Land Rover Defender

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan LaNDROWER-53 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,100
Ynt: Land Rover Defender

sayın foremost land roverin s 3 dahil zaten aks kafalarında somun ve kıl keçe vardı ama o modellerinin difransiyeli farklı idi çalışma prensibide tabiki dolayısı ile sizin yaptırdığınız işleme gerek yok çünki yeni modellerde aks kovanın içinde difransiyele doğru azda olsa ileri geri kayma hareketi var (esneme) ve frezeli kapak 2 ayrı modeldedir ön FTC 859 arka FTC5806 dır ama bildiğim kadar birbirinin yerine takılır aradaki en belirgin fark biri çelik diğeri dökümdür neden böyle bir işlem yaptırıp aksları sabitlediniz anlamadım genede araştırmak lazım hayırlı işler dilerim

Etiketler

suyabatmaz' Alıntı:
Merhaba,

Kalkışlardaki vuruntu muhtemelen: şaft istavrozlarındaki boşluktan olabilir. İstavroz içerisine toprak girdiğinde, metal yüzeyleri kemirir, ufak bir aşınma oluştuktan sonra hızla bu aşınma ilerler ( ustamın bana söylediği bilgiler :D ). Şaftları ( ön - arka ) elinizle çevirmeyi deneyin, boşluk varsa göreceksiniz. Benim aracımda da kalkışlarda bir vuruntu başlamıştı, kısa zamanda çok arttı ( aracımı günlük kullanıyorum ). Ustam, araçtaki sesi duyduğu an istavroz olduğunu söyledi :D Gerçekten de çıkan istavrozu inceledim, yaklaşık 7 mm. gibi bir oyuk olmuş bir kolunda. Arka istavrozu değiştirdik ( 70 TL ) anında kesti. Şaft istavrozlarının gresli olmasına dikkat edilmesi gerekir. Şimdi her iki istavroz ve şafta gözüm gibi bakıyorum :D :D :D

İyi çalışmalar,

Barış
sayın suyabatmaz siz sadece istavroz için 70 tl ödediyseniz bir daha o ustaya ASLA uğramayınız çünki istavrozun en kalitelisi tirsan dır oda en baba 25 tl bilgilerinize istediğiniz an kargo ile gönderebilirim :smiley:)

DEMİRAL' Alıntı:
sayın foremost land roverin s 3 dahil zaten aks kafalarında somun ve kıl keçe vardı ama o modellerinin difransiyeli farklı idi çalışma prensibide tabiki dolayısı ile sizin yaptırdığınız işleme gerek yok çünki yeni modellerde aks kovanın içinde difransiyele doğru azda olsa ileri geri kayma hareketi var (esneme) ve frezeli kapak 2 ayrı modeldedir ön FTC 859 arka FTC5806 dır ama bildiğim kadar birbirinin yerine takılır aradaki en belirgin fark biri çelik diğeri dökümdür neden böyle bir işlem yaptırıp aksları sabitlediniz anlamadım genede araştırmak lazım hayırlı işler dilerim
Değerli hüseyin bey bu işlemden bilgim olmadı ustam bu işlem ile beraber akıslerin sabitlenerek boşluk yapmamasını sağladığını belirtti ve vurultuyu engelliyeceğini söyledi şimdilik bir durum yok ancak ilerde ne olur bilemem bekleyip göreceğim saygılar

DEMİRAL' Alıntı:
sayın suyabatmaz siz sadece istavroz için 70 tl ödediyseniz bir daha o ustaya ASLA uğramayınız çünki istavrozun en kalitelisi tirsan dır oda en baba 25 tl bilgilerinize istediğiniz an kargo ile gönderebilirim :smiley:)

Merhaba Hüseyin Bey,

Benim daha önceden yaptırdığım ( dğiştirtdiğim birkaç küçük parça vardı ustama ) ve para vermemiştim. Bana bu işlem için 40TL fiyat verdi ve ben 70 verdim. Ustamdan çok çok memnunum :D Benim bir önceki yazımda fiyat yazmam yanlış ve gereksiz oldu. Konu ile ilgili paylaşımlarınız ve parça konusundaki nazik öneriniz için kendi adıma teşekkür ederim.

Eğer parça ihtiyacım olur ise sizden talep edeceğim.

Barış

tahaozak' Alıntı:
Sayın taha bey defenderlere uygun amortisör hidrolik direksiyon havalı amortisör hidrolik vinç gibi çalışmalarım devam ediyor direksiyon tamam 750-800 tl ye mal oluyor sivas offroad kulübünden BÜLENT KÖK arkadaşımızın aracına uyguladık sonuc mükemmel diger çalışmalar ve araştırmalar devam ediyor sonuçları bir başlık altında paylaşacağım
ben yedek parçacıyım ancak kamyon ve tır yedekleri ile ilgileniyorum küçük grupta baskı balata şaft malzemesi vs var 80 li yıllarda lant rover CJ5-8 dodge 100-200 yedekleride vardı piyasada azalınca bıraktık malum zamana uyduk
Amortisör konusunda malum parçacılarda var ama değerinin çok üstünde istiyorlar monroenin D4473 ve D8433 nolu amortisörünü bulabilirseniz inceleyin defenderde daha iyi sonuç veriyor bunlar FJ80 toyotanın aynı aracın yaylarınıda defendere uygulayabilirsiniz
Ben havalı-körüklü amortisör kullanacağım özellikle arkaya ve istediğim sertlikte ve istediğim yükseklikte ayarlama şansımız var ve en önemli faydası defenderdeki virajdaki tipik yatmayı önlüyor ve daha rahat bir sürüş sağlıyor diğer gelişmeleri orjinal no ve resimleri ile en kısa zamanda paylaşacağım yardımcı olabildiysem sevinirim saygılarımla :smiley:)

DEMİRAL' Alıntı:
diğer gelişmeleri orjinal no ve resimleri ile en kısa zamanda paylaşacağım yardımcı olabildiysem sevinirim saygılarımla :smiley:)
Büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum. Bilgiler için teşekkürler :smiley:

Gelişmeleri takip ediyorum, özellikle direksiyon kısmını, fiyat çok uygun geldi bana Hidrolik direksiyon şart oldu...

Hüseyin bey Defender için ön arka kilidim var detroit true track ve detroit locker bunlara hangi yağı kullansam en iyi performansı verir. Bilginiz varmıdır? bazıları 75-140 tam sentetik yağ öneriyor bazıları 75-90 yağ öneriyor kafam karıştı.

tahaozak' Alıntı:
Hüseyin bey Defender için ön arka kilidim var detroit true track ve detroit locker bunlara hangi yağı kullansam en iyi performansı verir. Bilginiz varmıdır? bazıları 75-140 tam sentetik yağ öneriyor bazıları 75-90 yağ öneriyor kafam karıştı.
Taha bey aynı soruyu daha önce açıkladım ama linki hatırlayamadım tekrar yazayım opet fullgear ls 80/90 bp energear lımslıp90 mobilube ls 85W90 shell spıraxa 90 ls
bunlardan istediğini seçebilirsiniz LS difransiyellerle aynı yağı kullanmanızda sakınca yoktur saygılar :smiley:

DEMİRAL' Alıntı:
Taha bey aynı soruyu daha önce açıkladım ama linki hatırlayamadım tekrar yazayım opet fullgear ls 80/90 bp energear lımslıp90 mobilube ls 85W90 shell spıraxa 90 ls
bunlardan istediğini seçebilirsiniz LS difransiyellerle aynı yağı kullanmanızda sakınca yoktur saygılar :smiley:

Bu soruyu diğer tarafa yazmadan yazmıştım :smiley: buraki sorumu görmeyince orayada yazıyim dedim. tavsiye ettiğiniz yağı koydum çok memnunum kilit sesi bile değişti teşekkürler.

aynı sorunla bende karşı karşıyayım tabzon da defender lardan anlayan tek bir usta var aynı vites arların debriyajdan ayağımı çektiğim an lak lak lak diye bises geliyodu ustaya gösterdim saft istavroz ların da boş luk var dedi yaptırdım 1 ay geçti gene başladı usta bu sefer şanzıman da bir dişli var değirçek dedi arkadaşlar sizce sorun ne olabilir şanzıımanımı söktürmek istemiyorum

Demirkırlar sanayinde Şenol usta var muhakkak onada uğrayın derim. ( şenol şahin, Hasan Şahinin oğlu)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.