Land Rover 110 'u Elektronik Ateşlemeye Çevirmek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alper5005 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,026
Ynt: Land Rover 110 'u Elektronik Ateşlemeye Çevirmek

merhabalar, ben de benim avansı hiç elletmemiştim 6 aydır, bu aralar vuruntulu olmaya başladı, en az 2 senedir sübap ayarlanmamıştı, ayarladık pek bir şey değşimedi avansı ayarladı ustam düzeldi, benim avansın bozulmasının sebebi ne olabilir, triger zincirinden ses gelmiyor, hani bol olsa yapar mı diye düşündüm, platin aşındıkça avans artıyor sanırım, başka da bir şey aklıma gelmedi. Bir de gaz ayarından sonra yarım marşta çalışan arabama daha uzun süre marş basmak zorunda kalıyorum sebep ve çözüm olarak ne önerebilirsiniz?

selamlar

Etiketler

merhaba çevremdeki kiminle görüştüysem bu araçların benzinlilerinin bu avans ayarının düzen tutmadıgını duymuştum bende ustalıklarına güvendigim ama lr ustası olmayan bir kaç ustamıza ayar yaptırdım hatta yeni dispretör bile aldım ama bu Alper beyin kiti gibi olmamıştı ben plakalarım daha çıkartmadım o yüzden yakıt sarfiyatını ölçmedim ama inanın araç çok rahatladı eger aracınızın avans sorunu varsa kesinlikle bu kiti öneririm sorununuza gelince ben o kadar teknik bilgi sahibi degilim Alper beye ulaşabilirseniz yardımcı olacaktır bir kaç defa avans ayarı için ustaya gidip ayar yapıldıkdan sonra yolda ayarın yine bozuldugu bile olmuştu bu kiti pazar günü taktık ama ne kadar gider bilmem ama platinli sistemi dikiş tutturamamış birine bu ilaç oldu selamlar Erol

kanatoglu' Alıntı:
arkadaşım bu kiti Alper bey benim için getirtti sagolsun arkadaşı Fatih beyede taktırdım avans ayarını falanda hepsini Fatih bey halletti buraya kadar karbüretör bakımını yeni dispiretör bile alıp takmıştım ama nafile bu farklı sabahları uzun marşlarla çalışan araç bu sabah kısa iki marşta çalıştı hemde ustaların bu dispirötör bozuk deyip bana yeni dispirötör aldırmışlardı bozuk disprötöre taktık canavar gibi yeni dispiretörümü de yedekte ne olur ne olmaz diye taşıyorum ama benim aracımın aansımı bozuktu bilmem ama bu kiti takınca çok farketti daha bobini degişmedik selamlar

Erol bey merhaba,
aracınızın daha iyileştiğine sevindim. bence muhakkak pertronix flame thrower II gibi 40 000 voltluk bir bobin ile kullanın çok daha farkedecektir. Sizden sonra şirketine yazdım ve belirli ohm aralıklarında yüksek akımlı bobinler için uygun olduğunu da teyit ettirdim. bobinden sonra daha açık buji aralıkları ile kullanarak yanma verimini de artırabilirsiniz. Güle güle kullanın.

merhaba Alper bey size çok teşekkür ederim bana çok yardımcı oldunuz aldım alalı aracı kullanırken nerede tekleyecegini nerede bozulacagını kestiremiyordum ama sayenizde artık araca güvenerek çıkabiliyorum sizin teknik bilginize Fatih beyin ellerine saglık.

ozcour' Alıntı:
merhabalar, ben de benim avansı hiç elletmemiştim 6 aydır, bu aralar vuruntulu olmaya başladı, en az 2 senedir sübap ayarlanmamıştı, ayarladık pek bir şey değşimedi avansı ayarladı ustam düzeldi, benim avansın bozulmasının sebebi ne olabilir, triger zincirinden ses gelmiyor, hani bol olsa yapar mı diye düşündüm, platin aşındıkça avans artıyor sanırım, başka da bir şey aklıma gelmedi. Bir de gaz ayarından sonra yarım marşta çalışan arabama daha uzun süre marş basmak zorunda kalıyorum sebep ve çözüm olarak ne önerebilirsiniz?

selamlar
Merhaba, Avans bilindiği gibi yakıtın yanmasına zaman tanımak için önceden ateşleme yaptıran mekanizmadır. Devir arttıkça yakıtın yanmasına zaman kalmayacağı için avans mekanizması avansı artırır. Avans ayarı hemen bozulmaz ancak km ilerledikçe bozulabilir sebep olarak ta distribütor içerisnde gergi yayları ve diğer mekanik aksamın sürtünme dirençlerinin değişmesi, avans hortumunun kaçırması, tevzi makarasının genişlemesi gibi mekanik aksama bağlı değişiklikler görülebilir. Platinin zamanla bozulması avansı etkilemez ancak ateşleme değerlerini etkiler. Avans ayarı yapınca düzeliyor ise bunu rutin bir bakım olarak kabul etmelisiniz. Hatta kendiniz avans ayarı yaparak aracınızdan aldığınız zevki katlayabilirsiniz.
Aracınızın geç çalışmasına gelince; eğer sadece tüp ayarından kaynaklanıyor ise ve sabahları tüpte çalıştırıyorsanız karışım fakir kalıyor olabilir. Eğer motor sıcakken tek marşta çalışıyor ise kuvvetli ihtimal sebep budur.

rica ederim Erol bey, tekrar güle güle binin. Her zaman yardım etmeye hazırım.

kokteknik' Alıntı:
alper bey ertuğrul beyin kapadokya gezisine katılacakmısınız tanışmak isterim
Gezi mi? Nerede ne zaman? Elbette hem gezmeyi hem de sizinle tanışmayı isterim :smiley:

alper5005' Alıntı:
Erol bey merhaba,
aracınızın daha iyileştiğine sevindim. bence muhakkak pertronix flame thrower II gibi 40 000 voltluk bir bobin ile kullanın çok daha farkedecektir. Sizden sonra şirketine yazdım ve belirli ohm aralıklarında yüksek akımlı bobinler için uygun olduğunu da teyit ettirdim. bobinden sonra daha açık buji aralıkları ile kullanarak yanma verimini de artırabilirsiniz. Güle güle kullanın.

alper bey bahsettiğiniz ohm değeri ne olmalı .fame thower II sitesinde çok çeşitli ohm değerleri var .

teşekkürler.

bende arabama takmak istedim bu elektronik ateşleme sistemini ama kabloda kafam karıştı.Benim arbam 1984 mod seri 3 olup 2500cc motora sahip.Dağıtıcıya sistemi taktım herşey cuk oturdu fakat kırmızı ve siyah kabloları nereye monte edeceğim bilemedim.Mumkün ise beni aydınlatabilirmisiniz.

Series 3 ler 2500 degil 2250 cc motorludur orjinali distribütörleri 2500 cc den farklıdır bunu göz önünde bulundurarak sistemi aldıgınızı düşünüyorum çünki farklılık var ikisi arasında,
kablolara gelince siyah kabloyu - yani şase kablosu olarak kırmızı kabloyuda + olarak baglıyorsunuz platinli sistemde zaten + - kablolar ve bobin üzerinde + - işaretleme mevcut.

Cem abi aklıma geldi de bizim Seriesler'de yağlı hava filtresi iç direnci biraz fazla olduğundan kağıt hava filtresine göre çok yaktırır mı ?

Selamlar

cem bey benim seri 3 üzerinde defender motor var dağıtıcıda 45D4 lukas neyse sizlerden cevap aldığım için çok teşekkürler.Bobinin + ucuna kırmızı kablo _ ucada siyah kablo bağladım vede marşa bastım inanmıyıcaksınız ama çalıştı yanlız biraz avans ile oynadım.Daha evvel okuduğum yazılardaki fiyata deyil .Aparatın kendi ve posta masrafı ile 45 TL gibi bir fiyata maal oldu.Lantın çekişinde artış oldu fakat şu an ne yakıyor derseniz bilemiyorum.Karbiratör ve lpg yi ayarlatıp ,öyle bakıcam.Parçayı aldığım yer http://www.mm-4x4.com .

ozcour' Alıntı:
Cem abi aklıma geldi de bizim Seriesler'de yağlı hava filtresi iç direnci biraz fazla olduğundan kağıt hava filtresine göre çok yaktırır mı ?

Selamlar
Özgür yaglı filtre iç direnç'ini artırmak için yag seviyesinin yüksek olması veya hava akım yollarının kısmi olarak kapatılmış olması gerek her ikiside bogulmaya yönelik bir çalışma saglayacagı için yakıtı arttırır(benzin'de ;D),
Şehir içi /çok tozlu olmayan arazide kagıt filtrenin ulaşılabilirligi ve fiyatı düşünüldügünde yaglı filtrenin çokta kullanım mantıgı kalmadı artık.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,704
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR