu binerimden vs.vs.
Bu şekilde size en uygun aracı bulabilirsiniz.
:smiley:
Yoksa LR'ye, Toyota'ya, JEEP'e yedek parçadan araba yaratacağınız için parayı verirsiniz.

schweps' Alıntı:
Merhaba,
Vitara'larda (sürekli dörtçeker modeller hariç) orta diferansiyel yoktur. İki çekerden dört çekere aldığınızda ön ve arkayı birbirine kilitlemiş olursunuz.
ben bunu atlatmaya çalıştım ama vaz geçtim ;)

LRTD5' Alıntı:
Discovery TD5 ? Grand Vitara ?

Bence karşılaştırmayı bütçe odaklı yapmayın, sonuçta alacağınız TD5 ekonomik olarak ömrünü yarılamış olacak,
Vitara daha yeni başlarda olacak...

Gerçekten bir Td5'e ihtiyaç duyuyorsanız almanızda fayda var. Diğer türlü her zaman Vitara'yı seçmelisiniz.
Cmax TDCI satarak Vitara almak bence mantıklı olmaz.

TDCI C-MAx yanına size bir Düşük model Vitara veya ucuz 2. araç önereceğim.

C-Max TDCI tadında bir 4x4 alayım, masrafsız bineyim, arada sırada çayıra çimene çıkayım derseniz.

Freelander II 2.2 Dizel öneririm. 40.000 Euro = 88.000 YTL yapar ki bütçesel muadili bir Sorento'da şu sıralar 85.000 YTL...(sıfır masraf binersiniz)

Bütçe?

Evet masrafsız binmek, güncel araçların performansını almak minimum bu paradan başlıyor.

O zaman,

Neden vaz geçeceğiz? C-Max yol tutuşundan, performanstan, servise götürür yıl boyu binerimden vs.vs.
Bu şekilde size en uygun aracı bulabilirsiniz.
:smiley:
Yoksa LR'ye, Toyota'ya, JEEP'e yedek parçadan araba yaratacağınız için parayı verirsiniz.

Aslında dediğiniz mantıklı.Bütçem maksimum 40bin tll civarında olacaktır.illaki masraf tüm araçta olacaktır ama bunların boyutlarıda onemli işte:smiley:Cmax'in 50bin bakımını yaptırdık 600tl ödedik Ford servisine.Yani bu LandRover'ların servisleri ortalama ne tutuyor mesela siz aracınızı enson nezaman servise soktunuz?ve parça fiyatları nelerdi?kia Sorento demişsiniz; kia sorento'yu gerçekten önerirmisiniz?Hiç kimse önermiyor o aracı?2004-2005 model 2.0TD4 HSE freelander'ada baktım onlarda hoşuma gitti.ama dediğiniz Freelander 2.2 beni aşar fiyatları çok uçuk:smiley:

Ben ve benim gibi yaşlıca araçları kullanan diğer arkadaşlar sanırım servis mantığı ile ilerlemiyorlar.
Ne bozulursa veya bozulacak gibi ise ona baktırıyoruz.

Ancak geçen gün, 7 Litre motor yağı (8 litresi - 100 TL),
Hava filitresi - 15 TL,
Değiştirdim...
1 ay öncede arka fren balatası değiştirmiştim. Takımı 70 TL filan gibi sanırım.

Neyse sonuçta servise göstermek ve periyodik bakım ile ilerlemek, asıl fiyatı daha yüksek olması gereken ama yaşından dolayı ucuz olan bir araç için biraz güç.
Zaten öyle bakımlı arabalar piyasadan daha pahalı oluyor.

Sizin 20 Bin TL civarında alabileceğiniz TD5 ise büyük ihtimalle pek çok büyük yapılması gereken tamiratın ertelene ertelene birikmiş hali ile o noktaya geliyor.

Sorento için bir başlık vardı, dilerseniz inceleyin ancak ben örnek olması için verdim. Sonuçta bir üreticinin bir segmentteki araç fiyatı diğerinin ömür boyu garanti verdiği, 2 üst segment aracı ile aynı olabiliyor. Not: Zaten dolu bir Freelander II her zaman Sorento'dan pahalı olacaktır.

2004 model Freelander Td4 ihtiyacınızı büyük oranda karşılayabilir.İç hacim olarak ek bir katkı sağlamamakla beraber aşağı yukarı 4x4 sistemi ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Merhaba;

Peki bana kilometre aralıgı soyleyebilirmisiniz?Yani discovery TD5'de enfazla kaç km'deki araçlara bakayım?şimdi bakıyorum en düşük 31bin tl'ye var 300.000km'de oda fiyatlar ciddi çok ucuk geldi bana:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR