Land Rover Ace (active cornering enhancement) Aktif Viraj Desteği Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan trmemo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,777

Etiketler
RYF100420 parça kodlu pullar zamanla işlevini kaybediyor 2 adet lazım RYF100420.jpg

Selamlar, Sistemin çalışıp çalışmadığını anlamak nasıl mümkün. Uyarı ışığı yanmıyor ama ya çalışmıyorsa :D. Bir test yöntemi yok mu? Youtube a baktım ama pek bir şey bulamadım.

Öncelikle arabaya karşıdan yani yüzünüzü döndüğünüzde arbanın önü size bakıcak şekilde yön tarifi yapıyorum.
Arabanın sizin solunuzda kalan kısmında ön ve arka kapıların ortasında kalan bölümünhizzasında , arabanın altında ön ve arka kısmına ace yağını dağıtan ünite var. Motor kapağını açtığınızda şağ tarafta kalan 2 tane kapağı olan bir yağ haznesi var biri direksiyon diğeri ace sistemi için. Kapakların üzerinde hagisini olduğuna dair şekilleri var. Ace motoru tam ortadaki soğutma pervanesinin sağ altına denk geliyor. Motoru direk görmek mümkün değil altta kalıyor.

Sistem motor yağ haznesinden yağı çekip ısıtıp ön pistona ve aynı zamanda arka pistona ara ünite vasıtası ile gönderiyor. Ara ünite aynı zamanda basıncı ve yağ miktarını kontrol ediyor.
Yağ haznesinde eskilme var ise bir yerlerde kaçak var demektir.
ilk önce kaçak için bence piston bağlantılarındaki fotosunu gönderdiğim pulun yerleri kontrol edilmeli .Sistemim boruları büyük bir kısmı metal. Sistemin motor ve haze arayı ise plastik hortum. Ön sol tarafta akü haznesinin altından ön ace piston hortumları geçiyor.yani özet
hazne , ace motoru, dağıtım ünitesi, eş zamanlı pistonlar. benim anladığım bu.bu arada anti roll larınızı kontrol edin eğer onlar da sıkıntı var ise aşırı basınçtan pistonlar tahliye yapıyor ve bu tahliye benim yaşatığım fotosunu gönderdiğim pulların plastik kısımlarının işlevselliğini kaybettiriyor.
Ace lambası sarı yanınca sanırım yağ kaybı , yağ sızıntı, yağ eksilmesi anlamında BENCE
Ace lambası kırmızı olunca lıkır lıkır akıtıyor , ace motoru arızasıi, ara dağıtıcı ünite sıkıntısı var demek BENCE.
Ara dağıtıcı ünite de sensörleri var onlarda arıza yapabiliyor ve de ucuz değiller.
Sistem otomatik çalıştığı için testi kullanırken yapılabiliyor BENCE.
29743d1318514961-ace-valve-body-pipe-leak-photo-2.jpg
FRONT_ANTI_ROLL_BAR_D2_WITH_ACE.jpg mLTBJxJpYCND4kF0u8KNXBw.jpg ön sistem
discovery-ii752.png
mST-abP_B832kmspymIgt1g.jpg modül filtre !B-wUnBg!2k~$(KGrHqN,!jcEzKGbKumEBM9nrU7gpQ~~_35.jpg motor

Son düzenleme:

Benim sol ön anti roll yuvasında çıkmış ve her viraj dönüşü TOK şeklinde bir ses çıkarıyordu .Ön kısmın piston biriminin mekanik conta sistemini değiştirdim. Ama fayda etmedi ve sonra anti rollün yuvasından çıkıp tekrar girdiğini fark ettim ve anladımki sorun bunda değiştirdim. Ve çok kaliteli bir ürün buldum onu taktım. sonra pistonun yağ bağlantı pullarını değiştirdim ve şu anda sıkıntı yok.
Land rover ace ve direksiyon yağı aynı ve fiyatı 1lt 95 tl ve yükseliyor. Yeşil renk olmalı İMİŞ.Ama boş laf Fuchs Titan Atf 4000 Opet getirtiyor. Benzin istasyonlarında bulmak zor ama ana depodan bulunabiliyor. 1lt 35 tl gibi bir rakamdı en son.
Benim fikrim Türkiyede Land rover Discovery 2 2.5 TD5 den anlıyorum diyen adamdan HEMEN UZAKLAŞMAK.
En iyisi denilenede gittim bir çay parasına arızayı bana 2500 tl ye yaptırtıyordu.
Bende tamir işini kendim yüklendim.

Benim sol ön anti roll yuvasında çıkmış ve her viraj dönüşü TOK şeklinde bir ses çıkarıyordu .Ön kısmın piston biriminin mekanik conta sistemini değiştirdim. Ama fayda etmedi ve sonra anti rollün yuvasından çıkıp tekrar girdiğini fark ettim ve anladımki sorun bunda değiştirdim. Ve çok kaliteli bir ürün buldum onu taktım. sonra pistonun yağ bağlantı pullarını değiştirdim ve şu anda sıkıntı yok.
Land rover ace ve direksiyon yağı aynı ve fiyatı 1lt 95 tl ve yükseliyor. Yeşil renk olmalı İMİŞ.Ama boş laf Fuchs Titan Atf 4000 Opet getirtiyor. Benzin istasyonlarında bulmak zor ama ana depodan bulunabiliyor. 1lt 35 tl gibi bir rakamdı en son.
Benim fikrim Türkiyede Land rover Discovery 2 2.5 TD5 den anlıyorum diyen adamdan HEMEN UZAKLAŞMAK.
En iyisi denilenede gittim bir çay parasına arızayı bana 2500 tl ye yaptırtıyordu.
Bende tamir işini kendim yüklendim.

Arda bey bende arabayı sana göndereyim şu benim arızayı hallediver :smiley: Benim anladıgım kadarıyla benim araçta yukarıdaki ilk resminde gönderdigin keçeleri degiştirmem gerekiyor. Ama aynı zamanda aracta senin dedigin gibi dönüşlerde vurma sesi yapıyor anti roll için degiştirdigin malzemenin detayı verebilirmisin ben bulamadım.

4 adet Sipariş verdim bakalım keçeler yakın zamanda gelir inşallah. Malzemeler gelince acenin herşeyini kontrol edecegim.

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

Son düzenleme:

Keçeleri degiştirmedim sorun keçeden degil haznesinden oldugunu söylediler ama sızıntı yapıyor çok büyük bir problem degil arıza vermiyor sistem çalışıyor. Müsait oldugum bir vakit söküp hepsini elden geçirip kontrol edicem.

Keçeleri degiştirmedim sorun keçeden degil haznesinden oldugunu söylediler ama sızıntı yapıyor çok büyük bir problem degil arıza vermiyor sistem çalışıyor. Müsait oldugum bir vakit söküp hepsini elden geçirip kontrol edicem.

size tavsiyem hemen tamir ettirmeniz. Neden çünkü o hidrolik yağ yanıcı. Bu yaz zamanında motor kısmına oldukça yakın. Kaş yapayim derken göz çıkarmayın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR