L200 Bigfoot

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ProntoBasso Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 498
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 157,197
Ynt: L200 Bigfoot

slm arkadaşlar 2010 model L200 4x2 alark bende aranıza katıldım, almadan önce bu aracla ilgili yazmış olduğunuz bütün mesajları okudum ve aracı almama sebep oldu desem yeridir. :smiley:)) hepinize çok teşekkürler. Bir konuda sizden yardım istiyorum. aldığımda aracın jantlarını değiştirmeden orjinal lastiklerini 275x70x16 lastiklerle değiştirdim . şimdi jant ve lastiği değiştirmek istiyorum ve mert arkadaşımızın aracının görüntüsünü elde etmek için alacağım jantlara flenç takmam gerekirmi yoksa flanç takmadan sadece jant takarak bu görüntüyü eldeedebilirmiyim ? lastiklerin çamurluk dodiklerinden dışarta olmasını istiyorum. cevaplarınız için çok teşekkürler bütün arkadaşların yeni yılını kutluyorum.

Etiketler

Hayırlı olsun aracınız,
eğer alacağınız jant benimkiler gibi offsetliyse flanş takmanıza gerek yok istediğiniz görüntüyü yakalamak için.
yani jant göbeğinin içerde olması lazım ki flanşa gerek kalmasın.

çok teşekkür ederim. sitede yazdığın bütün mesaj ve bilgileri okudum bu aracı almamda senin yazdıklarının ve araç için yaptıklarının çok katkısı var haberin olsun.:smiley:)))))
peki bir soru daha sorsam ;) flanç kullansam teknik olarak bir zararı olurmu yada görüntüde herhangibir gariplikle karşılaşırmıyım?

bir işe yaradıysa ne mutlu bana :smiley:
Valla flanşta bi sorun olucağını sanmıyorum ama 4 flanşa 600 lira gibi bi fiyat vermişlerdi zamanında o yüzden vazgeçmiştim ben.

Bu flanç işi bana pek ii görünmedi görsel ola olarak offsetli jant daha mantıklı önce aracı yükseltelim sonra gidip jantları alcam.
cvplar için çok teşekkürler.

Arkadaşlar, araç yükseltme konusunda biraz detay vermek istiyorum,
ne yazıkki istediğimiz boyutta takoz yaptırıp aracı yükseltemiyoruz.
son zamanlarda bu konuda birkaç özel mesaj aldım açıklık getireyim.

Ön tarafın yükselmesi biraz karışık 2-2.5 cm lik takoz pek bi problem yaratmıyo zıplama konusunda ama 4 cm i geçerseniz inanılmaz bir sertleşme oluyor ve zıplamaktan helak oluyorsunuz.
Bizim araçlarda buna neden olan şey wishbone ların bir esneme limiti olması biyere kadar esnedikten sonra alttaki bumb-stoplara dayanıyor ve aracın çukurlara girdiğinde yaylanmasını ve lastiklerin yukarı aşağı hareket etmesini sağlayan wishbone denen "V" şeklindeki kollar üstten amortisör alttan ise bu dediğim durdurucular arasında sıkışık yukarı aşağı hareket edemez hale geliyor.

Bildiğiniz gibi üstüste duran 2 adet wishbone var her bir tarafta, üstteki wishbone ile onun disklerle bağlandığı yer arasına 2-3 cm lik bir takoz daha yaptırmanız lazım ki wishbone bumb-stop a yaklaşmasın, biraz daha mesafesi olsun.

Arka amortisörlerde ise amortisörü uzatmak yada uzunlarıyla değiştirmek gerekiyor, ben kendi amortisörünün uçlarındaki yuvarlak halkalara birer tane daha halka kaynattırıp (çıkma iki amortisörden kesip) bağlantıları oradan yaptım. buda bana 7cm ekstra hareket alanı bırakmış oldu. hiç problemsiz kullanıyorum şu an.

Sanrim bu lastikler ile camura hic gir medin. Ben de de ayni sekilde 31x10,5x15 jant ve lastigim var.
Ancak arazide ne kadar camur var ise on cama ve kaportanin ustune atiyor. Cozum ariyorum.

selam nitroces yalın bey aracınız sper olmuş hayırlı olsun bende aynı araçtanaldım l 200 çüyüm artıkk siz aracın on tampona vinç tablasını acaba nerede yaptırdınız güzel olmus bilgi verirmisiniz mümkünse iyiaksamlar vinç ne önerirsiniz bu ingiliz malı brithpart nasıl acaba boll çamurlar

mert bey selamlar
bir l200 aldım orjinal lastiklerini aldığımız gün kardeşim değiştirmiş kumho lastik almış 275x70x16 lastikler. 1 senedir bunları kullandık içimiz rahar etmesede :smiley: dün değiştirdim lastik jant aldım 15x8 ofsetli senin notlarında olduğu gibi jantlar balata kaplinlerine sürttü önlere flanç yapıldı. sorun çözüldü ama şimdide çamurlukların içine sürtme yapıyor direksiyonu tam kırınca. aracı yükseltmekte istemiyorum bunu nasıl çözerim. ama sen yükseltmek gerekir dersen yükseltcez tabi ;)

selam arkadaslar bendede siyah L200 4.2 var ofsetlı jant takmak ıstıyorum ama cok fazla taşacak şekilde deil lastikleride 32 düşünüyorum sizce uygun olurmu arabaya istedigim o çöl arabası görüntüsünü alırmıyım vede arabayı zorlarmı

slm jantlar fren balata kaplinlerine lastiklerde çamurluklara sürtme yapabilir ama daha öncede arkadaşların bu başlık altında belirttiği gibi flanç ve ufak traşlamalarla bu sorunlar sonaeriyoır. aracı fazla zorlarmı bu araca orginal lastiklerle binmektense birz fazla yakıt sarfiyatı göze alınarak büyük lastik takmak çoğu arkadaşın tercihi ;) zatren bu konulardada bilgi sahibi arkadaşlar başlıklar altında yazmışlar gerekli olanları. aracınız hayırlı olsun.

Merhaba. Benim 2008 model 4x4 l200 intense lüx (ralliart bulunmakta) donanimli bir aracim oldu yakin zamanda. Ise öncelikle bir takim lastik alarak baslamak istiyorum. l200 icin 285/75 R16 lastik kullanan varmin aranizda. lastik takildigi zaman sürtme yaparma..?

bu kadar geniş lastiklerin ne gibi olmsuzluklarıı vardır..? bu genişlikteki lastiği düşünmemin asıl nedeni yükseltme kiti kullanmadan aracı olabildiğince yerden yükseltmekti. tabi bunların hepsi aracın kaldırabileceği ölçüler olması önemli.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR