Land Rover Defender Günlük Kullanımı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alihay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 167
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,474

alihay

Kamp III
Yer
osmaniye
mrb arkadaşlar definder alamayı düşünüyorum. Binek aracımı satıp alacağım, haliyle şehir içi ve şehirler arası yollarda kullanmak durumda kalacağım, şehir içive uzun yolda sıkıntı yaratırmı öğrenmek istedim ?

Etiketler
Ynt: Land Rover Defender Günlük Kullanımı ?

Defender'ı sadece gezi ve off-road amaçlı kullananlar (benim gibi) da var, günlük kullananlar da.

Benim fikrim, günlük şehiriçi ve şehirler arası kullanımda (standart hali ile) çok fazla konfor sunmadığıdır. En iyisi denemenizi tavsiye ederim. Ondan sonra en doğru kararı yine siz verebilirsiniz. Zira herkesin kullanım tarzı, beklentisi ve görüşü farklı olacaktır.

nejat bey teşekkürler, şehirler arası yolda trafik kulları çerçevesinde tabi sıkıntısı varmı? örneğin: 2 haftada bi mersin'den osmaniye'ye gidip dönüyorum ve otobanda yolculuk yapıyorum, hız limiti 120 km bu hazlarda frenleme ve yol tutuşu nasıldır?

Ben o hızda ani fren yapmak istemem. Otobanda yol tutuşta sorun yaşamazsınız ama yüksek hızda ani şerit değiştirme, ani fren gibi durumlar her zaman risktir. Daha makul hızlarda 90-100 daha rahat ve emniyetli bir sürüş sağlayacaktır, Defender.

defenderleri günlük olarak kullanan arkadaşlar var aramızda ancak şahsi görüşüm bu araçların - hele hele ofroad modifiyeli olanlarının - günlük kullan için pek uygun olmadığı yönünde...

yapacağı sürat tamemen üzerindeki motora ve taktığınız lastiğe bağlı...

Naci kaptan,
ndoganci' Alıntı:
şahsi görüşüm bu araçların - hele hele ofroad modifiyeli olanlarının - günlük kullan için pek uygun olmadığı yönünde...
diyosun da, senin "tiny" benim standart Defender'dan 10 kat rahat ve güvenli ;D

sevgili nejat

teveccühün için teşekkür ederim, ancak ben hala şehir içi kullanımı için otomatik vitesli bir aracı tercih ederim... ctesi sizinle buluşmadan önce yoğun trafikte maslak-beylerbeyi-maslak yapmıştım, üzerine beraber 3 saat arazide gezdik eve geldiğimde debriyaja basmaktan sol bacağım tutmuyordu...

Selamlar,
ben Defender'imi hem günlük hayatta hem de arazi şartlarında kullanıyorum. Çok da iyi ediyorum, bir kez makas atan, bir kez de fren yapmayı bilmeyen hıyar aracıma bordaladı ve onların arabası "yamuk" hale geldi, ben ise arabadan inmedim bile. reha

Selam Naci,
genelde müşteri ortamında çalışıyorum, sorumlu olduğum müşterilerden bir tanesi Kartal'da , diğeri Güneşli'de .. her ikisine de gitmek için TEM otoyolundan faideleniyorum. Bazen, Ankara'ya olan müşteri ziyaretlerimde de Defender'imi kullanıyorum. sevgiler ve saygilar, reha

Not1: ofiste olacağım zaman da yürüyerek gidiyorum.
Not2: sanirim debrijay ayağım seninki kadar "hassas" değil ;-)

teşkkürler değerli açıklamalarınıza, sanırım defenderdan vazgeçmeyeceğim.

siz reha arkadaşımıza uymayın, ona kalsa tuvalete falanda defender ile gidecek...

defender tek araba ve günlük kullanım için zor bir seçenektir, ama doğal olarak imkansız da değildir tamamen ne kadar eziyet çekmek istediğinize bağlı birşey... :D

eziyet olayında bende sıkıntı yokta, eşim ve diğer akrabalarım! 3 mayıs taki osmaniye zorkun etkinliğine kiraladığım 99 disco ile katıldım, baya yorucu bi gün geçirdik tövbe ettiler, artı eşim ve kız kardeşinin dudakları uçukladı.http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=31477.0

Dostum arabaları seven birisi olarak orjinal defenderin tek sorunu şehirler arası hız ve gürültü benimki dizel. Şehir içi sorunsuz hız derken yokuşlarda 120 düz yol 90, 100 yokuş yukarı 60, 70 duruma göre SAYGILAR.

Selamlar,
ama aileniz 99 Disco ile "illallah" dediler ise, korkarım onları bir Defender'in kapısından içeri sokamazsınız.. Hadi diyelim soktunuz, onlar sizi eve sokmaz .. bence tabii.

Hız konusu çözülebilen bir konu, gürültü de.. ciddi bir yatırım ile defender'i hakikaten sessiz hale getirebiliyorsunuz..
reha

reha abi konuyu açmadan önce sizin ve diyer arkadaşların defender ve disco hakkındaki yorumlarınızı okudum, defender dan vazgeçmememdeki ısrarımda yorumlarınızında payı büyük, başka bi değişle kanıma siz girdiniz benim, kısmet olursa defender sahibi olacam inşallah. Teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR