Land Cruiser ile Oto Yıkamaya, Land Rover ile Mutlaka Servise Uğrarsınız.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Can PEKPAK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 204
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,481
Ynt: Land Cruiser ile Oto Yıkamaya, Land Rover ile Mutlaka Servise Uğrarsınız.

cihanülker' Alıntı:
külahıma anlat ceanim ,disco 1 ,ile disco 2 çok farklı ,sen biliyorsun ,burada anlatmak istediğim ,disco 2 ile ,vx 80 veya muadili araçların parçaları arasında fiyat farkı yoktur bence, benim söylemek istediğim ben disco 2 de ,şanzumanı dağıttım ,kürşatın lastik ölçülerini kullanıyordum ,aslında pekte sürpirz olmadı , yani keşke ayna mahrutiyi değiştirseydim diyorum, ki bildiğim kadarı ile disco 2 lerin şanzumanları heavy duty olması lazım ona rağmen dağıldı, ve sıfır fiyatı arazi şanzumanı ile birlikte ,yanlış hatırlamıyor isem yaklaşık 14 000 euroydu ,kısacası limitleri bilip fazla zorlamamak lazım, yavuzcum 85 beygir makinanın torku ile sanzumana binen yükü bir düşün ,birde kürşatın araçta egr iptali, chip uygulaması sonrası, kazanılan beygirin ve torkun şanzumana bindirdiği yükü düşün , yani çarşambanın gelişi ,salıdan belli demek istiyorum ,önlem alınmassa kaçınılmaz son ,bence disco 2 için

Başlıkta Disco II demiyorki Landrover diyor, Ben hiç disco II sahibi olmadım nedesem boş, kullanlardanda senin dışında çok şikayet duymadım, Disco II alacak olsam alacağım model zaten otomatik olmaz, paşa paşa r380 lt230 kombinasyonlu bişey olurdu, hiç bir otomatik şanzımanı sevmem içinde neler olup bittigine aklım ermiyor , bir sürü kablo mablo girip çıkan şeylerden hoşlanmıyorum. ;)

Etiketler

discovery-V8' Alıntı:
Başlıkta Disco II demiyorki Landrover diyor, Ben hiç disco II sahibi olmadım nedesem boş, kullanlardanda senin dışında çok şikayet duymadım, Disco II alacak olsam alacağım model zaten otomatik olmaz, paşa paşa r380 lt230 kombinasyonlu bişey olurdu, hiç bir otomatik şanzımanı sevmem içinde neler olup bittigine aklım ermiyor , bir sürü kablo mablo girip çıkan şeylerden hoşlanmıyorum. ;)

heee başlık konusu doğru olabilir, ben en son konuya göre yazdım ceanimm ,R 380 konusunda haklısın tamamen :D

Şanzıman harareti sorunu benimde başıma gelmişti. 2 sene evvel....

Aslında tam karter koruma ile de alakalı değil konu, çünkü bende orijinal tampon arakasında Bearmach karter koruma ve bearmach vinç askısı var.
Aynı teçhizat yine takılı ve sorunsuz 2 yıldır daha biniyorum.

Sorun şu ki....

Şanzıman yağı belirli aralıklarla değiştirilmelidir. Yetkili servis bu işi yapar. Toyotacı servise gider orada yapılır. LR'ci birşey bozulunca yaptırmaya alışıktır.

Sene 2006, aracımla hergün 150 kilometre yapıyor, ardından mutlaka haftasonu kayağa veya kampa gidiyordum. Gençtim o zamanlar ;)
Bir gün aracım yürümez oldu. Basıyorum pedala gitmiyor, basıyorum gitmiyor.
Allah allah.... Sonra yavaş yavaş servise gittim.

Birde baktık, araçta hiç su kalmamış, yine böyle bir dönem.... Araba 200.000 KM'de susuz çalışıyor. Servise gidiyor.
Sebep;

Sebep kolay, arazide derenin içinde giderken bir ağaç dalı motor kompartımanına girmiş, hortumlardan birini koparmıştı.
Saolsun orada geziye katılanların desteği ile hortumu kesip, yerine koymuş, dereden su doldurup gitmiştim.
Sonra meğersem, 3-4 ay sonra o hortumda çatlak filan varmış mış....

Heavy duty, arazide bakım kolaylığı filan.... Ben anlamam... Normal bir araç. Hareretin hızlı arttığını algılayıp, gaz pedalı kontrolünü elektronik olarak sadece motoru ön pervane ile soğutacak optimum devirde tutarak 20 km servise gitmemi sağlıyorsa. O dönem benden daha zekidir derim...
Motoru sonra üstüne 165.000 KM kullandım, hala kullanıyorum.
:smiley:

Kırılmaz Kürşad araban, şanzıman yağını ve filtreni gerektiği zamanlarda değiştir yeter.

burda bayağı yararlı bilgiler var... bir işaret atayım dedim... acemi discocu olarak ;)

cihan abinin kaygısını ve uyarısını anlıyorum, ama okudugum heryerde 33 e kadar standart ayna maruti ile sorunsuz diyor, 35 ve ustunde degisim gerekir diyor. 35 le degistirmeden 2 senedir agresif lastiklerle kullanan koray bey örneği var. tık yok maşallah henuz şanzımanında. birde şu varki, sadece asfaltta ve standart lastiklerle bile kullanırken sanzıman dagitan araçlar var. biraz şans birazda olası varmış hesabıda var, cihan abi dışında otomatik şanzuman da sorun yaşayan kaç disco2 sahibi var acaba. benim bildiğim bir kişi daha var onun lastikler standart ölçülerde. yani benim anladığım kırılacağı varsa standart lastik ve asfalttada kırılıyor. tabi lastik büyüdükçe risk faktörüde büyüyor.

neyse bugün yağ ve filtre değişti şanzumanın. ön karter korumada polisajlanıp takıldı sanırım artık sorun olmaz ;D ;D ;D

ONE LIFE LIVE IT WITH SAKALLI HUSEYİN....... ;D ;D ;D ;D

GO BEYOND = DE GET ;D

Önemli olan arabanı sevmek ama sevdiğin kadarda hizmet alabilmek LC de sorunlar var tabiki ama karşılığında bir hizmet var. Geçenlerde bir Abimiz dediki Land Rover zengin arabası dedi, parası olan adam biner dedi. Bende düşündüm doğru gerçekten. Bu arada benim araçın ayna mahruti oranı 39:8 4.875 kaç lastik olmalı? Bütün Land Rover cı arkadaslarda toyota sayfasında galiba kusura bakmayın gercekten

Vallahi benimde anlamadigim, T#y#t cilar arabalarini yere goge sigdirmiyor ama yarisinin arabasi satilik, LR cilar surekli arabalariyla ugrasiyor ama cok azi satilik :smiley:

saglam yurudugu gün ilan verecekler ama o günü bekliyolar

Hurda defenderi 5000 e alip sifirdan toplayip omurboyu binicek bir arac yapabiliyorsun su an ve 20 000 e filan maloluyor. istersen 40 000 e kadar yolu var. 5000 e hurda bir toyota alip toplamaya cesaret edicek adam varmi?

Bence daha önemlisi şu satılık Land cruserler kaç kilometrede ben bakıyorum 300.000 den aşağı araba yok

Can PEKPAK' Alıntı:
Bence daha önemlisi şu satılık Land cruserler kaç kilometrede ben bakıyorum 300.000 den aşağı araba yok

Defenderin komple motorunu yapnsan kaca maloluyor? En pahali motor discovery td5 maksimum 10 000 e sifirlanir. 5000 i gecmeyen maliyetlere isi bitirebiliyorum. vx100 veya vx80 in ayni durumda maliyeti ne ?

sonra birde LR zengin arabasi diyorlar ;D

lc hurda alip toplayan adam adnan abi hani sizi cekip cikaran varya
lc lerde motorderdi yok. siz araç alirken adama ilk sordugunuz şey ney motor yapilmişmi evet 180 binde yapilmiş o zaman araçi aliyosunuz. Bu kendi aranizdaki konuşmalarda geçiyor ben demiyorum. Ama kimse tyt alirken motor durumu nedir diye sormaz sikintisi yoktur çunki.
mantik şu evet pagli ama 3/1 gene kardayiz.

RedlinE' Alıntı:
saglam yurudugu gün ilan verecekler ama o günü bekliyolar

:D Hani eskiden "aşık" lar vardı,bağlamarıyla tatlı tatlı atışırlardı,valla onlar gibi oldunuz :D

En iyisi LC-LR atışma sayfası açılsında bizde neşemizi bulalım :D

Yok biz aralarda takiliyoruz.
Şaka bir yana biz keyfimize bakiyoruz takiliyoruz. Ama ciddi ciddi alinan birileri olmuş geçenlerde kulagima geldi. Hatta bir kaç hafta hiç bir şey yazmadim bu konularla ilgili

Her zaman derim amaçmi araçmi.
bence amaç bizim amaçimiz belli ayni frekansda olan herkez kardeşim abimdir. arabasi şu olmuş bu olmuş fark etmez. Adam adam olsun yeter.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
erdemkiramer

Çevrimiçi üyeler

Geri