Land Rover Defender

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan LaNDROWER-53 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,100

LaNDROWER-53

Ana Kamp
Ya arkadaşlar dün aynı konuyu bi daha açmıştım ama bulamadım malum yeniyim sitede

Ben rizedeyim şuan 87 model defender aldım sakaryadan orda toplattım ve istanbulda mekanık kısmını tamamlayıp memlekete getirdim.. tabiki ustalar getirdi..

bazı sorunlar vardı hidrolik pompasının kasnağını yan takmışlardı. sürekli kayış kesiyodu. onu rizede düzelttirdim şuan onda sıkıntı yok geçenlerde marş dınamosunun kayışı kesildi onuda kendim takdım.. debriyaj kaçırıyodu cumarteside onları değiştirdim trabzonda orjinal alt üst merkez 180 tl ye amartisörleride aeka 2 adet 130 değiştirdim ama hala çözemediğim bir sorunum var geri vitese koydugumda sürekli araba vuruyor tık tık die ve rolantide giderken hoplama yapıyor 2 aydır psikolojim bozuldu bu durumlardan dolayı kime gittiysem bi çözüm bulamadılar bu arabalarda normalmiş diolar ama pek normal bişeye benzemiyor bu konuda yardımcı olurmusunuz.

sorun nerde acaba şanzıman damı

Etiketler
Ynt: Land Rover Defender

aynı dert bendede var vıtesı gecırınce tak sesı gelıo oda şanzımanda kı bosluktan kaynaklanıyor genelde kronık bır sorun 4 defenderım da da aynı bosluk vardı ama hepsınde farklı aralıklarda bosluk vardı fakat rolantıde vs bır sorun yoktu sanzımanı acıp yaptırmak yerıne ankaradan cıkma sanzıman bulursanız daha karlı cıkarsınız..

Benim aracımda da aynı sorunlar vardı,baktırdım şanjumandadır bir şey görünmüyor dediler.
Ses artınca olayı çözdüler şimdi tık yok araçta,arka defransyelin üzerindeki ve valla söylediler ama unuttum kenarlarında tutan toplam 3 parça değiştiler.
Siz ustanıza benim dediğim gibi derseniz umarım anlar.
3 parça toplam 55 tl tutdu ne ses kaldı gidişi bile değişti sanki.

dalyan' Alıntı:
Benim aracımda da aynı sorunlar vardı,baktırdım şanjumandadır bir şey görünmüyor dediler.
Ses artınca olayı çözdüler şimdi tık yok araçta,arka defransyelin üzerindeki ve valla söylediler ama unuttum kenarlarında tutan toplam 3 parça değiştiler.
Siz ustanıza benim dediğim gibi derseniz umarım anlar.
3 parça toplam 55 tl tutdu ne ses kaldı gidişi bile değişti sanki.

arka difransıyelı tutan uc parca degıstı ve aradakı bosluk duzeldı yanı dogrumudur? eger boleyse hemen arastıracam sanzımanım yada dıfransıyelımde bısey yok ama sankı saftın donusu daha cabuk oluyomus gıbı aradada bosluk olusmus gıbı sezıyorum bende..

berk' Alıntı:
arka difransıyelı tutan uc parca degıstı ve aradakı bosluk duzeldı yanı dogrumudur? eger boleyse hemen arastıracam sanzımanım yada dıfransıyelımde bısey yok ama sankı saftın donusu daha cabuk oluyomus gıbı aradada bosluk olusmus gıbı sezıyorum bende..
.
Evet aynen öyle doğrudur.Muhtemelen de sizde de sorun aynı,selamlar.

dalyan' Alıntı:
.
Evet aynen öyle doğrudur.Muhtemelen de sizde de sorun aynı,selamlar.

bende sesın arkadan geldıgını duyuyodum ama boyle bır baglantı parcalarının olup olmadıgını bılmıyodum.. cunku sanzımanda bır sorun yok arada bıyerde bosluk vardı cok sınır bozucu bır durum.. hemen baktırcam.. tesekkurler

defransiyelin üzerindeki arka denge rotili ve iki adet arka çatal burcundan bahsediyorsunuz.

berk' Alıntı:
bende sesın arkadan geldıgını duyuyodum ama boyle bır baglantı parcalarının olup olmadıgını bılmıyodum.. cunku sanzımanda bır sorun yok arada bıyerde bosluk vardı cok sınır bozucu bır durum.. hemen baktırcam.. tesekkurler

Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu.

selamlar arka defransiyel üst kolburçları ve rotilini değiştir birde akısların başındaki kepler boşluk yapar onlara baktır bizde herparçası var motor şanzuman defransiyeller önarka diks firenler direksiyon defransiyel kilidi diflok ve aranan her parçalar ali usta o5554780830

Geri vitese koyunca 1 metre gitmeden atiyor önceden geri vitese koydugumda tık tık vuruyodu şuan o sorun yok ama sürekli geri vitesten atliyo

sorun ne acaba

LaNDROWER-53' Alıntı:
Geri vitese koyunca 1 metre gitmeden atiyor önceden geri vitese koydugumda tık tık vuruyodu şuan o sorun yok ama sürekli geri vitesten atliyo

sorun ne acaba

sanzımanınızda sorun var... kolay gelsın gozunuzu korkutmak ıstemem ama bu ıs ıcın bunu bılen bırıne gıtmenızı sıddetle tavsıye ederım...

berk' Alıntı:
sanzımanınızda sorun var... kolay gelsın gozunuzu korkutmak ıstemem ama bu ıs ıcın bunu bılen bırıne gıtmenızı sıddetle tavsıye ederım...
evet işi bilen birini tercih edin çoğu usta ben askerde kademedeydim çok yaptım diyor ama hiç birinde s.dişlilerini sökecek çektirme yok
selamlar

Arkadaşlar defenderin en büyük gastalığından biri geride atması diğeri alt takımdaki sesler
ÇARELERİ:
1 şanzumanınızı yörenizdeki BMC minibüs servisine yaptırın çünki lt 77 ve r 380 şanzuman aynı zamanda bmc münübüsün 5 ileri şanzumanı ile aynıdır
2 alt takımı yaptırırken merkez rotu yani arkadiransiyelin orta üstündeki NTC9932 nolu parçayı (rotil) ve NTC1773 nolu burcu 2 adettir değiştirin
3 kesinlikle şaft istavrozlarını ve dişi erkek kayıcılarını kontrol ettirin ve gerekirse değiştirin (dişi kayıcıları sık sık yağlayı mavsal istavrozlarıda dahil)
4 vites değişimini diğer araçlar gibi değil daha sakin yapınız
5 ilk hareketi <kalkma anını> da daha sakin yapınız sebebi ana şanzumanla arazinin birleşimindeki dişli sadece kamalı milin üstünde boşta olduğu için ve frezeleri kalın olduğunan çabuk aşınıyor dolayısı ile vuruntu meydana geliyor tüm bunlara rağmen hatalar düzelmedi ise vay halinize allah yardımcınız olsun
6 tabiki ön dif burcları ve üçgen takozlarda önemli (şasi tesbit kütüğü NTC 1722 ) bunlarında kontrolü ve gerekirse değişmesi gerek
7 özellikle derin su geçişlerinden sonra difransiyel yağları şanzuman ve arazi yağları motor yağlarını kontrol şart
8 sakın ha ustalara uyup ANA ŞANZUMANA otomatik şanzuman yağından başka <ATF> yağ koymayın
9 arazi şanzumanına 80/90 hypoitli difransiyellere mevsimine göre 80/90 yada 85/140 yağ koymayı unutmayın
10 bütün bunları uygılayıp aracınızı sevin çünki o DEFENDER o bir aslan o bir aşk o bir sevgidir yavaş gider ama hedefe ulaştırı
hepinize sevgi ve saygılarla 2500 düz dizel defender & DEMİRAL
GİDEMEDİĞİN YER SENİN DEĞİLDİR ama DEFENDERİN VARSA GİDERSİN demekki bütün dünya benim ::smiley: ::smiley: ::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR