up8453
Kamp III
Ynt: L200 Hakkında Yardım
tarık bey vınc ayagını sattınızmı
tarık bey vınc ayagını sattınızmı
ismail bey L200 çok seri bir araçscubaman' Alıntı:Arkadaşlar toyota hilüx kullanıcıları hem asfaltta hemde hertürlü arazi koşullarında hilüx -l200 ü ezer diyorlar ...
Bende bu iki araç arasında kaldım hangisini alsam diye düşünüyorum şimdi. bildiğim kadarı ile hilüx lerde difflock yok arazide beni üzebilir l2oo de cok seri bi arac deil ve şanzıman da takılmalardan bahsediliyor birde eğer l200 olursa son kasa yı mı yoksa bir önceki kasayımı tavsiye edersiniz ve otomatik aracın arazide manuel e göre eksileri varmıdır?
Şimdiden tesekkurlerr..
mrb ford ranger kullandınızı söylüyosunuzz bende 2006 ranger thunder modeli ile eski kasa magnum arasında karar veremiyorum nasıl degerlendirrisiniz teşşekürlerVoDaFoNeCeLL' Alıntı:gsm baz istasyonu işi yaptığımdan, arazide sürekli 4x4 araçlar kullanıyorum, yaklaşık 6 senedir.
suzuki vitara kullandım, tam bir felaketti.
mazda pickup kullandım, yakıt tüketimi incir ağaçlarıyla çevirdi ocağımı.
ford ranger kullandım, ilk kazamı bu araçla yaptım, daha sonra düzen almadı, sattım.
Nissan 4x4 skystar aldım, motor arızaları yedi bitirdi. ayrıca kabine çok motor sesi veren ve aşırı yumuşak süspansiyonluydu.
Şimdilerde 2003 model, yanda resmi görülen Mitsubishi L200 magnum kullanıyorum. Diğer araçların yolda kaldığı kar, çamur gibi dağ yollarında asla yolda kaldığım olmadı. Neredeyse arıza çıkarmadı hiç. Sadece şanzuman takozu ile ilgili bir sorunum var. Onu da çözeceğiz. Ayrıca diğer araçlarda olmayan çok önemli bir özellik var ; diferansiyel kilidi. arazide dehşet şekilde işime yarıyor.
ha, diğer araçlara göre çok seri bir araç değil, varsın olsun, arazide tam bir sürüngen. tavsiye ederim.
mserdemir' Alıntı:bendede 2004 model l200 var arazi kabılıyetı bakımından cok cok ıyı bır arac gezenbılır ankara grubu olarak gırdıgımız yerlerde benı hıc rezıletmedı (aracın uzunkugu harıc) dıger arkadaşların agır devırde gıttıklerı yerde ben bılmeden sadece 4 cekerle gıttım ve hıc bır sıkıntı olmadı
yenı kasayla 2006 dan sonrakı kasa arasındakı farklardan bazıları 2006 dan sonrakı l200 ler arazı amacı daha cok güdülerek yapılmıs.cunku aracın alt aksamı karoser ıcıne saklanmıs bu cok buyuk bır fark saglıyor .bır rıvayete gorede 2006 ustu l200 ler arazıde cok zorladıgınız zaman hararet yapması imiş (mıtsıbıshı yetkılı servısınde calışan arkadaşım soylemıstı ve 2006 altı almam ıcın cok ısrarettı arkadasım 28 yasında 10 yasında bu ıse gırdı vardır bı bıldıgı dedık).2006 model altı ıcın elektronık aksamı az oldugu ıcın baya bır avantaj sağlıyor arıza bakımından cunku arazı aracında elektronık aksam ne kadar aza ıse o kadar az arıza cıkıyor
2006 model altı l200 ler tamamı tokyoda mıtsıbıshı fabrıkasında yapılıyor 2006 ustu ıse montajı ve bazı parçaları uzak doguda ımal edıp uzakdoguda montajı yapılıyor
L200 ü kullanmak İnsignia kullanmaktan daha keyif verir. Sürüşü keyiflidir ama 4x2 de yol tutuşu yoktur.. 4x4 alırsanız 4H modunda yol tutuşu muhteşemdir. 2H modunda oda çok güvenli değil. Benimde Rottweiler'im var ve L200 varken çok rahat ediyordum, şimdi bir gaflette bulunup sattım ve pişmanım. Yeni aracım Koleos ama maalesef L200den sonra sığamıyoruz. Gözüm hala L200de...GvNTnCr' Alıntı:Herkese merhabalar keyifli forumlar dilerim.
Siteyi uzun süredir takip ediyorum ve naçizane tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.
Yıllardır pick-up hastalığı var bende arabalar ile çok ilgileniyorum. Şu an opel insignia aracım var 1.6T 180 hp olanlardan. Bundan önce corsa vardı araç dar geldiği için satıp bunu aldım. Ancak benim rottweiler cinsi köpeğim var ve çok fazla seyahat ederim yaz aylarında. Köpeğimle giderken valiziydi malzemelerdi araca zor sığıyorduk. ikinci el 4x2 fullbox lı bir L200 almak istiyorum. Ama bu zamana kadar hiç pick-up kullanmadım. sürüşü nasıldır yol tutuşu vs hiç bir bilgim yok. Arkadaşlar yeltenme bile sürüşü çok keyfsiz diyorlar. elbet bir binek aracın konforunu vermez ama içimde bir uhte kaldı almak istiyorum.
Yalnız bir kaç gündür bu site olsun veya başka site olsun araştırıyorum ama 4x2 leri pek tavsiye etmiyorlar. Dağ bayır gezmeyi seven birisiyim ama 4x2 yi o şartlara sokmak zor olsa gerek. Gönül ister 4x4 alalım ama onun vergisi ile başedemem. Yakıtı geçtim artık yakıttan dolayı sıkıntım olmaz şu an ki aracım 12 lt yakıyor.
Bu alacağım aracı şehiriçinde şehirler arası kullanıcam. Bir de performans alırsam köpeğimle dağ bayır çıkıp gezmek istiyorum. Yani sormak istediğim 4x2 alırsam hata mı etmiş olurum? kışın karda şehir içinde ne gibi zorluklar yaşarım? Yağışlı havalarda 4x2 kayar diyorlar bu doğru mu? aydınlatırsanız sevinirim şu aralar aracımı değiştirmeyi düşünüyorum 35bin tl civarı bir pick-up almak istiyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?
Teşekkürler.
lokosit' Alıntı:L200 ü kullanmak İnsignia kullanmaktan daha keyif verir. Sürüşü keyiflidir ama 4x2 de yol tutuşu yoktur.. 4x4 alırsanız 4H modunda yol tutuşu muhteşemdir. 2H modunda oda çok güvenli değil. Benimde Rottweiler'im var ve L200 varken çok rahat ediyordum, şimdi bir gaflette bulunup sattım ve pişmanım. Yeni aracım Koleos ama maalesef L200den sonra sığamıyoruz. Gözüm hala L200de...