L200'den Canavar Kamyon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan st Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 289
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 65,318
Ynt: L200'den Canavar Kamyon

inşallah iyi çalışır.. o kadar emek verilmiş.. Ama ön diferansiyeli değiştirip sabit yapılsa daha mukavetli olurdu.. Bu kadar hesabı yapabilen usta sabit diff i hoplaya hoplaya takar.. Yürüyüşünü merakla bekliyoruz. Çamurluk traşlama işi çıkacak. Ayrıca ya offsetli jant ya da lastikleri dışa almak gerekecek sanıyorum..

kolay gelsin..

Etiketler

yazdığınız yorumların neredeyse tamamına katılıyorum

benim yükseltmeyi bu şekilde yapmamın nedenleri

-ustanın bu işlemi yapabileceğine inandım (ustaya bu işlemleri ben tarif ettim ama başka konularda yaptıklarını gördüm )

-kupayı yükseltmede 20 cm kaldırabilmek için vitesler e bir çözüm bulamadım ( hem kupayı hem de helazonlara paylaştırarak yapmayı hesapladım aks açıları ve salıncak açıları çok artıyordu ve vitesler yine kurtarmıyordu)

-2006 model magnum için ön ve arka aks ı değiştirerek bir yükseltme yapmanın hesaplarını yapmıştım o yıllarda o hurda dingillere çok iyi paralar istendiğini gördüm ayrıca difransiyalleri dökülmüş histavrozları keçeleri perişan olmuşlardı hepsine çalışır durumda demişlerdi ama her yerleri yağ içinde idi çeşitli tarım makineleri ve traktörler ile uğraşlarımdan biliyorum o aksları bir haftadan fazla kullanamazdım eminim ki çok temiz parçalar vardır ama o da bir çevre meselesi onlara özellikle bizim gibi bu işleri ömürlerinde birkaç defa yapanların ulaşması tamamen şans ( ayrıca bu tip bir yükseltmenin hatalarımızı daha da gizleyecek bir yöntem olduğunu düşündüm hatalarımızı farketmeme ihtimalimiz çok yüksekti ve aracın geri dönüştürülmesi daha zor olacaktı )
- saray küçük bir ilçe iki firen hortumunu bastırmaya bile başka yerlere gitmemiz gerekiyor daha kapsamlı bir kaldırma işleminde sarayın imkanlarını aşmasından çekindim istediğimiz lastiği temin edinceye kadar bile ne zahmetler çektik ve bir şey daha öğrendik bazı markalarda üzerinde yazılı ölçüler gerçeği yansıtmıyormuş lastik temininde bile formdaki abilerimizin büyük yardımları oldu

şunuda belirtmeden geçemeyeceğim sizler kötü polisler değil iyi insanlarsınız burada konulan her noktanın benim için önemi çok büyük

cumartesi akşam üzeri lastikler elimize ulaştı ama sadece takabildik başkada başka bir tadilat yapamadık araya bayram girdi direksiyon rotlarının ve salıncak ayarlarının yapılası falanfilan lastikleri bekleyen işlerin tamamı ve arka yükseltmenin 7 cm lik kısmı bayramdan sonraya kaldı

daha önce arkaya taktığımız kolların resimlerini yüklediğimi sandım ama becerememişim onları ve yeni lastikler ile fotosunu yüklüyorum

inşallah duruşunu beğenirsiniz çünkü daha hareket ettiremedik duruşu ile yetinmek zorunda kaldık

IMG_1454.jpg

IMG_1452.jpg

sizlere birşey danışmak istiyorum bu tip işlem görmüş bir araç muayeneden geçmiyeceğini tahmin ediyoruz ama bununla ilgili bilgi yada tecrübesi olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim

Arkaya kavisli uzun makas olsa daha dengeli olurdu kanaatindeyim. Makas köprülerine çok yük bindi. Özellikle yanal haraketlerde gerilme çok artacak.

Güzel olmuş iyi günlerde kullanın
Acaba ön akslar bu işleme dayanacakmı aksların çalışma açıları değişti.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR