Land Rover Discovery Bagaj Koltuğu Yerine Avadanlık Projesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan altug onaran Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 109
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,314

Etiketler
Ynt: Land Rover Discovery Bagaj Koltuğu Yerine Avadanlık Projesi

Konu bütünlüğünü bozmak istemem ama kbiraz karışımdan bahsederseniz çok memnun olurum. Karışımda kullanılacak malzemeler ve karıştırma oranları. Başka bir projede kullanmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler. Bu arada devamını sabırsızlıkla bekliyorum. Kolay gelsin.

aslında karışımın 3 temel bileşeni var

* polyester
* hızlandırıcı
* sertleştirici

polyester ve hızlandırıcıyı aldığım usta dükkanda direk karıştırıp o şekilde verdi, oranını tam olarak bilmiyorum.Hızlandırıcıyı biraz seyrelttiğini söylemişti onun için gözlemlediğim ölçü yanıltıcı olur.

Ama sertleştirici yarım litre polyestere pet şişe kapağınıyla bir kapak olucak şekilde karıştırdım ve kullanacağım kadar hazırladım.yarım saat içersinde sertleşiyor.

kat malzemesi olarakta cam elyafı kullandım.

iki metre kare cam elyafı ve 1.5 lt karışım ve bir fırça için 20 tl verdim

ustanın yanına gittiğimde karışım ölçülerini daha net olarak alırım sizin için

altug onaran' Alıntı:
aslında karışımın 3 temel bileşeni var

* polyester
* hızlandırıcı
* sertleştirici

polyester ve hızlandırıcıyı aldığım usta dükkanda direk karıştırıp o şekilde verdi, oranını tam olarak bilmiyorum.Hızlandırıcıyı biraz seyrelttiğini söylemişti onun için gözlemlediğim ölçü yanıltıcı olur.

Ama sertleştirici yarım litre polyestere pet şişe kapağınıyla bir kapak olucak şekilde karıştırdım ve kullanacağım kadar hazırladım.yarım saat içersinde sertleşiyor.

kat malzemesi olarakta cam elyafı kullandım.

iki metre kare cam elyafı ve 1.5 lt karışım ve bir fırça için 20 tl verdim

ustanın yanına gittiğimde karışım ölçülerini daha net olarak alırım sizin için

Çok teşekkür ederim . Bende aracım için dodik yaptırmak istemiştim ancak ustanın beceriksizliği ve ilgisizliği nedeniyle proje yarım kaldı. Karışımı öğrenebilirsem bende sizin gibi kendi işimi kendim yapmak istiyorum. Teşekkürler, kolay gelsin.

byseyyah' Alıntı:
Çok teşekkür ederim . Bende aracım için dodik yaptırmak istemiştim ancak ustanın beceriksizliği ve ilgisizliği nedeniyle proje yarım kaldı. Karışımı öğrenebilirsem bende sizin gibi kendi işimi kendim yapmak istiyorum. Teşekkürler, kolay gelsin.

bu projeyi kafamdaki gibi sonuçlandırırsam sonrasında bende bir snorkel yapmayı planlıyorum

Bolu kalıcı konutlarda neler oluyorda haberimiz yok ;D
Oturduğum yerden kalkma zamanım gelmiş. Birazda çevreyi gezmeliyim. Sitede olmasa memleketden haberim olmayacak :D

tek kelımeyle HARIKA elınıze saglık.fıber ustalarına tas cıkartmıssınız.devamını merakla beklıyorum ;)

Altuğ devamınıda bekliyoruz beniç içinde çok faydalı bilgi oldu ilerki tarihlerde banada lazım olacak :smiley:
Anlatım ve paylaşım için teşekkürler

Eh bu kadar ilgi toplayan bir konunun mutlu sona ulaştığını görmek istiyoruz... avadanlığın içindeki malzemeleri nasıl sabitleyeceksiniz? dış kapak nispeten delinmeye müsait bir parça olduğu için ufak tefek malzemeyi, şişeyi tutması için çeşitli boy ve genişlikte lastik gerebilirsiniz.

bitmiş halini merakla bekliyoruz.
bu arada ben fiber tekne almayı düşünüyordum sipariş versem yapabilirmisiniz ;) :D ;D

Altuğ çok başarılı bir çalışma,
paylaşım için teşekkürler,
ellerinizde kaşıntı veya batma oldumu.

Böylesine yol gösterici ve esinlendirici paylaşım için teşekkürler.
Ellerinize sağlık.

çok güzel birşey aracımızın herhangı bir yerine becerebilirsek tabi arkadaş püf noktalarını anlatırsa seeviniriz zahmet olmazsa tabi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,793
Kayıtlı Üye Sayımız
166,607
Kaydolan Son Üyemiz
yoldakiDeli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR