Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Rakım yükseldikçe ve sahilden uzaklaştıkça ağaçların giderek kaybolması ilginç geldi bana, Rize'den çıkıp Erzurum sınırını geçince sınırını geçince ağaçlar birden bire kesiliyor...
Yine bozuk ama nispeten daha düzgün toprak bir yoldan Moryayla'ya ulaştık, ulaşımı sıkıntılı da olsa burada villalar bile vardı!
Yaylaya yaklaşırken önümüzde jandarma araçları da vardı, durdular, nereye gittiğimizi sordular, Yedigöller deyince, sivilseniz biraz bekleyin Moryayla'da, yukarı çıkmayın, biz size haber veririz deyip gittiler... Ne yapalım diye düşünürken Jandarma binbaşı arkadaşımı aradım, önemli birşey yoktur çıkın siz, bir şey derlerse beni arayın dedi, biz de çıktık...
Meğer geçenlerde sitemizde de mevzusu geçen merdivenleri kaldırıyorlarmış, biz görmeyelim diye çıkarmak istememişler, tek kare de olsa çektim çalışmayı
Akşam Çaykara'daki öğretmen evinde konakladık... Ertesi Uzungöl bizi bekliyordu...
Sabah erkenden yola çıkarak Uzungöl'e gittik, burası tamamen turiste yönelik bir yer olmuş artık... Özellikle İran plakalı araçlar 61 plakadan daha çoktu...
Uzun, virajlı ve oldukça bozuk bir yoldan 3050 m Soğanlı Geçidi'ne ulaştık... Trabzon'da dikkatimi çeken şeylerden biri de nereye gitsek bir Bayburt tabelasının olması, her yol Bayburt'a çıkıyor resmen
Biraz daha şansımızı zorlayarak Kuzuki'yle zirveye ulaştık Buradaki rakım 3150 m
Uzungölden indikten sonra Santa Harabelerine doğru yola çıktık... Karadeniz'in en kötü tarafı bir yere gitmek için sürekli olarak sahil yoluna inmek, çok vakit kaybettiriyor... Eminim ara yollar vardır ancak detaylı bir haritanızın olması şart...