L200 Soğukta Geç Çalışma Sorun Bulunamıyor :(

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uye46 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,150
Ynt: L200 Soğukta Geç Çalışma Sorun Bulunamıyor :(

Benim suzuki de (benzinli) 1-2 ay önce ilk aldığımda biraz zor çalışıyordu, yakıt tüketimi 10 litre civarında idi, rölantide silkeleme problemleri vardı. Ben arabayı dur kalk trafiğinde kullanmam genelde uzun yolda kullanırım. 2 ay sonra:

- yakıt tüketimi 9.7'e indi
- rölanti silkelemeri hemen hemen hiç kalmadı 40 yılda 1 bazen yapıyor
- daha kolay çalışıyor

İşin komiği bu araba daha 40bin km'de. Sadece uzun yolda kullanılarak problemleri çözüldü başka hiçbirşey yapmadım.

Etiketler

Yakın yada bilmediğiniz bir zamanda triger değişimi yapıldıysa sente ayarını kontrol ettirebilirsiniz.

Florya dursun ustayı ziyaretimde sormuştum. Bana zincir Demişti. Offroad Ustaları Aracın motorundan çok fazla anlamıyor demekki.

Sent from my iPhone using Tapatalk

bazısında zincir, bazısında kayış var
zincirde uzayıp değişmesi gerekebiliyor.

sorunla ilgili,
dış ısı sensörünü de kontrol etseniz fena olmaz

Bu ya şundadır ya bunda muhabbetine ne derece faydası olur bilmiyorum ama androidli bir telefonunuz varsa gitti gidiyordan bluetooth'lu bir elm327 alırsanız arada bir acaba bir hata kodu var mı ya da sensörler ve yakıt parametreleri mantıklı sınırlar içinde değerler mi okuyor ona da bakabiliyorsunuz. Yazılım olarak google playdem "scanmaster lite" ya da "piston" yükleyebilirsiniz. Araçta obd2 soketi olması lazım bu iş için.

Not: öneri 2006 ve sonrası l200 modelleri için geçerli, ondan öncesi obd2 uyumlu değilmiş.

Bu arada kızdırma bujilerine ısınmaları için yeterli zaman veriyor musunuz bilmiyorum marşa basmadan önce 5-10 saniye kontak anahtarı açık durumda durmalı.

sakyuz' Alıntı:
Bu arada kızdırma bujilerine ısınmaları için yeterli zaman veriyor musunuz bilmiyorum marşa basmadan önce 5-10 saniye kontak anahtarı açık durumda durmalı.

ısıtmaları için yeteri zamanı weriyorum ama sonuç aynı paylaştığım video gibi sonuç çok enteresan bana işini gerçekten seven ve bilen vicdanlı bir usta lazım.bugune kadarki ustalar sadece arabama para almak için baktı onları allaha havale ediyorum 5000 tl ye yakında paramı aldılar başka bir şey demiyorum...

tekrar tekrar aynı noktaya geliyoruz ama kızdırma bujilerine elektrik gelip gelmediğine baktılar mı? söküp sadece bujileri kontrol etmişlerse ve de sağlam çıkmışlarsa iş orda bitmiyor bir de bujiye elektrik gelmesi lazım...

sakyuz' Alıntı:
tekrar tekrar aynı noktaya geliyoruz ama kızdırma bujilerine elektrik gelip gelmediğine baktılar mı? söküp sadece bujileri kontrol etmişlerse ve de sağlam çıkmışlarsa iş orda bitmiyor bir de bujiye elektrik gelmesi lazım...

ısıtma buji rölesinin çıkışlarını ölçtüm zaman laması standart,fakat bujiler üst kapağın altında kaldığı için görünmüyor,sadece 1 tanesi görünüyor onuda da ölçtüm üzerinde elektrik war ama diğerleri ne durumda bilmiyorum 3 hafta önce Mitsubishi aldatmaz oto da değiştirdim bujileri heralde değiştirirken tesisatı kontrol etmişlerdir,çünkü durumu izah ettim kendilerine ama sonuç aynı

Burda (http://www.breakeryard.com/mitsubishi-car-parts/l200/common-problems-with-mitsubishi-l200 ) motor ısındıktan sonra yine de zor çalışıyorsa krankşaft sensörünü kontrol edin diyor.

Yok sadece soğukken zor çalışıyorsa bence kızdırma bujilerinden en az birine elektrik gelmiyordur.

sakyuz' Alıntı:
Burda (http://www.breakeryard.com/mitsubishi-car-parts/l200/common-problems-with-mitsubishi-l200 ) motor ısındıktan sonra yine de zor çalışıyorsa krankşaft sensörünü kontrol edin diyor.

Yok sadece soğukken zor çalışıyorsa bence kızdırma bujilerinden en az birine elektrik gelmiyordur.
sadece motor çok soğukken bunu yapıyor.

Avans problemi var gibi. Soguk hava,cig mazot ve beyaz duman belirtiler. Motorun yapisini bilmiyorum ama mazot pompalari ile oynarken bozmuş olabilirler. Avansiyla nerden ayar yapilir bulabilirseniz problemi cozebilceginizi umuyorum.

Bu soğukken zor çalışma problemini nerden ararsan ara herkes ya kızdırma bujileri problemlidir ya da elektrik gelmiyordur diyor. bence sizin ustalar sadece bujilere bakıp tesisatı kontrol etmemiştir. Sadece beyaz duman olsa kolay çalışsa motor içi kirlidir ya da conta yakmıştır derdim ama yani bir de bariz soğukken zor sıcakken kolay çalışıyorsa bunun başka bir açıklaması yok ki?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR