Land Rover Ace (active cornering enhancement) Aktif Viraj Desteği Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan trmemo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,777
Ynt: Land Rover Ace (active cornering enhancement) Aktif Viraj Desteği Sistemi

Merhaba ace sistemi havalı süspansiyon kontrol ünitesi ile beraber çalışır. (SLABS) resimde de anlatıldığı gibidir.burda slabs denilen ünite .İki sistemin tek bir ECU da birleştirilmiş halidir.(SLS - self levelling suspansion) (ABS - anti bloke sistem birleşiminden SLABS çıkmıştır .Dolayısı ile ilgisi bulunmaktadır.Aracı normal hele çevirmenin maliyetini bilmiyorum.Çünkü o yıllarda eğitime gittiğimizde full donanımlı sıfır bir Discovery2 yi eğitim salonuna alıp hadi bakalım şimdide şu sistemi iptal edelim diye bir eğitim görmediğimizden ne sökülen parçaların net listesini nede fiyatını bilebiliyorum.Bu konuyu bence mektepli değilde alaylı arkadaşlarımıza sorarsanız belki işinize yarayacak bilgiler edine bilirsiniz diye düşünüyorum.

Saygılar...

Enis bey verdiğiniz bilgiler ile bizleri aydınlattığınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok bilgi sahibi olduk. Şimdi yeni bir soru geldi aklıma. ACE Sistemi benim arabada çalışıyor. Her hangi bir arızada göstermiyor. Aracın körük sistemi iptal edilip yay takılmış. Havalı Körük sisteminin ACE ile olan ilişkisi nedir ? Tekrar havalı körük sistemine geçişin parçaları ve maliyeti ne olur.
[/quote]

adsız.JPG

Etiketler

ACE'nin SLABS ecu ile ilişkisi sadece hız referans bilgisi ise, körüklü süspansiyondan bağımsız çalışır diyebiliriz.

Discovery II'nin öne çıkan özelliklerinin tanıtıldığı bir sayfadan alıntı.

Unlike some previous car systems designed to achieve roll control in a reactive or adaptive manner, ACE does not depend on positional feedback, but is a true active system, working through pressure control. Using its own ECU the system can respond very rapidly, before any roll takes place, developing enough force to contain the body roll generated by up to 0.5 g within 0.25 of a second.

Reaktif veya uyarlamalı şekilde devrilme kontrolü sağlamak için tasarlanmış daha önceki bazı araç sistemlerinin aksine, ACE pozisyonel geribildirime bağlı değildir, basınç kontrolü ile çalışan, gerçek bir aktif bir sistemdir. Kendi ECU ünitesini kullanan sistem,herhangi bir yana yatma gerçekleşmeden önce 0.25 saniye zarfında 0,5 g kadar bir ivmelenmeyi hissederek karşı kuvveti çok hızlıca cevap vererek üretebilmektedir.

albay53' Alıntı:
enis bey cevaplar super yanlız benım buyuk bı sorunum var bunları unturdu bugun arabayı açmaya klktım kumanda açmadı menuel olarak açtım araç çalıştı yanlız camlar açılmıyo sanruf çalışmıyo sıslar yanmıyo sılgının otomtık olanı çalışmıyo bışey anlamadımdortlılarda çalışmıyo he bu arada vıdese takınca ekranda hangı konumda olduğda gozkmıyo anıl otya gıtım makınaya bğlasakta gozukmaz dedıler yarın bırak bıkaçkın surer dedıler acaba nerden kanaklanıyo bo blgınız varmı daha once boyle bışey dudunuzmu?

Akü kutup başlarını sökün 2-3 saat kalsın sonra tekrar bağlayın, bir şey olmaz ise tekrar deneyin sabaha kadar beklesin. Aracı kesinlikle kullanmayın. Bunlardan da cevap alamazsanız çekici üstünde servise gitmeniz gerekir

bılgı içn teşkuralar ama onu dendık ha bu arada araç çalışıyo ve şu an anil otoda onlarda bulamışlar bışe ?

Ynt: Land Rover Ace (active Cornering Enhancement) Aktif Viraj Desteği Sistemi

Benim ace pompası 3-5 bar arasında gidip geliyor. Paneldeki turuncu ışık gelip gidiyor. Bezen hiç yanmıyor fakat kasis ve dönüşlerde tekrar yanıyor. Tamşrcim pompanın değişmesi kazım diyor. Benim sorum şu. Bu pompanın tamiri mümkün mü.? Ayrıca basit bir sebepten olayı bu arızayı vermiş olabilirmi. Aracımda yükseltme kiti var. Körükler yok.

Sorunuzu sorarken bütün insanlar (forum dahil) emrinize amade gibi değil de sadece bir merhaba ile başlasaydınız soruş stilinizi değilde arızanızı konuşuyor olurduk.

Kendi adıma konuşurum benim şahşi fikrimdir yanlış anlşılmasın.

Haklısınız. Forumda okadar çok konu okudum ki bir an insan kendini buranın müdavimi zannediyor. Uyardığınız için teşekkürler. Buda benim kusurum olsun. Herkese merhaba

Enis bey verdiğiniz bilgiler için çok saolun discovery 2 yi sizin ve sizin gibi bilgisi olanların sayesinde aracı daha iyi tanıyabiliyoruz teşşekkürler...

Ace sisteminin yağı ile direksiyon yağı aynı. Rengide yeşil. Bunun dışında çok yanıcı olduğunu duydum. Bildiğim kadarıyla Ace sistemi herdaim devrede. sağ önlastiğin arkasında ön taraf sistemi mevcut. Yağını kontrol et ve sızdırma var mı diye bak. Yağ haznesi - ace pompası - ön sistem - ace valf bloğu - ve son olarak arka ace sistemi. Sıralama bu..

Ve final arkadaşlar.İlgilenen herkese teşekkür ederim.Başka konularda yazışmak üzere tabii (LR)

Saygılar sunarım.

Resimler yok olmuş senden rica etsem tekrar paylaşım yapabilirmisin? Ace arızam varda neleri kontrol edicem resimler bu konuda yardımcı olacagına inanıyorum.

Merhabalar bu konu hakkında detaylı olarak okudum ama eski resimler olmadıgı için tam olarak istedigim soruların cevaplarını alamadım. Sizlere tekrardan bilgi danışmak istiyorum. Ace sistemimin oldugu sag ön tekerin oldugu pompanın ordan körügüm yırtılmış ve yag kaçırıyor. Bunu nasıl tamir edecegim yada degiştirmem gereken keçeler ve körükleri bulamabilirmiyim?
Yada denizlide bunu yaptırabilecegim birileri servis varmıdır?

.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR