gokhan5234
Zirve
Ynt: Lada mı, Vitara mı, Discovery mi, Hangi Aracı Almalıyım ?
hayırlı olsun gule gule kullanın
hayırlı olsun gule gule kullanın
akın61 arkadaşım verdiğiniz bilgiler çok yararlı oldu. Otomatik viteste vites değiştirmek için hep frene basıp vitesleri büyütüp küçültmek gerektiğini zannediyordum. Bu bilgim yanlışmış. Sizin dediğiniz gibi sadece vites küçültürken yavaşlayıp-frene basıp vitesi küçülteceğim bundan böyle.akın61' Alıntı:abicim tekrardan selamlar.
özellikle vitara için konuşmayacağım ama otomatik viteslerin genelinde ayağını frenden çekince araç hangi viteste ise ona uygun hareket etmeye başlar. sanada sadece gaza basıp araca hız vermek kalır. bunun nedeni ise siz ayağını frenden çektiğiniz anda aracın geri kaymasını enggellemek.(geri viteste iken ileri kaymasını).
viteslere gelince l ağır vitestir manuel araç gibi düşünürsek sadece birinci vites gidersiniz bunuda dik rampa çıkarken veya inerken kullanırsınız. aşağı inerken araç komprosörde insin zemin ıslak veya kaygan ise kaymasını nve hızlanmasını önlersiniz. rampa çıkarken (dik ise) aracın gereksizi vites hareketlerini önlemiş olursunuz.(yani araç vites büyültüp daha sonra devir kaybetip tekrardan vites küçültmesin diye)
2 konumu da aynı l ye benze ve sadece 1 ve 2 viteslerin kullanımına izin verir.
aracın viteslerini hareket halinde iken büyültmeniz mümkündür ama küçültmenizi hiçbir şekilde tavsiye etmiyorum yani l den 2 ye 2 den d ye alabilirsiniz. küçültemek ihtiyacı duyduğunuzda kesinlikle yavaşlamak ve gerekirse durmak durumundasınız.
park haline gelince aracınızı durdurduğunuzda ayağınız frende iken direk p ye çekebilir ve el freninide çektikten sonra ayağınızı frenden çekerseniz şanzumanın ömrü açısından pozitif olacaktır.
tekrardan hayırlı olsun.
akın61 arkadaşım ince jestin için çok teşekkür ederim cep tel'ini vermişsin. Soracağım şeyler olursa çekinmeden arayacağım. Aracım boştayken(N) devir saatine baktım 0,9 gösteriyor, tam 1'de değil. Deviri yüksek değil normal oluyor herhalde.akın61' Alıntı:abicim rica ederim bilgi paylaştıkça güzeldir. araç boşta çalışıyorken n konumunda iken devir saaatini 0,9-1 arasında olmalıdırbazı araçlar 1-2-3 diye gider bazı araçlarda 10-20-30 ama tamamında ki mantık rpm üzerinde hesaplanır ve 1 de olsa 10 da olsa karşılı 1000 rpm d/d eşittir.bu konu çok uzun uza anlatılacak konulara sana özelden cebiimi mesaj atacığım.kafana takılan bir şey olduğunuda hiç çekinmeden arayabilrsin.
ilkakdeniz' Alıntı:müsaadenizle ben yanıtlayayım. el terlemesi araçı kullanmaya yeni başladığınız için yaşadığınız stresin dışa vurumu. bir süre daha kullandıktan sonra kalmayacak emin olun. direksiyonu çok fazla sıkmayın.
yangın tüpünü mümkünse 2 kg alın. 1 kiloluk olan zaten avuç içi kadar yetersiz bence.
Bilgi paylaştıkça artar. Asıl ben, deneyim ve bilgilerini benimle paylaşan herkese teşekkür ederim. Benim de bu paylaşımlara bir katkım olabildiyse ne mutlu bana.freegraf' Alıntı:detaylı bir konu,paylaşım için sağolun.