Lada mı, Vitara mı, Discovery mi, Hangi Aracı Almalıyım ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umayice Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 125
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,278
Ynt: Lada mı, Vitara mı, Discovery mi, Hangi Aracı Almalıyım ?

arkadasım bole dolandırıcı nsanları afıse edelım onlardan baskaları da magdur olmasın bu arada kadıkoyde arman arkadasımız sadece suzukı calısıyor suzukı grand oto ona gıdın elınde temız vıtaralar var yardımcı olur

Etiketler

Gökhan arkadaşım, özellikle yazdım herkes ders alsın diye zaten. Ayrıca sahibinden,com sitesindeki ilan hakkında da şikayette bulundum siteye, başkaları da mağdur olmasın diye.
Kadıköydeki suzuki bayisiyle bağlantı kurulmuş durumda fakat ellerinde 5 kapılı, benim istediğim özelliklerde vitara henüz yok. Fakat geldiğinde kardeşimi haberdar edecekler.
Selimsani arkadaşım sitedeki araçlara da bakacağım fakat bundan böyle suzukinin yetkili servislerinden almak bana daha mantıklı gözüküyor, onlar güvenilir gözüküyor şimdilik. :D
on tane ustaya göstereceğime bir tane güvenilir bir yere göstermek zaman açısından ve maddi açıdan daha olumlu. Kardeşim yoğun olarak çalıştığı için İstanbulda iki de bir araç peşinde koşturamaz, o nedenle çok temiz olacağından emin olduğumuz araçlara gidip bakmasını istiyorum. tekrar ilginiz için teşekkürler

valla ben alırken 2-3 yere baktırmıstım 2000 mıdele 16 dıyende var ken usta abılerımın tavsıyesıyle 20500 olanı aldım lpg ıncık cıncık derken 21500 e gelmıstı sımdıde yukseltme vınc tampon snorkel ayna mahrutı port bagaj ................... vb aksesuarlar derken gecen hesap yaptım 28-29 a yakasmısım bence aksesuarlı alın daha ekonomık olur 23-24 lere yapılı bılmanıs mumkun

Gökhan arkadaşım alım gücü olarak 20bin Tl'nin üstünde düşünmüyoruz, düşünemiyoruz. Ekonomik durumlar buna müsade ediyor şimdilik. fakat tabi aksesuarlı temiz bir şey bulursak aradığım raiçte neden olmasın? :D

umayice' Alıntı:
Gökhan arkadaşım alım gücü olarak 20bin Tl'nin üstünde düşünmüyoruz, düşünemiyoruz. Ekonomik durumlar buna müsade ediyor şimdilik. fakat tabi aksesuarlı temiz bir şey bulursak aradığım raiçte neden olmasın? :D
armanda buz mavısı 5k 1999 model vıtara var cagların eskı arabası araca 19 dıyorlar komple aksesuarlı ılerıye dgruda bırkac aksesuar yanı ıkı aksesuarı ayna mahrutı vekılıt defransıyel alır ve akslerını kontrol etırıp bakımlarını tamamlarsan herseyı olan 4 x4 luk arac

Gökhan arkadaşım araç temiz midir acaba? Bir de Arman dediğiniz kişinin telefon numarası varsa bana iletir misiniz? Kadıköydeki kardeşimin tanıştığı aynı arkadaştan mı bahsediyoruz acaba tam bilemiyorum...

bu ülkede insanların birbirlerine para için yapmıyacakları şey kalmamış.....
gurur halsiyet şeref namus gibi kavramlar okadar minimize olduki hepimiz artık hayatımızın her anında bu eksikliklere alışmak zorunda bırakılıyoruz...
2004 model bir araç almıştım yetkili servise aracı gösterdim araçta hiçbir sorun yok dendi evet gerçektende güzel bir araçtı fakat yola çıktıktan bir müddet sonra hata vermeye başladı satan arkadaşı aradığımda kontağı birkaç kez aç kapat düzelir dedi neyse velhasıl kelam gittikce arıza kötüleşmeye başladı... bulunduğum şehirdeki yetkili servis aracın sensörlerine kadar herşeyini deişti beynini ana servise göndermişler sorun yok denmişti...
servise tonlarca para verdim bu arada araçla kaza yaptım çok dikkat çekici bir araçtı dedim bu araç bize yaramıyo evin huzuru kaçtı....
aracın sağ arka kapısını komple çıkmasıyla deiştirdik...
ben alırken 3 parça boya vardı sonraki kaza ile 5 parça boya bir deişen oldu...
internete verdiğim ilanda herşeyi yazdım aracın içi pırıl pırıl çok albeniliydi....
bu arada arızasının lpg kaynaklı olduğunu söyleyen servise uydum sıfır lpg takırdım....
neyse arıza olayını çözmüştük sorun yoktu....
araca bir alıcı çıktı dedi servise getir bakalım tamam dedik gittik alıcı başka şehirdendi bende servise 130km uzaktaydım aldım götürdüm aracı hiçbi sorun yok servis araca baktı elimize bir kağıt verdiler komple boyalı deişen parça yok motor orjinal km falan ??? :eek:
ben adama demişim deişen var diye :D adam bana bakıyo ben adama dedim siz nasıl servissiniz arkadaş bu malı ben satıyorum bende kaza yaptım kapıyı deiştim komple boya demişsiniz 5 parça boya var falan filan bağoırdım çağırdım adamlara...
derken servisin bulunduğu şirkette satış temsilcisi bir arkadaş vardı o geldi dedi abi hayırdır dedim kardeş bak şu arabaya böle böle diyo sizin ustacıklarınız dur abi dedi kolayı var bizi sıfır arabaların oraya götürdü elinde bir makina bakın dedi tek tek ekrandaki değerleri okuttu sonra bizim arabanın başına geldi tek tek parçalara baktı 5 parça boya var dedi sizde bakın gözünüzle neyse alıcı arkadaş ikna oldu sonra arabaya bindik araba çalışmaz oldu servistekilere dedim bakın buna bişe oldu dediler sensör arızası var ama araştırmak lazım dedim siz bunu 2 aydır araştırmıyonuzmu deişin sensörü yok deişmiyolar alıcı arkadaşa dedim arkadaş bu arabayı alacakmısın alacam dedi dedim bak iyi düşün sonra sıkıntı olmasın bu servis beni deli etti....
adam arabayı aldı evine gitti sorun yok sordum haberleştim aradan 4 gün geçti eleman aradı abi senin arabanın beyni arızalı evde hanımla babamla hep kötü oldum arabanın 1500 tl masrafı var demezmi ??
beynimden aşağı kaynar sular döküldü dedim kardeş tamam ver hesap numaranı göndereyim paranı adamın hesabına parasını gönderdim telefon açtım dedim ben hayatımda ah ile yaşayamam benim yapacağım bukadar birdaha rahatsız etme beni....
neyse aradan 2 hafta geçti nette bakıyorum araçlara bir baktım benim araba cantlar deişmiş camlar filim olmuş tamponlar aynalar boyanmışcafcaf olmuş eleman satıyo benim 16000e sattığım arabaya 17 yazmış... ??? ???
dedimjki kendi kendime oğlum dünya böyle işte sen acırsın millete adam senden aldığı parayla arabasına şekil yapar 17 bine satar ....
hayatımız böyle olmuş kimsenin kimseye güveni yok artuık ....

murat067 arkadaşım,
Yazdıklarını büyük üzüntüyle okudum. Başına gelenleri sanki benim ileride yaşayabileceğim şeylerin bir ön görüsü gibi okudum ve içim sızladı ve kara kara düşünmeye başladım. Bir ikinci el araç almak bu kadar mı zormuş... Hadi satıcılara bir yerde güvenmesek bile ustalara nasıl güvenmeyeceğiz. Arabayı alırken kime güvenip alacağız. Bu piyasa bu kadar mı bozulmuş...
Aylar önce eşimi de ikna edip bir karar verip heyecan içinde ehliyet sınavlarına hazırlandım, ehliyetimi aldım. En büyük fobim olan araba kullanmayı öğrendim. Aylardır arabalarla ilgili bitmeyen araştırmalar yapıyorum. Araç parasını biriktirip bir an önce aracı alacağımızı düşünmüştüm. Meğer asıl zorluk şimdi başlıyormuş. Arabayı bir türlü alamıyorum. Ustalar, satıcılar arasında bir kara düzendir gidiyor. Bu kara düzenin içine hiç girmeyelim, toplumun hastalıklı haline bulaşmayalım, bunun dışında kalalım, kitaplarımızı okuyup, yazılarımızı yazalım, okuyalım, düşünelim, insanca yaşayalım diye fotoda görmüş olduğunuz mekanı yaptık seneler önce. Fakat yine bu hastalıklı durum ucundanda olsa bulaşıyor. Orada bağımsız bir şekilde yaşayabilmemiz için bir araca ihtiyacımız var. Ve ben gözümü kapatıp bu sorumluluğu üstlenmiştim. Şimdi bizi nasıl bir sürecin beklediğini gördükçe üzülüyorum. Ben nasıl bir şeye bulaştım böyle demeden edemiyorum. Bu hastalıklı durumlara bir şekilde bulaşmak zorunda kalıyoruz. Kara kara düşünmekteyim. Bu süreç içinde dürüst bir insan çıkmasını ummaktan başka yapacak bir şey yok. Dediğiniz gibi bazı değerlerin- en temel değerlerin- eksiltilmiş hallerini yaşamaya zorlanıyoruz. Buna bu kadar direnirken bu durumda yakalanmak içimi acıtıyor.
paylaşımlarınız için teşekkürler. bana yaşayacağım süreçte daha uyanık olmam gerektiği konusunda ders oldu yazdıklarınız.
az da olsa sizin gibi insanların olması yine de bir umut veriyor bana. umarım sizin gibi dürüst bir insana rastlarım.

evet haklısınız neyazıkki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

başımızdan geçenler neler neler anlatmakla bitmez bende aslında bunları yaşadığım halde uslanmaz bir alıcıyım:D
benim şuanki felsefem araç alacaksam temiz km az değişen ve boyası hiç olmayan vs tarzı araçlardır...
öncelikle hiç boya olmayacak nedenine gelirsek ikinci el bir araçta boya yoksa o araç gerçekten temizdir bu nasıl anlaşılır derseniz elektronik boya kontolu yapan bir alet var gayet güzel iş görüyo ve her serviste var servise aracı götürdüğünüzde mutlaka sizde kontrol esnasında başında olun şüpheniz varsa almayın...
olmadı diğer bir servise götürün ....
yukarıda yazmayı unuttuğum bir diğer konu mutlaka ilk sahibinden olsun......
yani toparlarsak ilk sahibinden boyasız hatasız düşük km li bir araca piyasa değerinden 1000 tl fazla verin hata etmezsiniz ama hatalı boyalı ne idiğü bellisiz sizin karşılaştığınız o araç gibi bir aracı 2000 tl aşağı alırsınız hayatınızdaki en büyük hatalardan birnini yapmış olursunuz.....
çünki satarken hem zarar edersiniz hemde bu dürütlükle hatalı aracınıza alıcı bulanmazsınız....
saygılar

murat 067 arkadaşım
Verdiğiniz bilgiler çok faydalı oluyor benim için. Aracın boyasız, kazasız, çiziksiz, ilk sahibinden, vs. olduğu yazıyor bir çok ilanda. Fakat alım esnasında ortaya çıkıyor ki bilmem kaçıncı sahibi, bilmem kaç kaza yapmış, orda burda bir yığın boya var, vs. O da kaçıncı ustaya gösterildiğinde ortaya çıkıyor. Ben her halde tüm biriktirdiğimiz araba parasını aracı ustalara gösterirken bitireceğim gibime geliyor. :D
fakat söylediklerinizi aklımın bir kenarına yazıyorum. Boyasız olması çok mantıklı. Ama hiç kaza yapmayan araç var mıdır acep...
Hani ufak tefek çizikler boyalar olabilir. Önemli olan satıcının, ustanın dürüst olması, alırken bunları göze alabirim.
Km olarakta genellikle 100bin km ve altı olmalı diye düşünüyorum. Fakat çoğu ile oynanmış oluyormuş.
Boya ile oynandığının anlaşıldığını söylediğiniz aleti ilk kez duyuyorum. Bu bilgi yararlı oldu. Peki Km ile oynandığı nasıl anlaşılıyor, bunun için özel bir alet var mıdır, biliyor musunuz?
selamlar

bildiğim kadarı ile km de oynama sadece yetkili servislerde anlaşılabiliyor.(o da aracın daha önce yetkili servise gitmiş ise)misalen arac en son falanca serviste 100.000 bakımına girmiş falanca tarihte diye .şayet sizin aldığınız aracın bu son servis km si ile arasındaki tarih ve zaman farkı baz alınarak bir tahmin yapılabiliyor. bazı uyanık arakdaşlarda enson 100.000 bakımına girmil aracın km sini 80.000 e düşürüyor e artık gerisini siz düşünün yetkile serviste pat diye çıkıyor.
boya makinesine gelince %100 doğruyu verecek diye birşey yok çünki boya nın inceliğine göre bilgi veriyor ve yanılma payı mevcut tabi.

akın61' Alıntı:
bildiğim kadarı ile km de oynama sadece yetkili servislerde anlaşılabiliyor.(o da aracın daha önce yetkili servise gitmiş ise)misalen arac en son falanca serviste 100.000 bakımına girmiş falanca tarihte diye .şayet sizin aldığınız aracın bu son servis km si ile arasındaki tarih ve zaman farkı baz alınarak bir tahmin yapılabiliyor. bazı uyanık arakdaşlarda enson 100.000 bakımına girmil aracın km sini 80.000 e düşürüyor e artık gerisini siz düşünün yetkile serviste pat diye çıkıyor.
boya makinesine gelince %100 doğruyu verecek diye birşey yok çünki boya nın inceliğine göre bilgi veriyor ve yanılma payı mevcut tabi.

akın61 arkadaşım verdiğin bilgiler için teşekkürler.
Her halükarda bu işin matematiksel bir kesinliği yok gibi gözüküyor. Hep bir yanılma payı var galiba.

akın61' Alıntı:

doğrudur sürekli bir yanılma payı mevcut ama şuda bir gerçekki orjinal araba kendini belli ediyor.hele bide güzel işin ehli bir usta bakarsa tadından yenmez.
bundan önceki aracım hyundai accentti. tamircime tam 13 tane accent götürdüm.hepsine tek tek baktı ve burun kıvırdı . en sonunda bir araba götürdüm 'vay be nerden buldun bunu ' dedi. hemen al hiç kaçırma dedi. (şuda bir gerçekki ben aracın parasını ona götürmeden vermiştim bile)

umayice' Alıntı:
murat 067 arkadaşım
Verdiğiniz bilgiler çok faydalı oluyor benim için. Aracın boyasız, kazasız, çiziksiz, ilk sahibinden, vs. olduğu yazıyor bir çok ilanda. Fakat alım esnasında ortaya çıkıyor ki bilmem kaçıncı sahibi, bilmem kaç kaza yapmış, orda burda bir yığın boya var, vs. O da kaçıncı ustaya gösterildiğinde ortaya çıkıyor. Ben her halde tüm biriktirdiğimiz araba parasını aracı ustalara gösterirken bitireceğim gibime geliyor. :D
fakat söylediklerinizi aklımın bir kenarına yazıyorum. Boyasız olması çok mantıklı. Ama hiç kaza yapmayan araç var mıdır acep...
Hani ufak tefek çizikler boyalar olabilir. Önemli olan satıcının, ustanın dürüst olması, alırken bunları göze alabirim.
Km olarakta genellikle 100bin km ve altı olmalı diye düşünüyorum. Fakat çoğu ile oynanmış oluyormuş.
Boya ile oynandığının anlaşıldığını söylediğiniz aleti ilk kez duyuyorum. Bu bilgi yararlı oldu. Peki Km ile oynandığı nasıl anlaşılıyor, bunun için özel bir alet var mıdır, biliyor musunuz?
selamlar
benim şuan kullandığım 2005 model araacım transporter var 130binkm de hata boya yok mesela....
2001 model kamyonumuz vardı 300bin km de sattık boyasızdı.....
şuan kullandığım nivamda boya var ben çamurlukları kestirip düzelttirdim boyattım :smiley:

2001 model vwbora var şuan 3 parça boyalı benden önceki sahibi boyatmış ;) deişen yok....
allah iyilerle karşılaştırsın diyelim dua edelim dikkatli olalım ama bence ilk sahibinden olduğunu tramerden öğrenebilirsiniz plaka bilgisiyle

akın61' Alıntı:
doğrudur sürekli bir yanılma payı mevcut ama şuda bir gerçekki orjinal araba kendini belli ediyor.hele bide güzel işin ehli bir usta bakarsa tadından yenmez.
bundan önceki aracım hyundai accentti. tamircime tam 13 tane accent götürdüm.hepsine tek tek baktı ve burun kıvırdı . en sonunda bir araba götürdüm 'vay be nerden buldun bunu ' dedi. hemen al hiç kaçırma dedi. (şuda bir gerçekki ben aracın parasını ona götürmeden vermiştim bile)
O kadar deneyimden sonra sizde artık belki ustalık olmasa da çıraklık belgesi alacak duruma gelmişsiniz. :DBilgiye ulaşmanın maliyetlerine sayalım tüm yaşanan olumsuz deneyimleri. Bu sayede benim gibi yeni deneyim kazanan arkadaşlara da rehberlik oluyor yaşadıklarınız.

çocukluğumudan beri arabaların üstündeyim. bir çok konuda tecrübem var yaşımın o kdar büyük olmamasına rağmen ama bir o kadarda eksiklerim var onları da yaşayarak öğreniyorum. kısmet olur istanbula gelirsen tanışmayı umuyorum. ustalardan yana sıkıntın var ise şayet usta tavsiyesindede bulunabilirim. nihayetinde bu forumda acı tatlı tecrübelerimizi paylaşıp diğer arkadaşalarımızn aynı zararları görmemesi için çaba sarfediyoruz. bir nebze katkımız olabiliyor ise kendimi çok mutlu hissederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.