L200 Soğukta Geç Çalışma Sorun Bulunamıyor :(

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uye46 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,154

uye46

Ana Kamp
Yer
istanbul-hadımköy
Web
www.basarirbilgisayar.net
arkadaşlar merhabalar aranıza yeni katılıyorum,
çamurla buluşmam 1.5 sene önce 4x4 400 cc atv"mile başladı geçtiğimiz ayda
bunu bir 2007 model 350000km de :smiley: 4x4 l200 ile buluşturdum,aracın ilk sahibi bir arkadaşımdan satın aldım,
araç çok orjinal fakat enjektörler problemliydi tanınmış bir dizelciye götürerek
sorunun maliyeti ne olursa olsun giderilmesini istedik,bize çıkan rapor enjektörlerin
bitik olduğu pompanın ise sorunsuz olduğu söylendi ,bizde enjektörleri orjinali ile değiştirmelerini
istedik vede öyle oldu,fakat aracım hala sabahları ilk çalıştırmada paylaştığım videodaki gibi duman
atıyor,sonra ne kadar yüklenirsem yükleneyim gram duman atmıyor.yakıtım tork um harika ama bu sorunu çözemedik,
kızdırma bujileri yenileri ile değiştirildi,kızdırma zaman rölesi ölçüldü sorun yok,
kimisi pistonlara yağ inmiştir dedi ama malesef oda değil zaten dumanda çiğ mazot kokuyor,
kimi usta su inmiştir pistonlara dedi ama onada baktırdık oda değil,
kimi usta pompa dedi onuda söktürdük :smiley: bütün uzmanız diye övünen ustalar yüzünden lego gibi sök tak oldu arabam ,
sizce çözüm nedir? :smiley:

http://www.youtube.com/watch?v=J4gV7nsQRxc
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=J4gV7nsQRxc[/youtube]

Etiketler
Ynt: L200 Soğukta Geç Çalışma Sorun Bulunamıyor :(

Her ne kadar sorun hakkında bir fikrim olmasa da merak ettim bu araç kaç model/km'de?

sakyuz' Alıntı:
Her ne kadar sorun hakkında bir fikrim olmasa da merak ettim bu araç kaç model/km'de?

pardon model ve km yazmayı unutmuşum konuyu hemen düzenledim,
aracım 2007 model 350000 km de
motor komprosünü de ölçtürdük motordada sorun yok,yağ yakma eksiltme su eksiltme,yağ kaçağı ,motorda üfleme terleme,hararet dengesizliği vs bir şey yok :smiley:

Bu arada bunları okudunuz mu? http://www.costeffective.com.au/News/9/diesel-smoke-tells-you-a-story
Benzer şekilde birşeyler tahmin etmişler çok kesin birşey olmamakla beraber bir fikir verir belki.

Tercüme lazımsa burda: https://translate.google.com/translate?hl=en&sl=auto&tl=tr&u=http%3A%2F%2Fwww.costeffective.com.au%2FNews%2F9%2Fdiesel-smoke-tells-you-a-story (biraz tarzanca oluyor gerçi)

sakyuz' Alıntı:
Bu arada bunları okudunuz mu? http://www.costeffective.com.au/News/9/diesel-smoke-tells-you-a-story
Benzer şekilde birşeyler tahmin etmişler çok kesin birşey olmamakla beraber bir fikir verir belki.

paylaşım için çok teşekkürler buradaki etkenleride dikkate alarak tekrar bir analiz yapacağız inşallah olumlu olur da kafam rahatlar

Motor içi kirlenme vs'den bahsediyor. Önerdikleri kimyasallar emiyetli mi motora zarar verir mi bilmiyorum ama böyle şeylere girişmeden önce şehirler arası uzun bir yolculuk yapmak bazen ufak tefek sorunları çözebilir ya da azaltabilir. Yaşlı motorlara çeşitli kimyasallarla müdahale etmek bazen kaş yaparken göz çıkarmakla sonuçlanabiliyor.

sakyuz' Alıntı:
Motor içi kirlenme vs'den bahsediyor. Önerdikleri kimyasallar emiyetli mi motora zarar verir mi bilmiyorum ama böyle şeylere girişmeden önce şehirler arası uzun bir yolculuk yapmak bazen ufak tefek sorunları çözebilir ya da azaltabilir. Yaşlı motorlara çeşitli kimyasallarla müdahale etmek bazen kaş yaparken göz çıkarmakla sonuçlanabiliyor.

kimyasal ve katkı maddesinin kesinlikle kullanılmamasını önerdi DENSO distribütörü enjektörleriniz garanti dışı kalır dediler.

bu sabah ta farlı bir yöntem deneyerek araç kontak açıkken marşa basmadan önce mazot filtresinin oradaki hava alma pompasından,pompa sertleşene kadar bastım sonra marşa bastım daha çabuk marş aldı ve çok az bir miktar duman attı ,acaba mazotu gelimi kaçırıyor diye şüpeleniyorum itimaller arasında bunuda yazmışlar çünkü.

Mazot filtresi yakın zamanda değişmediyse değiştirin bence. O sırada o civarda biryerlerden hava alıyor olma ihtimali var mı ona da bakarsınız.

Egr ye baktınız mı? Egr yi kontrol etmenizi tavsiye ederim bununla alakalı olmasa bile.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ben de l200 e Kafayı taktım. Ama yanlış seçim yapmamak için bazı sorularım oldu ama kimse ilgilenmedi.
Linkimi verdiğin konu başlığıma cevap yazarsanız öneride bulunursanız çok memnun olurum.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=105724

Atılan duman yanmamış mazot.Sorun ne pompada nese enjektörlerde.
Motor soğuk iken bu sorunu yapıyor. Peki sıcak iken aynı sorun varmı. Motor ısındıktan sonra aracı Araci istop edin. 5 dakika sonra tekrar çalıştırın. Sorun devam ediyorsa aynı işlemi tekrar yapın ama bu sefer kontağı açık bırakarak 5 dakika bekleyin.

Ilave olarak araçta power upgurade kit (ralliart Yada Chip) varmı. Eğer varsa enjektör driver yazılımını kontrol ettirin.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Egr iptalinden dolayi yapiyor olabilir.demedi demeyin :smiley:

whiteagle' Alıntı:
Atılan duman yanmamış mazot.Sorun ne pompada nese enjektörlerde.
Motor soğuk iken bu sorunu yapıyor. Peki sıcak iken aynı sorun varmı. Motor ısındıktan sonra aracı Araci istop edin. 5 dakika sonra tekrar çalıştırın. Sorun devam ediyorsa aynı işlemi tekrar yapın ama bu sefer kontağı açık bırakarak 5 dakika bekleyin.

Ilave olarak araçta power upgurade kit (ralliart Yada Chip) varmı. Eğer varsa enjektör driver yazılımını kontrol ettirin.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Sadece sabahları yapıyor bu aralar biraz azaldı ama yinede normalinden geç Çalışıyor .araçta herhangi bir ek yazılım vs yok ama yinede çözemedik ;)

mazot pompasını pompalayınca sorun azaldı yazmışsınız bunun kontrolleri yapıldı mı

egr valfini temizleyip aktif hale sokup deneyin birde derim ben

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR