5 bence ağır offroad yapacak araçlar sınırlı defender, 88model hilüx,toyota vx80, lada niva ,suzuki samurai, jeep cj serisi ve xj 4.0,bu araçlar ile yapılan offroad tam anlamıyla offroad oluyor diğer günümüz araçları ise offroad tan sonra ya cebimizi off yapıyor yada arazideki yürekliliğimizi
yani bunların arasında aks kesen yokmu ? Taktığı lastiğin motordan gelen gücü zemine iletirken biri birine bağlı bütün bölümler iletilen güç ve yük oranından daha fazla güçlendirilmediyse kırılır
ahmet hocam olaya hangi açıdan bakıyorsunuz anlamadım ama offroad araçlarında kırılmaya en elverişli parçalar akisler ve diferansiyellerdir...rot vs saymıyorum. benim anlatmaya çalıştığım şuan hurdalıklar l200 gibi günümüzün 4x4 araçlarıyla dolup taşmaya başlamadığı sürece servisten temin edilecek yedekparçalarla offroadın nekadar özgürce yapılabileceğini anlatmaktı ... ben daha önceki aracımda 1 kere akis kestim lada niva yükseltme lsd kilit düşük oranlı ayna birtek motorda modifikasyon yapmamıştık az kalsın onuda yapacaktım
ama nivada bu söylediğim işlerin tamamını bir akis parasına yaptırdım... yapılan yapıldığı yerde kalıyor ve bence arazide öneki aracımla daha mutluydum... herkesin tercihi kendine ve yaşam tarzına göre değişir anlattığınız kadarıyla sizin görüp geçirdiklerinizi yaşayıp sizi anlamam belki zor ama burdan bahsettiğim konu l200 kötü bir 4x4 demek değil şuan günümüz şartlarında modifiye için çok erken demektir.... saygılar...