Kuzuyla Karadeniz Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selimsani Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 144
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,180

Etiketler
Ynt: Kuzuyla Karadeniz Turu

Kaldığımız yerden devam edelim....

Ertesi gün İkizdere'den İspir'e doğru yola çıktık...
6gnb.jpg

Rotamız İspir yolu üzerinden Moryayla ve Yedigöller...

doukaradeniz148.jpg

doukaradeniz149.jpg

doukaradeniz150.jpg

doukaradeniz151.jpg

Rakım yükseldikçe ve sahilden uzaklaştıkça ağaçların giderek kaybolması ilginç geldi bana, Rize'den çıkıp Erzurum sınırını geçince sınırını geçince ağaçlar birden bire kesiliyor...

doukaradeniz152.jpg

doukaradeniz153.jpg

Yine bozuk ama nispeten daha düzgün toprak bir yoldan Moryayla'ya ulaştık, ulaşımı sıkıntılı da olsa burada villalar bile vardı!

doukaradeniz154.jpg

doukaradeniz155.jpg

Yaylaya yaklaşırken önümüzde jandarma araçları da vardı, durdular, nereye gittiğimizi sordular, Yedigöller deyince, sivilseniz biraz bekleyin Moryayla'da, yukarı çıkmayın, biz size haber veririz deyip gittiler... Ne yapalım diye düşünürken Jandarma binbaşı arkadaşımı aradım, önemli birşey yoktur çıkın siz, bir şey derlerse beni arayın dedi, biz de çıktık...

doukaradeniz156.jpg

doukaradeniz157.jpg

Meğer geçenlerde sitemizde de mevzusu geçen merdivenleri kaldırıyorlarmış, biz görmeyelim diye çıkarmak istememişler, tek kare de olsa çektim çalışmayı :D

doukaradeniz158.jpg

doukaradeniz159.jpg

Rakım 3200, saate 3045 yazsa da onun (-)(+) 150 m hatasıyla doğru çıkıyor...

doukaradeniz160.jpg

Yollarda göremediğim Yeni Ranger'ı da burada gördüm...

doukaradeniz161.jpg

doukaradeniz162.jpg

doukaradeniz163.jpg

doukaradeniz164.jpg

Akşam Çaykara'daki öğretmen evinde konakladık... Ertesi Uzungöl bizi bekliyordu...

7gnr.jpg

Sabah erkenden yola çıkarak Uzungöl'e gittik, burası tamamen turiste yönelik bir yer olmuş artık... Özellikle İran plakalı araçlar 61 plakadan daha çoktu...

doukaradeniz167.jpg

doukaradeniz168.jpg

Uzun, virajlı ve oldukça bozuk bir yoldan 3050 m Soğanlı Geçidi'ne ulaştık... Trabzon'da dikkatimi çeken şeylerden biri de nereye gitsek bir Bayburt tabelasının olması, her yol Bayburt'a çıkıyor resmen :D

doukaradeniz177.jpg

doukaradeniz178.jpg

Biraz daha şansımızı zorlayarak Kuzuki'yle zirveye ulaştık :D Buradaki rakım 3150 m

doukaradeniz180.jpg

doukaradeniz181.jpg

Gölün yanından yaylaya inerken Azeri plakalı bu araçla karşılaştık, insanlarda para var huzur var :D

doukaradeniz188.jpg

doukaradeniz189.jpg

doukaradeniz190.jpg

doukaradeniz191.jpg

Uzungölden indikten sonra Santa Harabelerine doğru yola çıktık... Karadeniz'in en kötü tarafı bir yere gitmek için sürekli olarak sahil yoluna inmek, çok vakit kaybettiriyor... Eminim ara yollar vardır ancak detaylı bir haritanızın olması şart...

doukaradeniz203.jpg

doukaradeniz204.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri