Lada Niva'nın Olumlu ve Olumsuz Yönleri Nelerdir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vosdost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 169
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 145,728

Etiketler
Ynt: Lada Niva'nın Olumlu ve Olumsuz Yönleri Nelerdir?

Lada off road ve arazi gezilerine yeni başlıyanlar için mükemmel bir araç İLKOKUL.. ;)
Lada kullanıcısı ilerleyen zamanlarda çıkardığı arızaların çoğunluğu şöyle isteğine göre lastik jant takamaması çok çabuk kaportasıın çüremesi arazide zorlama esnasında Aleminyum ön defransiyeli ve arazi şanzuman bağlantı civatalarını kırması sonucu canına tak eder ve 1-2 yıl içinde satıp daha büyük bir araç edinir.
Araç satıldığı zaman söyelenen kelime aynıdır İLK ALDIĞIMDA VE SATTIĞIMDA ÇOK SEVİNDİM...
:smiley: ;)

Bence ilk aldığında ve sattığında mutlu edecek tek şey tenkedir. En iyi tekne arakadaşının teknesidir.

ben offroad ı cj ile ögrendim cj ile devam ediyorum..lada niva benim izlenimime göre gerçekten başarılı bir araç.ne kadar nivacı tanıdıysam hepsinin şikayeti sizin yukarda yazdıklarınızla aynı,ama hiç biride aracından vazgeçmiyor..mesela cj nin yanından bile geçmem diyeni bile var..bu bence birazda tarz meselesi...nivayı begenen büyük bir kitle var ve araçlarından vazgeçmezler..

bu işe yeni gönül vermiş birisi olarak katıldığım ilk ayazağa gezisinde standart((lastikler bile asfalt)) vitarayla battığım((koltuk dener yerde)) çamurdan
bizi ladacı arkadaşımız zorlanmadan çıkardı.. ne kadar ekmek okadar köfte hesabında en çok köfte nivada sanırım..

" ne kadar ekmek okadar köfte hesabında en çok köfte nivada sanırım.."
Konunun özü bu kelime :smiley:

Sürekli 4 çeker sisteminin bir avantajı var. Normal fabrika lastiği ile bile çok iş yapabiliyor. Daha fazla iş istendiğinde üzerinde oynanabildiğini de PAS11 sayesinde gördük. Çoğu yerden nasıl geçebildiğimi anlayabildiğimi söyleyemem, yani amatör pilotajı bile bertaraf ediyor çoğu kez yetenekleri ile.

Öte yandan arazide gezinmek üzere makul bir cihaz. Müsabaka için uygun değil. Yani keşif tadında dolaşacaksanız bir şekilde ilerliyor ve menzile ulaştırıyor, parkur ne vaziyette olursa olsun sabrınız, tecrübeniz ve temel ekipmanınız varsa oradan çıkmayı beceriyor.

Düz duvara tırmananı da gördüm, yani kaya tırmanışı tadında parkurda da dolanabiliyor, üstelik inchlerce yükseltme falan yapmadan, arkada ve önde kilit, sülük gibi yapışıyor.

Görece hafif, bu bir avantaj oluyor muhtelif zeminde. Makaslı olmaması asfalt üzerinde bir rahatlık. Tabi bir ZJ'nin rahatlığından bahsetmiyorum. Ölçüleri ve yaklaşma uzaklaşma açıları, karın açısı gayet makul. Üzerinde oynanınca daha da iyi oluyor.

Artık kilit de bulunabiliyor akslar için, en büyük eksiği buydu.

Bir arazi aracı değil bana göre, zaten fabrika çıkışı çok az marka safkan arazi aracı. Askeri amaçlı üretilen bir 4 çeker, sivil kullanım için de pazarlanmış. Ama bir takım çamur lastiği takıp araziye giriyorsunuz, o derece de pratik.

İşletme maliyeti çok ucuz ve neredeyse çok basit bir mekaniği var.

Kasası her araç gibi, yani bakılmazsa çürür. Çamurlu bir şekilde günlerce beklemeyecek. Nasıl olsa eşek diyerek kenarda bekletmeyeceksiniz. Arazi çıkışı sorunu olmasa bile gerekli bakımları yapılacak, çamurdan arınacak. Piyasada dolanan sorunlu Niva'ların alayı bakımsız, eşek niyetine hor kullanılan araçlardır. Bakımsız her araç sorunludur.

Bir noktada araç değil ama sürücünün istekleri önemli, Niva için de geçerli bu. Misal bir CJ gibi gürlemek istiyorsanız bir CJ alıp gürleyeceksiniz, Niva alıp boşuna uğraşmayın. Sınırlarını bilmediğiniz sürece asfaltta bile kırabilirsiniz her türlü aracı..

Lada niva denince akla hemen off road geliyor. O öyle bir araçki artık kendini off road sayfalarına yazdırdı. Lüks aramıyorsan, sadece dağ bayır arıyorsan lada tam istediğin gibi bir araç

ben lada hustası olarak lada arazıde kecigibidir tabi cj nin yeri apayrı bende :smiley:

Birde şase kasa ayrı olsa tam süper olacaktı :smiley:

Niva'yı 1994 'de 1994 model ikinci el (4000km'de) aldım. İlk arazi aracımdı.

Aklımda kalan olumlu yanları:

1-Fiyatına göre arazi kabiliyeti beklenenin fazlasıyla üzerindedir.
2-Yedek parça,bakım,vergi,yakıt sarfiyatı konusunda rakipsiz ekonomiktir.
3-Hafif ve güçlü aluminyum tamponlar,
4-Keyifli kelebek camları.

Aklımda kalan olumsuzluklar:

1-Kullanılan malzemenin kalitesizliği,
2-Direksiyonun ağırlığı
3-Pedalların (124'lerle aynıdır) birbirine yakınlığı nedeniyle kalın tabanlı botlarla kullanmanın rahatsızlığı,
4-Battığında aşırı zorlamadan dolayı şaft balansı, ıstavroz vs. bozulması
5-Ağır arazi koşullarında motor gücünün yetersiz kalması

2 yıl kullandıktan sonra Daihatsu Feroza' ya geçtiğimde hidrolik direksiyon,debriyaj ve pedalların rahat kullanımı nedeniyleS Class Mercedes gibi hissetmiştim.

Ergün bey 5 tane niva kullanmış birisi olarak bende Ferozaya geçince dünya varmış dedim :smiley:

Tabi herkez fikrini söylüyorda gerçek kullanıcılar gülüyor
ama ben kıdemli olarak yazacağım tam 11 yıldır kullanıyorum
birçok kişi off road' un adını bilmezken bu adam delimi buradan çıkılırmı dedirttik
niva olmasaydı seyirmi etseydik gönül kimi severse afeti devran odur
yarışa gelince siklet denen birşey var. doğada beceri birazda pilotaja bakar
hangi aracı off road a hazılayıpta full süspansiyon yapıyorlar markacılar alınacaklar ama arabalarımızla yaşıt
arabaların çoğu böbrek taşınızı döker kimine göre dardır araç boyundan 50 cm geniş patikadan dönersin doğayla boğuşuyorsan katır alırsın ingiliz tayı değil
İzmirden sevgilerle.

Ynt: Lada Niva'n?n Olumlu ve Olumsuz Yönleri Nelerdir?

Nivalarin hoplaya ziplaya rampalari astiklarini,
19 jant ve asfalt lastigiyle harikalar yarattigini
Nif daginda tepeden bizlere baktigini gordukten sonra
Dag kecisi lakabini hakkettigini dusunuyorum.
Birde sase kasa ayri olsa kaymagindan yenmez :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR