Land Rover Discovery Bagaj Koltuğu Yerine Avadanlık Projesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan altug onaran Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 109
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,314

Etiketler
Ynt: Land Rover Discovery Bagaj Koltuğu Yerine Avadanlık Projesi

edaghan' Alıntı:
Eh bu kadar ilgi toplayan bir konunun mutlu sona ulaştığını görmek istiyoruz... avadanlığın içindeki malzemeleri nasıl sabitleyeceksiniz? dış kapak nispeten delinmeye müsait bir parça olduğu için ufak tefek malzemeyi, şişeyi tutması için çeşitli boy ve genişlikte lastik gerebilirsiniz.

Engin abi çalışmalarımız devam ediyor.Aslında içerisini takımlara göre şekillendirmeyi düşünüyoruz.Zaten birçok takım demirbaş olarak araçta bulunuyor.Kapağı orjinal koltuk altından yapıcaz.Görselli bozulmayacak.

yazargezeryolçizer' Alıntı:
Altuğ çok başarılı bir çalışma,
paylaşım için teşekkürler,
ellerinizde kaşıntı veya batma oldumu.

Kerim abi ellerimiz de inanılmaz kaşıntı ve iğne batıyomuş hissi var ama birkaç gün içinde geçecekmiş.Umarım

byseyyah' Alıntı:
Konu bütünlüğünü bozmak istemem ama kbiraz karışımdan bahsederseniz çok memnun olurum. Karışımda kullanılacak malzemeler ve karıştırma oranları. Başka bir projede kullanmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler. Bu arada devamını sabırsızlıkla bekliyorum. Kolay gelsin.

Bugün sanayiye kilit ve menteşe almak için gittiğimde ustanın yanına uğradım karışım için

1lt polyestere pet şişe kapağı ile 3/4 kapak hızlandırıcı ve aynı ölçüde 3/4 kapak sertleştirici koyulması gerektiğini söyledi.Hızlandırıcının saf olması durumunda bu geçerliymiş.Bazı yerler seyreltiyormuş bu durumda ölçülerin değişeceğini belirtti.

Arkadaş gece bizim Land kahvesinde nöbetçiydim.Malum capon çetesi rahat durmuyor. ;D Şaka bir yana sabah biraz geç kalktım.
Aracın orjinal koltuğunu biraz inceledikten sonra alt taraftaki plastik kısmı söktüp.Bu plastik 2 vida ve 2 perçin kullanılarak koltuğu sabitlenmiş.Onları söktükten çıkarmak için koltuğun alt ayağını sökmek gerekti ve artık parça hazırdı.

DSC00393.jpg

DSC00396.jpg

Daha sonra sanayiye gittim.Gerekli olan menteşe ve kilit mekanizmalarını aldım.Bunları sabitlemek için perçin kullanacaktım ama deneme süresi boyunca söktaklar zahmetli olucağı için civata kullanmaya karar verdim.Giderken bizim bakalit ustasına uğradık ve parçayı gösterdik.Epey beğendi.Sonrasında lazım olan parçaları alarak eve döndük ama kilitlerin karşılıkları yanlış verilmiş onları değiştirmek için tekrar sanayiye döndüm.Doğru parçalarla değiştirdim.Eve gelir gelmez işe başladım ama sağolsun bizim meraklı kedimiz bizden daha hevesli çıktı.Ona zarar gelmemesi için diğer odaya uyuması için bıraktık.

DSC00399.jpg

DSC00400.jpg

Menteşeleri kapağa sabitledik.Sabitlerken üzerindeki mevcut iki deliği kullandık ekstra olarak dört delik daha deldik ve kapak üzerindeki sabitlemeyi bitirdik.Ve kutuya geçtik menteşe üzerindeki delikler karşılıklı olduğu için diğer delikleri kullanamadık vitaların kafaları birbiri üzerine geldiğinden arası epey açıltı.Bizde yeni delik delmek zorunda kaldık.Delikleri deldikten kapağı idareten yerine taktık ama menteşeler fazla içerde kalmıştı ve tam çalışamıyordu.Hemen mevcut hoby setini kullanarak küçük bir traşlama yaptık ve kapağı tam açılır hale getirdik.Ve kutu üzerindeki diğer menteşe deliklerini deldik.

DSC00404.jpg

DSC00405.jpg

DSC00406.jpg

Kapağı tekrar sökerek artık kutunun dördüncü ve son kenarını yapmak için gerekli yerlerden kağıt bantları kullanarak kalıp oluşturduk ve bir sunta üzerine dik bir şekilde yerleştirdik.

DSC00408.jpg

Evde çalıştığımız için işleri biraz hızlandırmaya çalıştık ve saç kurutma makinesinden destek aldık.

DSC00411.jpg

Sertleşmek üzereyken bantlarıda söküp iki taraftan daha hızlı hava alarak kurusun diye düşündük.Ama oda ne biraz eğrilik vardı.Hemen menteşeleri sabitleyerek kapağı taktık.Lakin kapak oturmadı.Demokraside çare tükenmez diyerek tam kurumamış olan kısmı bir makas yardımıyla kestik ve kapağı kapattık.Tabi kapağı oturtmadan önce kalıcı olarak sabitlenmesin, yapışmasın diye kağıt bantla gerekn yerleri kapladık.Sonra olarakta kapağın eğimini tamamlaması için kenar kısımları bant kullanarak kapak üzerine kıvırarak yapıştırdık.

DSC00413.jpg

DSC00414.jpg

DSC00415.jpg

Tamamen sertleştikten sonra keserek hafiften açtığımız kısmı yamayarak kapatıcaz.Son olarakta İçerisine mukavemetini artırmak için tel kafes veya sıva altı filesi koyarak bir kat daha polyester kaplamayı düşünüyoruz.

Şimdilik bu kadar.

index.php

bu vidaların olduğu bölüme pul veya metal levha koyarsan kırım yaşamzsın sanırım

müthiş bir çalışma oluyor inan bir çok kişinin arabasına bindiğinde ah burada böyle birşey olsa deyipte nasıl yapacağını bilmeden durduğunu biliyorum

bu çalışma birçok fiberglascının doğmasına sebeb olcak

Teşekkürle Onur bey zaten pul var ama fotoda pek gözükmüyor ve dediğiniz gibi bir plaka koyacam birde içerisine giricek olan takımlar biraz ağır olacağı için içten tamamını kaplayan tel kafes (büyük filtrelerin etrafındaki tel kafeslerden) veya alçı plakalarda kullanılan filelerden kaplayım mukavemeti artırıcam.

Altuğ çok güzel bir çalışma olmuş eminimki bir çok kişiye ilham kaynağı olacak. Ben bile birşeyler yapabilirim diye düşünmeye başladım
Ellerinize sağlık

Devamınıda bekliyoruz Altuğ harikasınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,793
Kayıtlı Üye Sayımız
166,607
Kaydolan Son Üyemiz
yoldakiDeli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR