Land Rover Ace (active cornering enhancement) Aktif Viraj Desteği Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan trmemo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,777
Ynt: Land Rover Ace (active cornering enhancement) Aktif Viraj Desteği Sistemi

RESİMLERE DEVAM.

21.JPG

22.JPG

23.JPG

24.JPG

25.JPG

Etiketler

enis bey bılgıler super emğine sğlık acayıp bılgı edındım bu husuta çok teşkurlar yanlız benım sorum arada kaynadı gıbı ben aracı aldığmda arka koruklar sokulmuş yerne yay takılmıştı oğremek ıstedığım bu sıtem şu an devredem yoksa devre dışmı? saygılar.

albay53' Alıntı:
enis bey bılgıler super emğine sğlık acayıp bılgı edındım bu husuta çok teşkurlar yanlız benım sorum arada kaynadı gıbı ben aracı aldığmda arka koruklar sokulmuş yerne yay takılmıştı oğremek ıstedığım bu sıtem şu an devredem yoksa devre dışmı? saygılar.

Yazılanlardan ve şemalardan anladığım kadarıyla ACE ile SLS'nin alakası yok. Bildiğim kadarıyla aynı kasada SLS (körük) sistemi olmadan satışa çıkarılan araçlar da var. Onlarda da aynı ACE sistemi mevcut.

schweps' Alıntı:
Merhabalar,
Enis hocam, kupanın yatma eğilimini sensörlerle algılar demişsin. Bu sensörlerin lokasyonu nedir acaba?
SLS sisteminde, şase ile kupa arasındaki pozisyonu kontrol eden sensörler değil di mi bunlar?

Değilmiş, bunun için iki ayrı sensör varmış. Biri kupada biri de şasede olan iki yanal ivme sensörü.
Sistemin SLABS ecu ile bağlantısının sebebi belki de, şase ile kupa arasındaki paralellik bozulunca, SLS sistemi körüklerle bunu düzeltmeye çalışmasın diyedir. Tabi bu benim tespitim. Doğrusunu Enis usta söyleyecektir.

Sayın albay53 aracınızda havalı süspansiyon sisteminin ne şekilde iptal edildiği önemli.Yani cihazla mı yoksa kablo mablo sökülerek körükler değiştirilerek mi acaba.Bu işlem yapılırken ace ile ilgili bağlantılar (elektriksel)zarar görmüş olabilir.

Merhaba benim bu konuda kafam biraz karıştı. Bu sistem hep körüklerle anlatılmış ama benim alacağım araç 2003 TD5 ve orjinal olarak arka tarafta körük yok. Bu durumda bu sistem yok mu benim alacağım araçta ?

Endişelenmeyin,
Vardır. Emin olmak için ön ve arka dingil üzerindeki viraj denge çubuklarına bağlı hidrolik pistonlar var mı diye kontrol edebilirsiniz.
Yukarıdaki fotoğraf ve şemalarda neye benzediği görülebilir.

yumarca' Alıntı:
Merhaba benim bu konuda kafam biraz karıştı. Bu sistem hep körüklerle anlatılmış ama benim alacağım araç 2003 TD5 ve orjinal olarak arka tarafta körük yok. Bu durumda bu sistem yok mu benim alacağım araçta ?

Teşekkürler schweps bugün tekrar gidip bakacağım.

Bu arada bu konuda da sizden yorum alabilirmiyim ?

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=94291.0

Bu kadar uğraşa gerek yok arkadaşlar.Aşağıdaki resimlerde ikili olan reservuar aceli sistem var tekli olanda ise yoktur.Kaputu açıp bakmanız yeterli...

ace depo.gif

landscape' Alıntı:
Ayrıca ekleyeyim.Tekli olan hazne sadece hidrolik direksiyon içindir.

Diğer tarifi anlamamıştım bu daha iyi oldu :smiley: teşekkürler

Enis bey
kıymetli ve aydınlatıcı bilgiler için teşekkür etmek isterim
Hobby olarak ilgimi çeken bu konuda aydınlanmamı sağladınız , lr araçları üzerine samimi ve değerli bilgilerinizi takip etmekteyim

Rica ederim.Forumda bu konuları anlatmaya değecek Land Rover sevdalıları olduğunu biliyorum zira nefes tüketmem yersiz olurdu. :smiley:

Enis bey verdiğiniz bilgiler ile bizleri aydınlattığınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok bilgi sahibi olduk. Şimdi yeni bir soru geldi aklıma. ACE Sistemi benim arabada çalışıyor. Her hangi bir arızada göstermiyor. Aracın körük sistemi iptal edilip yay takılmış. Havalı Körük sisteminin ACE ile olan ilişkisi nedir ? Tekrar havalı körük sistemine geçişin parçaları ve maliyeti ne olur.

enis bey cevaplar super yanlız benım buyuk bı sorunum var bunları unturdu bugun arabayı açmaya klktım kumanda açmadı menuel olarak açtım araç çalıştı yanlız camlar açılmıyo sanruf çalışmıyo sıslar yanmıyo sılgının otomtık olanı çalışmıyo bışey anlamadımdortlılarda çalışmıyo he bu arada vıdese takınca ekranda hangı konumda olduğda gozkmıyo anıl otya gıtım makınaya bğlasakta gozukmaz dedıler yarın bırak bıkaçkın surer dedıler acaba nerden kanaklanıyo bo blgınız varmı daha once boyle bışey dudunuzmu?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR