Kuzey Akdeniz ya da Güney Avrupa

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan letmego Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,480

letmego

Yeni Üye
Yer
mersin
Merhaba;

Ağustos ayı boyunca tek başıma gezdiğim İtalya ve Fransa'dan geçerek Barselona'da son bulan yolculuğumu ve bu yolculuktaki ''keşke'' lerimi, böyle bir yolculuğa çıkmayı planlayan arkadaşlara yardımı olabileceğini düşünerek burada paylaşmak istedim.Bu yolculukta beni rota konusunda bağlayan üç unsur vardı:

1) yaklaşık 600€ olan naçizane bütçem

2) 26 yaşında oluşum ve interrail adıyla bilinen ve tüm avrupadaki trenlerle 15 günlük, aylık ya da 2 aylık sınırsız seyahat hakkı tanıyan kartı almada indirimli fiyatlar için üst sınırın 25 oluşu.(ayrıntılı bilgi ve bilet fiyatları için http://interrail.genctur.com/index.htm )

3)İtalya Torino'da yaşayan (iyi ki tanıdığım) sevgili akrabalarım (onlar olmasa bu yolculuk daha çok ertelenecekti)

Böylece temmuz ayı içerisinde yolculuğumun ikiye ayırdığım kısımlarından ilki için hedeflenen varış yeri Torino olmak üzere uçak bileti araştırmalarına başladım.Bulduğum hava yolları arasında en hesaplı bilet bir italyan firması olan myair'e aitti.İtalyanın kuzeyindeki Torino kentine gitmeyi ve burada bir süre kaldıktan sonra gezimi batıya doğru sürdürmeyi planladığımdan, güney İtalya'ya uçarak buradan tren ya da otobüs ile yavaş yavaş kuzeye çıkmamın daha keyifli olacağını düşündüğüm için Bari'ye bilet aldım.(Bilet fiyatları ile ilgili bilgi vermeyi düşünüyordum ancak bahsini ettiğim firma sanırım artık bir seçenek değil.)

Bari çok fazla gezilecek yeri olmayan bir liman kenti.Ayrıca Bari hava alanına gece 11:30dan sonra inerseniz şehire gidebilmek için tek seçeneğiniz taksi ve 25€.hava alanına inişte vakit kaybetmeden kendinize bu maliyeti paylaşacak bir grup aramanızı tavsiye ederim.(uçak türkiye'den geldiği için bu konuda hiç zorlanmayacaksınız..)

Bari'den Roma'ya giden otobüsler şehir merkezinde tren istasyonunun olduğu meydandan kalkıyor ve sonuncusu yanlış hatırlamıyorsam 00:45te.Bileti internet üzerinden çok araştırmama rağmen temin edemedim ve ne yazık ki otobüs geldiğinde çift katlı otobüste hiç yer kalmamıştı.

Bariden Roma'ya ilk tren sabah saat 6:00da.Tren istasyonunun hemen bitişiğindeki polis merkezinin önündeki banklarda 4 saat kitap okumanın herhangi bir zorluğu bence yok.Zira yeni geldiğiniz için soluduğunuz havadan bile keyif alıyorsunuz.Hareket saati yaklaşırken karşıda açılan ilk büfede sıcak bir kahve ile kahvaltımı yapıp trene bindim ve öğle saatlerinde Roma'ya vardım.

Roma'da kalacağım yer için yola çıkmadan önce rezervasyon yaptırmıştım.Verebileceğim en hayati tavsiye mutlaka yola çıkmadan önce bütçenize göre kalacak yeri belirleyip mümkünse haritasını ve rezervasyon kodunuzu cebinize koyarak gidin.İnternette yarım saatlik bir araştırma ile bulduğum kamping alanı hem şehir merkezine bir otobüs ile ulaşabildiğiniz, hem yeşil alanı bol ve sosyal bir ortam, hem de 12€ ya klimalı 3 kişilik bungalowlarda kalabileceğiniz fiyat performans açısından şehir merkezindeki bir çok hosteli ikiye katlayan güzel bir yerdi.Ayrıca normalde burun kıvırabileceğiniz, standartların altında olmasına rağmen, bütün gün ağustos güneşi altında sokak sokak Roma'yı gezdikten sonra döndüğünüzde gözünüze cennet gibi görünen bir havuzuda var.
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

DSC00565.jpg

DSC00567.jpg

DSC00570.jpg

Etiketler
Ynt: Kuzey Akdeniz ya da Güney Avrupa

İkinci durak Venedik

Roma'dan akşam saatlerinde bineceğiniz tren, güzel bir uykunun ardından tam güneş doğarken getiriyor sizi büyülü kente.Ve öğlen olduğunda anlıyorsunuz ki venediği gezmek için en güzel saatler sabah 5 ile 10 arası.daracık sokaklarda sizi rahatsız eden sizin gibiler! ya da tuzlu suda yüzüyormuş hissi veren nem olmadan kaybolabilirsiniz venedik sokaklarında.Buradaki tek handikap şehire vardığınızda hemen her yer kapalı olduğu için harita bulamamak.ve eğer bu yolculukta harita kullanmak için tek bi yer seçmemi isteselerdi orası kesinlikle Venedik olurdu.Çıkmaz sokaklar,daracık yollar,bir labirentin parçaları gibi duran ve çoğu zaman sonuna kadar gidip kafanızı köşesinden uzattıktan sonra orada olup olmadığını anlayabileceğiniz küçük köprülerle bu güzel şehirde kaybolmak bir süre sonra yorucu olabiliyor.

Kalacak yer konusuna bundan sonra fazla girmeyeceğim zira yukarıda söylediklerimi tekrar etmiş olacağım.yalnız buradada önerim şehrin deniz içindeki kısmı değilde yine bir otobüs ile ulaşabileceğiniz nispeten daha yeşil ve daha az nemli ve en önemlisi daha sakin olan mestre bölgesi.Buradaki kamping alanıda romadaki aynı şirkete ait vede çok daha güzel.Özellikle yalnız gezen birisi iseniz, buralarda aynı odayı paylaştığınız insanlarla çok canayakın ilişkiler kurabilir eğer benim kadar şanslı olabilirseniz çok iyi dostluklar yaşayabilirsiniz.Son olarak verdiğim 14€ yu her sentine kadar hakettiler ;) bir gün için geldiğim bu yerde çok mutlu 3 gün geçirdim.

[attachment=1]
[attachment=2]

DSC00620.jpg

DSC00621.jpg

DSC00669.jpg

DSC00671.jpg

DSC00672.jpg

ilk etabın son ayağı Torino

Venedikten Milan'a trenle geçip Vendeik'teki ekstra iki gün nedeni ile bu şehri gezmeye fırsat bulamadan bir kaç saat içinde yine tren ile vardım Torino'ya.Bu şehir buraya gelmeden önce araba dünyasının başkenti (bkz. fiat) olan küçük bir sanayi kentiydi hayalimde.Ancak burada geçirdiğim bir haftadan sonra temiz havası, mükemmel planlı yapılanması,cana yakın sıcakkanlı insanları ile alplerdeki favori yaşam yerlerim arasında ilk sıralara oturdu.Ayrıca burası, coğrafi açıdan, çevre yerlere yapılacak günübirlik geziler için harika bir üs.Tabi kış sporları ile uğraşanlar buranın ününü biliyorlardır mutlaka ancak o dağlara yazın ayrı bir hevesle tırmanabileceğinizide eklemeliyim.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

DSC00712.jpg

DSC00729.jpg

DSC00782.jpg

nazik bütçenle yaptığın gezi umarım akranlarına hem örnek olur hem de cesaret verir. paylaşman da çok iyi olmuş.
"keşke" ben de o yaşlarda bu turu yapsaydım. Ama oğlum 5 yaşında tüm bu turu yaptı. Yapamadıklarımızı yaptıracak biri var yani :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

SON KONULAR

Geri