Land Cruiser ile Oto Yıkamaya, Land Rover ile Mutlaka Servise Uğrarsınız.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Can PEKPAK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 204
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,487
Ynt: Land Cruiser ile Oto Yıkamaya, Land Rover ile Mutlaka Servise Uğrarsınız.

sorunsuz arabayi herkes sever, onemli olan bir arabayi sorunlariyla sevebilmektir. Ve eger sorunlariyla bir arabayi seviyorsan bu guzlu bir bagdir 8) ve bunu basaran marka da buyuktur :smiley: mesela bugun arabamin sanzimani hararet yapti, ama ben yine eve gelip park yerine cektigimde arabami severek ayrildim :smiley:

Etiketler

Tempus' Alıntı:
sorunsuz arabayi herkes sever, onemli olan bir arabayi sorunlariyla sevebilmektir. Ve eger sorunlariyla bir arabayi seviyorsan bu guzlu bir bagdir 8) ve bunu basaran marka da buyuktur :smiley: mesela bugun arabamin sanzimani hararet yapti, ama ben yine eve gelip park yerine cektigimde arabami severek ayrildim :smiley:
geçmiş olsun,sorun çıktı diye hemen araç değiştiilecek değilya,az sorun çıkaran araçlar bile çok basit bir yerde sorun çıkarabilir
neticede mekanik spor,o kadar takviyeli araçlar dakar rallisinde ,her akşam bakım yapıldığı halde sorun çıkarabiliyor
siz şanzımanın hararet yaptığını nasıl anladınız,göstergemi var,ve ne tepki veriyor
selamlar

tesekkurler, sanziman hararet yaptiginda mangal yandi etleri getir seklinde bir isarete benzer bisey yaniyor konsolda:smiley: zaten bekledigim bir ariza idi o yuzden gozum konsoldaydi allahtan. ufak bir islem ve biraz dinlenme ile sorunsuz geziyi tamamlayip eve donduk.

Tempus' Alıntı:
tesekkurler, sanziman hararet yaptiginda mangal yandi etleri getir seklinde bir isarete benzer bisey yaniyor konsolda:smiley: zaten bekledigim bir ariza idi o yuzden gozum konsoldaydi allahtan. ufak bir islem ve biraz dinlenme ile sorunsuz geziyi tamamlayip eve dinduk.

:D :D :D :D :D

Kurşat dostum biz ona polyanacilik diyoruz. lr ci arkadaşlar arasinda yaygin bir oyundir.

ozetle dunden bir kare ;D
[attachment=1]

DSC_0425.jpg

Tempus' Alıntı:
tesekkurler, sanziman hararet yaptiginda mangal yandi etleri getir seklinde bir isarete benzer bisey yaniyor konsolda:smiley: zaten bekledigim bir ariza idi o yuzden gozum konsoldaydi allahtan. ufak bir islem ve biraz dinlenme ile sorunsuz geziyi tamamlayip eve donduk.

kürşad geçmiş olsun..anladığım kadarı ile sorunun büyük lastik ve otomatik transmisyon kombinesi..araç olması gerekenin 3-4 katı daha fazla viteslerle oynuyor olmalı..çözümün nedir??

çağlar bence çözüm o değerlere, oturan ayna mahruti değişimi, araçta chipte var , şanzumana çok fazla yük biniyor, kışın bunları yapan aracın ,yazın çok daha farklı tepkiler vereceğine eminim , aracı biraz daha rahatlatmak lazım şanzumanını yani

çağlar' Alıntı:
kürşad geçmiş olsun..anladığım kadarı ile sorunun büyük lastik ve otomatik transmisyon kombinesi..araç olması gerekenin 3-4 katı daha fazla viteslerle oynuyor olmalı..çözümün nedir??

saolasin, yok sorunumun bunlarla hicbir alakasi. Sorunum one takilan karter korumanin deliksiz tek parca olarak aracin on latini komple kapatip sanzimanin hava almasina engel olucak sekilde takilmasi. zaten daha sonra ondeki karter korumayi sokup bagaja koydum, sanzuman soguyana kadar bekledim devam ettim, sorunsuz geziyi tamamladim otobandanda istanbula geldim. korumaya hava delikleri acilip tekrar takilicak, ayrica sanziman yagi ve filtreside eskimisti onlarda degisicek. Yag eskiyince ozellikle sanzumanda sogutma islevini ciddi etkiliyor. Ben yaza dogru deistirmeyi planliyordum bu havlarda idare eder diyordum ama hem hava almayan karter koruma, hem kartepe yolu yokusu, hemde eski yag birlesince kacinilmaz oldu hararet

ayni arac aynis sitemle 35 agresif mt lastiklerle (bende 32-33 stt var) gecen yaz karadeniz turu yapti sorunsuz, ayna mahruti standart. Ama yine deniycem yag deistirip kareter korumayi adam edip. olmazsa ayna mahruti cozumunede gideriz

Kürşat,bi daha düşün bak. ;)
Bu işin sıcak havalarıda var ;)

bakayim erkan, once su ilk gorunen nedenleri duzelteyim, sonra gerekeni yaparim, araca bu kadar emek ve para harcadim bir ayna mahrutindemi kacicam gerekirse, gerekirse komple sanzuman degistiririm cani saolsun :smiley:

ya aslında ayna mahrudiyi çok büyütüyoruz gözümüzde.aracın heryerini deliyoruz takıyoruz ona gelince bi çekingenliğimiz var..

aslında kitabına uygun iş yapmaksa doğru olan büyük lastik takınca üşenmeyip oranlarıda ona göre ayarlamak.
soru işareti kalmadan aklımızda bineceksek eğer araca değiştirmeliyiz ayna mahrudiyi de..

adamlar araştırmış ,kırmış bozmuş öğrenmiş doğrusunu ,

33 lastiğe kadar 4:10
35-38 lastiğe 4,88
daha yukarısınıda 5,29 oran tavsiye edilen,denenmiş, kitabına uygun varyasyon..

şahsıma 35 e geçeyim diye çok düşündüm ama ben aracın süpriz yapmasından hoşlanmıyorum, oyüzden dişlileri değiştirmeden girmiyorum bu projeye. ::smiley: ::smiley: ::smiley:

Yahu benim defenderde arabayı yoracak hertür şart var üzerinde ise sadece 2,5 litre 85 beygirlik motor var, alıdığımda 3-5 bişeyler yaptım o günden beri kaput açılmadı daha, aldığımda km 185 000 şu anda 191 000 % 20 az gösteriyor sayaç, 7-8 bin km eder bunun neredeyse hepsi arazide geçti, kayaya çarpıp yardığım ön diff i saymazsak (ki tüm armut 250 tlye yenilendi, Toyotada böyle bir arıza 3-5 bin tl lerden başlar) 0 arıza , bu arabanın neresi sorunlu bende bunu anlayamadım ::smiley:

Discoyu söylememe gerek yok onunla yaptıklarımın yarısını başka bir markayla yapsan 1 haftada perte çıkar, 3 senede çıkan tek arıza şaft takozu ve eksoz kırılması. Bu aracın neresi sorunlu şimdi ::smiley: normal servis giderleri ayrı ki onlarda çok ucuz şeyler, yağ değişimi, buji, kablo ,filtre vb. değişiminden ibaret.

çağlar' Alıntı:
ya aslında ayna mahrudiyi çok büyütüyoruz gözümüzde.aracın heryerini deliyoruz takıyoruz ona gelince bi çekingenliğimiz var..

aslında kitabına uygun iş yapmaksa doğru olan büyük lastik takınca üşenmeyip oranlarıda ona göre ayarlamak.
soru işareti kalmadan aklımızda bineceksek eğer araca değiştirmeliyiz ayna mahrudiyi de..

adamlar araştırmış ,kırmış bozmuş öğrenmiş doğrusunu ,

33 lastiğe kadar 4:10
35-38 lastiğe 4,88
daha yukarısınıda 5,29 oran tavsiye edilen,denenmiş, kitabına uygun varyasyon..

şahsıma 35 e geçeyim diye çok düşündüm ama ben aracın süpriz yapmasından hoşlanmıyorum, oyüzden dişlileri değiştirmeden girmiyorum bu projeye. ::smiley: ::smiley: ::smiley:

Çağlar bu oranlar araca göre değişken, ama LR serisinde orta diff oranlarını değiştirerek ayna mahrutiyi ellemedende halledebilirsin, Toyotada böyle bir seçenek varmı bilmiyorum.

Detaylı hesaplamaları buradan yapabilirsin.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25482.0

discovery-V8' Alıntı:
Yahu benim defenderde arabayı yoracak hertür şart var üzerinde ise sadece 2,5 litre 85 beygirlik motor var, alıdığımda 3-5 bişeyler yaptım o günden beri kaput açılmadı daha, aldığımda km 185 000 şu anda 191 000 % 20 az gösteriyor sayaç, 7-8 bin km eder bunun neredeyse hepsi arazide geçti, kayaya çarpıp yardığım ön diff i saymazsak (ki tüm armut 250 tlye yenilendi, Toyotada böyle bir arıza 3-5 bin tl lerden başlar) 0 arıza , bu arabanın neresi sorunlu bende bunu anlayamadım ::smiley:

Discoyu söylememe gerek yok onunla yaptıklarımın yarısını başka bir markayla yapsan 1 haftada perte çıkar, 3 senede çıkan tek arıza şaft takozu ve eksoz kırılması. Bu aracın neresi sorunlu şimdi ::smiley: normal servis giderleri ayrı ki onlarda çok ucuz şeyler, yağ değişimi, buji, kablo ,filtre vb. değişiminden ibaret.

külahıma anlat ceanim ,disco 1 ,ile disco 2 çok farklı ,sen biliyorsun ,burada anlatmak istediğim ,disco 2 ile ,vx 80 veya muadili araçların parçaları arasında fiyat farkı yoktur bence, benim söylemek istediğim ben disco 2 de ,şanzumanı dağıttım ,kürşatın lastik ölçülerini kullanıyordum ,aslında pekte sürpirz olmadı , yani keşke ayna mahrutiyi değiştirseydim diyorum, ki bildiğim kadarı ile disco 2 lerin şanzumanları heavy duty olması lazım ona rağmen dağıldı, ve sıfır fiyatı arazi şanzumanı ile birlikte ,yanlış hatırlamıyor isem yaklaşık 14 000 euroydu ,kısacası limitleri bilip fazla zorlamamak lazım, yavuzcum 85 beygir makinanın torku ile sanzumana binen yükü bir düşün ,birde kürşatın araçta egr iptali, chip uygulaması sonrası, kazanılan beygirin ve torkun şanzumana bindirdiği yükü düşün , yani çarşambanın gelişi ,salıdan belli demek istiyorum ,önlem alınmassa kaçınılmaz son ,bence disco 2 için

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR