L200 yükseltme için yardımlarınızı bekliyorum !

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MAXİMA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,835
Ynt: L200 yükseltme için yardımlarınızı bekliyorum !

istanbul'da L 200 yükseltme yapan yok galiba!!!! şaka bir yana bir an önce lastikleri takmak için sabırsızlanıyorum. asfaltta gezmekten sıkıldım artık. ;D ;D ;D

Etiketler

Yükseltme var var olmasınada başta dediğim gibi yükseltmedeki amaç önemli.

Siz sadece lastikleri takmak için yükseltme yapmak istiyorsanız get ile yükseltin aracınızı.

Ama off road yapıcam ve aracı sert koşullarda kullanıcam derseniz amortisörlü yükseltme yapmanız gerekecek.

www.ilfer.com.tr İlyas usta her iki koşuldada size yardımcı olacaktır. (Turgay yönlendirdi deyin.)

İyi akşamlar. İlla yükselteceğim diyorsanız ''Get'' ile ucuza yükseltebilirsiniz,ama ne kadar sağlıklı oluyor orası tartışma konusu.Ben kendi l200'ümü İronman'in kiti ile yaklaşık 7 cm kadar yükseltim ve gayette memnunum.

darktreys' Alıntı:
o lastiklerle 55 krş u geçer yakıt. bence ebat büyük

Bende daha önce yaşadığım ve arkadaşlarımızın yaşadığı tecrübeleri göz önünde bulundurarak mevcut lastiklerin kullanılmadan satılması taraftarıyım.

cevaplar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.SONUÇ: satılık 4 adet ...33x13.50/LT16 maxxis mudterrain lastik-jant set ;D ;D ;D

Tuncer bey.
Aracın bu hali ve bu lastik-jant kombinasyonu yanlış olmuş.
Bu lastikleri çok sevdiyseniz,öncelikle İlyas ile konuşun,ama bu denli bir ebat çokta doğru değil onu söylemek lazım.

wanted' Alıntı:
hemen pes etmeyin bence forumlarda biraz daha gezinin bu işi yapan arkadaşların sayfaları var onları bir inceleyin bence

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=35078.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=66259.0

iki araçtada yükseltme yapılmış çokta açıklayıcı bence acele etmeyin

İki araçta GET ile yükseltilmiş. (inanılmaz basit ve maliyetide bir o kadar düşük fakat konfordan ciddi ödün vermeniz gerek.)

MAXİMA' Alıntı:
cevaplar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.SONUÇ: satılık 4 adet ...33x13.50/LT16 maxxis mudterrain lastik-jant set ;D ;D ;D

Fikirlerimize güvenin ve emin olun sizin iyiliğiniz için uğraşıyoruz.
Lastik ve jantları İLAN bölümünde yayınlarsanız kısa sürede satarsınız.
Siz bu lastikleri vs. satın sonrasına hep birlikte karar verelim.
Bu arada Tarık abi turuncu L200'ü satmadıysa kendisi ile iletişime geçin GET ile yükseltilmiş aracın nasıl olduğunu size göstersin. (Forum kullanıcı adı ''bull'' )

Fantastic Light' Alıntı:
Bende daha önce yaşadığım ve arkadaşlarımızın yaşadığı tecrübeleri göz önünde bulundurarak mevcut lastiklerin kullanılmadan satılması taraftarıyım.

arkadasımıza katılıyorum.bu aracı bu lastiklerle kullanmak icin profesyonel kit lazım huma otodan yada arb tar otodan temin edebilirsiniz.ancak bunu yapsanız bile yakıtın neredeyse ikiye katlamasını yada kısa vadede akis kesmesini akis keceleri vede on takımı bozmasını yada direksiyon kutusu ve power pompasında problem cıkmasını engelleyemezsiniz.bencede en iyisi yukseltın ama bu lastıklerle degil.

MAXİMA' Alıntı:
Selam değerli arkadaşlar. 2009 model L200 4X4 aracım için ;bir takım 33x13.50/16 LT ebatlarında Maxxis M-8080 mudzilla mud terrain lastik+jant aldım. Ancak ön lastikler dönüşlerde ön kısmından çamurluk davlumbazına sürtüyor.sürtme fazla değil,yaklaşık 1 cm. kadar ama artikülasyonda daha fazla sürtecek gibi. bu yüzden aracımı 2-3 cm yükseltmek istiyorum. bunu istanbul da uygun fiyatla yaptırabileceğim yer konusunda acil yardımlarınızı bekliyorum. birde 33x13.50/16 LT ölçüsü hangi lastik ebadına denk geliyor. teşekkürler

Önce aracınız hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin,
bende'de 2009 L200 olduğu için iyi kötü demiycem kendi aracımı meht etmek yada kötülemek gibi olmasın diye,
lastik ölçüsüne gelince 2,54 ile çarparsak
33*2,54 = 83,82 cm. lastik dış çapı
13.50*2,54 = 34,29 taban genişliği
bunu bizim ölçü formatına çevirirsek yaklaşık 340 mm.* 83 mm * 16 inç olur
tavsiye edilen lastik farkı % 2,5 - 3 olduğunu varsayarsak fren ve yakıt durumu dahil için sizin ölçü baya iddialı
sürtme durumu için spacer yada offset jant tavsiye ederim
bu ebat lastiklerle akslar, dodikler ve davlumbazlar kırılabilir,
yükseltme için kit öneririm ve amortisörler sertlik ayarlı yada yükselmeye uygun ölçüde yaylarla birlikte değiştirmenizi tavsiye ederim

saygılar.

kolay gelsin. yükseltme teknikleri arasına get en basit ve konforsuz olanı. benim araca "mega lifted l200" topiğinden inceleyebilirsiniz. Fikir olur. saygılar...

yorumlar için teşekkürler. yükseltme yapmadan takılabilecek en büyük ebat olan 265x70/17 lastik alacağım. bu seferde at.mi yoksa mt.mi sorusu ortaya çıkıyor. ;D ;D ;D . teşekkürler.

MAXİMA' Alıntı:
yorumlar için teşekkürler. yükseltme yapmadan takılabilecek en büyük ebat olan 265x70/17 lastik alacağım. bu seferde at.mi yoksa mt.mi sorusu ortaya çıkıyor. ;D ;D ;D . teşekkürler.

Selamlar

265 x 70 x17 lastiği akslara vs yük bindireceği için ben tavsiye etmiyorum ama zevk sizin,
17" jant M/T için problemli extreme yada belirli bir marka silverstone gibi lastik düşünürseniz 17" jant ölçüsünde üretimi olmadığını, üretimi olanlarında jant ölçüsü arttıkça fiat arttığını, çeşit azaldığını göreceksiniz,
M/T için önerim makul ölçüde offsetli 15" yada 16" jant düşünmeniz, eğer bu şekilde düşünürseniz yine makul yanak ölçüsü ile 2 -3 cm. aracın yükselmeside mümkün, offset jantın diğer avantajı araç ağırlığı dışa doğru bir miktar yayılacağından dengeye de fayda saglıyacak,
A/T düşünürseniz ben bfgoodrich i tek geçiyorum 2 ve 3 sıraya general grabber ve cooper koyuyorum, bu konuda etki altında kalmadan araştırın, özellikle 17" inç janta göre lastik için iyi para ödeyeceksiniz, ve derin çamurda çok büyük ihtimalle kalacaksınız, ama asvaltta karda buzda, arazide , hafif çamurda rahat edceksiniz,
M/T ile özellikle ıslak asvaltta ve uzun yolda sıkıntılarınız olacak, lastik konusu çok önemli olumlu olumsuz her yorumu çok iyi düşünün, ya %50 off %50 on road ( bu A/T oluyor ) ya %95 off % 5 on road yada %80 off %20 on road bu kıstaslar arabaya binip asvalta ordanda araziye çıkınca kendini çok fena belli ediyor. ;D burda yazmaya benzemiyor, ve yanlış seçimin bedeli çok pahalı.

saygılar

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
Selamlar

265 x 70 x17 lastiği akslara vs yük bindireceği için ben tavsiye etmiyorum ama zevk sizin,
17" jant M/T için problemli extreme yada belirli bir marka silverstone gibi lastik düşünürseniz 17" jant ölçüsünde üretimi olmadığını, üretimi olanlarında jant ölçüsü arttıkça fiat arttığını, çeşit azaldığını göreceksiniz,
M/T için önerim makul ölçüde offsetli 15" yada 16" jant düşünmeniz, eğer bu şekilde düşünürseniz yine makul yanak ölçüsü ile 2 -3 cm. aracın yükselmeside mümkün, offset jantın diğer avantajı araç ağırlığı dışa doğru bir miktar yayılacağından dengeye de fayda saglıyacak,
A/T düşünürseniz ben bfgoodrich i tek geçiyorum 2 ve 3 sıraya general grabber ve cooper koyuyorum, bu konuda etki altında kalmadan araştırın, özellikle 17" inç janta göre lastik için iyi para ödeyeceksiniz, ve derin çamurda çok büyük ihtimalle kalacaksınız, ama asvaltta karda buzda, arazide , hafif çamurda rahat edceksiniz,
M/T ile özellikle ıslak asvaltta ve uzun yolda sıkıntılarınız olacak, lastik konusu çok önemli olumlu olumsuz her yorumu çok iyi düşünün, ya %50 off %50 on road ( bu A/T oluyor ) ya %95 off % 5 on road yada %80 off %20 on road bu kıstaslar arabaya binip asvalta ordanda araziye çıkınca kendini çok fena belli ediyor. ;D burda yazmaya benzemiyor, ve yanlış seçimin bedeli çok pahalı.

saygılar

Aynen katılıyorum.
[/td][/tr][/table]

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR