Küheylan Kutup Çemberinde "dünyanın Yaylasına Yolculuk"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,348
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 191,481
Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Ferhat gezi raporlarına bayılıyorum.İnan o taraflara gezi yapacak arkadaşlar için eşi bulunmaz ayaklı kütüphanesin.İnan birgün başını çok ağrıtacağım.

Etiketler

Ferhat Abi,

PDF leri okuyorum, 11 numaradayım, gerçekten çok faydalı ve sürükleyici yazmışsın.
Senden öğreneceklerimiz var bunu da anladım.
Fotoğraflara google maps linki de olsa tadından yenmezdi..
Tüm gezinin rotasını kaydettiğini tahmin ediyorum, rotayı görebileceğimiz maps linki yapmayı düşünür müsün?
Forumda 120 sayfa olmuş, mesajları okuyamadım, sorumun cevabı yazıyorsa kusura bakmayın.

Eren B.

Merhaba Eren.

Rotayı kayıt almadım. 2008 yılındaki gezide yol almıştım. Bir süre sonra Zeynep iflas etti açılmamamaya başlamıştı zor toparlamıştım. Maps linkine de bir bakalım. Gezi yazıları bitince toplu olarak da verebilirim. :smiley:

Hırvatistan ve Sırbistan bölümü ile devam ediyoruz. :smiley:

Önce Rotamız.

HR_SRB.jpg

HR_SRB1.jpg

HR_SRB2.jpg

HR_SRB3.jpg

HIRVATİSTAN

Bu uzun gezinin en kısa ülke geçişini, Hırvatistan'da yaptık. 11.093Km'de Macaristan'ın Udvar adlı son yerleşiminden Hırvatistan'a girdik. Artık şengen bölgesi dışına çıktık. Hırvatistan'da kısa bir yolumuz var. Kestirmeden Batina'ya gidiyoruz. Bu arada güzel köylerden geçtik.

SAM_6040.jpg

SAM_6043.jpg

SAM_6044.jpg

SAM_6050.jpg

Bu bölgede Hırvatistan ile Sırbistan arasındaki sınır Tuna nehri. Batina adlı yerleşimde Tuna'nın üzerindeki köprüden karşıya geçerek gümrük kapısına ulaştık.

SAM_6053.jpg

Hırvatistan'da sadece 14Km yol alıp 11117. kilometrede Hırvatistan çıkış kapısına ulaştık. Sonradan Hırvatistan'da daha fazla yol alıp Osijek'den geçip daha güneyden Sırbistan'a girmediğimize de pişman olduk. Osijek güzel bir şehir, kalesi de var.

SIRBİSTAN

Kilometremiz 11.119Km'de Sırbistan giriş gümrüğüne geldik. Sırbistan'ın saat dilimi bir saat farklı. Sırbistan saatine 1 saat eklerseniz Türkiye saatini bulursunuz.

SAM_6054.jpg

SAM_6054a.jpg

SAM_6055.jpg

Sırbistan'da Bezdan'da 125 Dinar/lt'den mazot aldık. 100 Sırbistan Dinarı 1 Avro ediyor. Burada depoyu doldurduk 53.02lt aldı. Bir bankanın otomatından kredi kartımızdan da 1000 dinar nakit çekim yaptık. 1000 dinar yaklaşık 100 avro ediyor.

SAM_6058.jpg

SAM_6060.jpg

SAM_6061.jpg

SAM_6062.jpg

SAM_6067.jpg

Küheylan'a Çarptılar

Vrbas'da biz kırmızı ışıkta durunca, evinden geri geriye çıkmakta olan bir yaşlı adam, aracıyla bize sağ arka tekerleğimiz hizasından çarptı. Onun stop lambası kırıldı ve kaportası ezildi, bizim ise sadece kaportamız hasar gördü. Adamın bir gözü de görmüyordu. Herhalde onun için çaptı sanırım. Kırmızı ışık yanmasaydı çarpışma olmayacaktı. Herhalde bizim duracağımızı hesap edemedi göremeyince de çarptı. Ben çarptığı yeri gösterince, adam kırılan stop lambası için hayıflanıyordu. Yapacak bir şey yok, hasarımız yola devam etmemize engel değil. Bu durumu sineye çekip tekrar yola koyulduk. İşte burada artık canımız iyice sıkıldı. Neden Hırvatistan'da daha fazla yol almadık diye de kendimize kızdık ve Sırbistan'a bu kadar kuzeyinden girdiğimiz için pişman de olduk. Neyse artık nazarlık olsun, ne yapalım!.

SAM_6092.jpg

Tekrar Otoyola Kavuştuk

Vrbas'dan Subotica Novisad otoyoluna ulaştık. Gelişte de bu yoldan gitmiştik. Sırbistan otoyollarında nereden girdiğinize bağlı olmaksızın bir noktadaki gişeden ücret kesiyorlar. Otoyola girdikten kısa bir mesafe sonra 330 dinar olarak ücret ödemesini yaptık.

SAM_6075.jpg

Saat 19:30'da kilometremiz 11234'ü gösteriyorken Novisad şehrinden geçtik. Otoyoldan çıkmadan devam ediyoruz. Novisad sonrası Tuna nehrinin tekrar güneyine geçtik. Belgrad'a yaklaşırken, yine bir ödeme noktasına, Stare Pazova ulaştık. 240 dinar yerine 250 dinar verip üstünü almadan devam ettim. Nermin de paranın üstünü almadın diyince şimdi de ölçmeye kalkarlardı dedim. Aslında aklımda 250 dinar diye kalmıştı, unutup hareket etmiş oldum ama 10 dinar ile ölçülmekten de kurtuldum. Hatırlatmak gerekirse avro da kabul ediyorlar. 2.5€ olarak da ödenebiliyor.

SAM_6078.jpg

SAM_6080.jpg

SAM_6087.jpg

SAM_6089.jpg

Otoyol Parkında Konaklama

Saat 20:40'da otoban kenarı park yerinde mola verdik. [GPS205]. Sadece 296km yol aldık ama dolu dolu bir gün oldu. Bugün sabah Macaristan'da dostluk parkında gözümüzü açtık, Zigetvar ve Peç kentleriyle Mohaç alanını gezdik. İki de sınır geçtik, üstüne üstlük Küheylan'a bir de darbe aldık, epeyce yorulduk. Geceyi de burada geçireceğiz. Gece kamera ve fotoğraf kartlarının verilerini yedekledim. SD kartlardan bilgisayara ve taşınabilir hard diske aktardım. Şimdi araçta taşıdığımız en değerli yükümüz fotoğraf ve videolarımız. Gezi sonuna yaklaştıkça önemi daha da artıyor.
Bugün gezinin 42. günü. Sabah saat 7'de kalktık. Park alanında, İstanbul Restaurant adında bir işyeri de vardı serbest interneti de vardı ama internete takılıp fazla oyalanmadık. Kahvaltı sonrası, saat 9:15'de yola koyulduk. Belgrad'a 40 kilometre kadar uzaktayız. Sıcaklık 21°C ve güneşli bir hava var.

SAM_6095.jpg

SAM_6098.jpg

Belgrad

Belgrad'ın içinde bir iki tur atınca şehre şöyle bir bakalım dedik. Kale yakınlarında park yeri bulduk ve parkettik. [GPS206]. Burada en fazla 3 saat park ediliyormuş park ücreti olarak 105 dinar aldılar. Park ücretini görevliler topluyor. Belgrad'da park yerleri bölgelere ayrılmış. Biz 3. bölgeye parketmiş olduk. Bölgeye göre ücret tarifesi değişiyor. Park ücretleri de fazla değil. Kaybolmamak için Küheylan'ı parkettiğimiz sokağın da fotoğrafını çektik.
Belgrad sokaklarında.

SAM_6100.jpg

SAM_6101.jpg

SAM_6103.jpg

Ferhat yazılarını okumaya başladığımda ah demeden edemiyorum.Emeğin için teşekkür,eline sağlık diyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR