L200 Instyle A/T

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan abedir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,048

abedir

Yeni Üye
İlk önce herkese selam,

Aranıza yeni katıldım.

Araziye ve bütçeme uygun araç ararken, ilk önce aklıma Land Rover Defender geldi, cazip (ve uçuk) fiyatlara buldum.

Fakat sonra düşündüm, birazda keyfime düşkün olduğum için, klima, otomatik vites derken, vazgeçtim.

Sonunda yeni 2011 L200 Instyle A/T (178hp) almaya karar verdim. Benim aradığım neredeyse her şey var. Test sürüşü asfalt ve arazi de beklediğimde iyiydi. Hemen belirmem gerek arazi de pek fazla tecrübem yok.

Aldığım model beygir/tork daha güçlü ama difrensiyel kilitti yok. Acaba hatamı yaptım? Difrensiyel kilitli L200 Intese (136hp) mi alsaydım? Bayii, "fazla gerek duymassın, daha fazla güç her zaman iyidir" dedi. Gerçekten çok işime yararmıydı?

İleride farklı lastikle onun eksikliğini giderebilirmiyim?

Bir not ilave edeyim, çok aşırı offroad yapmayı düşünmüyorum, ama ileride belki!

Bu güzel sitenizi yeni keşfettim, keşke aracı almadan önce haberim olsaydı.

Bu arazi/offroad konusuna tamamen "Fransız'ım". Sizlerden öğreneceğim çok şey var!

Ahmet

Etiketler
Ynt: L200 Instyle A/T

Aramıza hoşgeldiniz.

Öncelikle aracınız hayırlı olsun.

Kilit ile ilgili sorunuza gelince;

Bu tamamen girmeyi düşündüğünüz arazi ile ilgili.

Misal benim L200 ümde arka ve orta kilite ilavten %100 ön kilit te var.

Dediğim gibi arazi ve off road a bakış açınız ile ilgili bir durum bu.

Saygılar ..

Aracınız hayırlı olsun kilit olayını çok ta kafanıza takarsanız sonradan taktırabilirsiniz galiba ama ağır offroad yapmıyacam demişsiniz kenardan geçiverirsiniz ,yada vinç takarsınız o araçla biryerde kalmazsınız korkmayın L200 o

merhaba
bende yeni üyeyim. üyeliğim kadar off road merakımda yeni.
7 ay önce L200 intense lüx a\t 4x4 bir araç aldım.
özellikle Turgay beyin videosunu izleyince çok etkilendim.
deneyimli L200 kullanıcılarına sormak istediğim birkaç sorum olacak.
-instyle, intense ve magnum arasındaki fark nedir?
-aracımın otomatik vites olması sizce dezavantajmıdır.
-Turgay beyin aracındaki üst bagaj kapağı (fullbox) istanbulada en uygun nerede bulabilirim
-alt muhafaza en uygun nerede yaptırabilirim.

070.jpg

sayın ; abedir aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. teşekkürler.

@flink;

Selam,

Öncelikle aracınız hayırlı olsun.

Benim aracın full box carryboy marka ve yetkili servislerde satılıyor. (Ben aldığımda üzerinde vardı.)

Alt muhafazayı elinizden az biraz iş geliyor ve zamanınızda varsa kendiniz yapın yok yapamam derseniz İlfer Oto İlyas Usta yapar.

Magnum 170 küsür hp, ralli art paketli, astc li, sunrooflu, deri koltuklu, diferansiyel kilidi olmayan bir paket.

İntense 136 hp, belli bir bölümü diferansiyel kilitli, standart bir paket. (Ama arka kilit her şeye değer.)

İntense lux 136 hp, diferansiyel kilidi yerine astc li, deri koltuklu, biraz daha fazla hava yastığı olan intense in bir üst paketi olan model.

Birde instyle var oda 170 küsür hp, astc li, arka kilitsiz ama full + full en donanımlı paket.

Aracınızı hazırlarken nasıl bir off road düşündüğünüzü iyice tespit edin ona göre hazırlayın diyeceğim ama bu iş öyle sıradan bir iş değil insan ufak ufak sınıf atlıyor ve sonunda aracı geldiği nokta çok farklı olabiliyor. :smiley:

Saygılar ..

bir gün gelir binmekte bile zorlanırsınız sonra ben ne yaptım dersiniz birde merdiven ihtiyacı doğar ;D

verdiğiniz bilgiler için öncelikle teşekkür ederim.

gördüğüm kadarıyla bir çok L200 sahibi gezen bilir üyesi var.
şöle L200 şenliği tadında, sizlerin önderliğinde, bilgilerinizden faydalanabileceğimiz bir gezi yapmamız mümkünmü acaba?

araya bir soru daha sıkıştırayım.
arka makaslardan bir lokmayı çıkartırsam sarsıntıyı azaltırmıyım?

Babamla ben de ilerde l200 almayi planliyoruz ancak neden 178hplik modelde arkada kilit yok, bende donanim listesine baktim ancak kaymali diferansiyel yerine %100 kilit olabilir mi diye dusunmustum, intense 136hp otomatik ise cok yavas bir arac, 17 saniyede 100 km/h'ye cikiyor, epeyce turbo boslugu var. Instyle'da kilit yerine daha baska bir sistem veya %100 kilit sistemi var mi?

SabriARIKAN' Alıntı:
Babamla ben de ilerde l200 almayi planliyoruz ancak neden 178hplik modelde arkada kilit yok, bende donanim listesine baktim ancak kaymali diferansiyel yerine %100 kilit olabilir mi diye dusunmustum, intense 136hp otomatik ise cok yavas bir arac, 17 saniyede 100 km/h'ye cikiyor, epeyce turbo boslugu var. Instyle'da kilit yerine daha baska bir sistem veya %100 kilit sistemi var mi?

Yeni İnstyle da kilit yok ASTC var.

ASTC arazide dengeleme yapıyor vs. diyorlar fakat kesinlikle %100 kilit gibi olmaz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR