Küheylan Kutup Çemberinde "dünyanın Yaylasına Yolculuk"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,348
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 192,878
Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

RÜZGAR' Alıntı:
Kautoki
Öyle demeee...İnsan oralarda kaybolmuş gibi oluyor...
Bizde kaybolma hissinden daha çok buralardan nasıl döneceğiz endişesi oluşmuştu. Ne de olsa sorunsuz geçmesi gereken 5-6 bin kilometrelik dönüş rotası gerekliydi. Ciddi bir arıza olsa ne yapardık. :(

Siz de kuzey geziniz sırasında birçok yere uğramışsınız. Rotanız nasıldı ve kaç gün kalmıştınız?

Etiketler

gezmen' Alıntı:
Kendime düşen paya yanıt vereyim; "yeşil pasaportlu" bir "Coğrafyacı" ile "İngilizceci"ye zor olmasa gerek!... ;):D ;D

Cavid Sezen
Ben de öyle düşünüyorum.
Üstelik de emekli yani zaman sorunu da yok. :smiley:

Hele bir bahara çıkalım bakalım... ;)

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Kendime düşen paya yanıt vereyim; "yeşil pasaportlu" bir "Coğrafyacı" ile "İngilizceci"ye zor olmasa gerek!... ;):D ;D

Cavid Sezen

Cavid Agabey valla bu 3 bilgiden sonra ben size soyleyecek kelime bulamiyorum.Bir gezgincide bulunmasi gereken 2 onemli sey navigasyon ve ingilizce-turkce-sozluk, sizin icin her ikiside akademik uzmanlik alani..Vize-harc-pasaport yenileme vs gibi gereksiz bilumum formaliteyle de ugrasmiyorsunuz.Akcali duruma gelince Akhisardan bilmiyorum ama Alexandrapouli tas catlasin 400km e yurtici tatil icinde enaz bu km leri yapiyoruz.

Patavatsizlik ettiysem affola
Saygi ve sevgilerimle
Mustafa GULER

zedzestion' Alıntı:
Cavid Agabey valla bu 3 bilgiden sonra ben size soyleyecek kelime bulamiyorum.Bir gezgincide bulunmasi gereken 2 onemli sey navigasyon ve ingilizce-turkce-sozluk, sizin icin her ikiside akademik uzmanlik alani..Vize-harc-pasaport yenileme vs gibi gereksiz bilumum formaliteyle de ugrasmiyorsunuz.Akcali duruma gelince Akhisardan bilmiyorum ama Alexandrapouli tas catlasin 400km e yurtici tatil icinde enaz bu km leri yapiyoruz.

Patavatsizlik ettiysem affola
Saygi ve sevgilerimle
Mustafa GULER

Zaman sorunu olmayınca (emekliyiz), yurtdışı çıkışları, daha çok 3 ay gibi hesaplamaya çalışırım; daha ekonomik olur!... :D Yunan sınırına yakın olan arkadaşlar, kısa süreli, Yunanistan ya da Balkan gezileri yapabilir. Örneğin ben, 10-15 günlük bir yurtdışı gezisi için, çıkış düşünmem. (Akhisar-Edirne, gidiş dönüş 1100 km civarı; bir de Çanakkale Boğazı geçişi var üstelik.. ;))

Hele bir ilkbahar olsun bakalım!... :D

Saygı, sevgi bizden...
Cavid Sezen

Bugün notlarını yazdığımız bu gezinin yola çıkışımızın yıldönümü. Geçen sene, bu saatlerde hareket etmek üzereydik. :smiley:

Gezinin ilk bölümünden birkaç satır.
Haydi Gidiyoruz
31 Temmuz 2011 Pazar bugün yola çıkacağız. Evden alınacak her şeyi aldık. İşyerimize gidip hazırlıkları tamamlayacağız. İstanbul'da ciddi bir sıcak var hava 34.5°C derece. Kuzeye gidip orada serinleyeceğiz. Hem yazlık hem de kış şartlarına uygun giysileri yanımıza altık. Yola sabahtan çıkmayı düşünüyordum ama oyalanırken saatler ilerledi ve ancak saat 13:15'de hareket ettik. İstanbul trafiğinde ilerliyoruz. Yola çıkmadan kilometre sayacımızı da sıfırlamayı ihmal etmedik. Yanımızda boş bir okul defterine de Nermin ilk satırları yazmaya başladı. Gezi boyunca alınan notlardan bu gezi yazısı ortaya çıkacak. Bütün harcamalar, görülenler, ilginç konular, koordinatlar herşey bu defterde kayıt altına alınıyor.

Gezi notlarına kaldığımız yerden devam ediyoruz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ana yoldan kuzeye, Alta'ya doğru devam ediyoruz. Sağımızda büyük bir nehir var.

IMG_0498.jpg

IMG_0502.jpg

Maze'ye gelince ana yoldan ayrılıp bir Sami köyü olan Maze'nin içine girdik. Artık yavaş yavaş konaklayacak bir yer de bakıyoruz. Bir süre Maze'nin içinden devam edip ileride ana yola tekrar kavuştuk.

IMG_0505.jpg

IMG_0506.jpg

Bu Bölgede Geyikler Çok Bol.
Artık güneş batıyor. Yolda da karşımıza sık sık geyikler çıkıyor. Artık o kadar çok karşılaşıyoruz ki iyice kanıksadık.

IMG_0514.jpg

IMG_0517.jpg

IMG_0518.jpg

IMG_0525.jpg

IMG_0528.jpg

Baeskades Vagenogvarderekken adında (ne demekse) kırmızı ahşap odalar olan bir yere geldik. [GPS86]. Ortak banyo sistemi var. Sanırım pansiyon gibi bir yer. Buradan Alta'ya 50Km var.

IMG_0543.jpg

IMG_0545.jpg

IMG_0546.jpg

IMG_0554_stitch.jpg

Tekrar Batı Finnmark bölümüne geçmiş olduk. Yolda önce büyük bir göle ulaştık. Elimizdeki haritaya göre burada büyük bir hidroelektrik santralı var. Sanırım burası onun baraj gölü. Göl sonrası derin bir kanyonun içinden aşağıya doğru inmeye başladık. Her iki tarafımız kayadan duvar.

IMG_0558.jpg

IMG_0559.jpg

IMG_0562.jpg

IMG_0565.jpg

Nehir kenarında Konakladık.
Alta'ya 30Km kala artık konaklama amaçlı uygun bir yer bulduk. Saat de zaten 22:50 oldu. Burası nehir kenarında ve kanyon manzaralı bir yer. [GPS87]. Bu coşkuyla akan nehri Rizeninin Fırtına deresine benzettik.

IMG_0578.jpg

IMG_0583.jpg

IMG_0585.jpg

IMG_0589_stitch.jpg

Sabah banyomuzu yaptık, tüpü tarttık artık sadece 5Kg LPG'miz kaldı. Bu kullanımla bize 15 gün daha yeter. Burada dün Porsanger fiyordunun oradan topladığımız çileklerden yine reçel yaptık. Bu da artık gezinin son reçelini olsun. Reçel uğruna neredeyse tüpü bitireceğiz.
Hava sıcaklığı da burada 13°C İstanbul'da kimbilir kaç derecedir.
Karavanlara Uygun Mola Yeri
Saat 12'de Alta'ya doğru hareket ettik. Alta şehri hakkında bilginin olduğu bir levhanın önünde durup biraz inceledik. [GPS88]. Tesise karavanların tuvalet atığı için de boşaltma yeri yapmışlar. Burası karavanla konaklamak için ideal bir yer. Bu çilek reçeli bizde bağımlılık yaptı galiba yine görünce dayanadık çilekleri topladık ve kabımız yeniden doldu. Buradaki dinlenme tesisinde tuvalet de var ve geniş bir park alanı. Ağaç altları filan hep çilek dolu. Dayanabilmak mümkün mü? Alıştık bir kere.

IMG_0601.jpg

IMG_0602.jpg

IMG_0603.jpg

IMG_0608.jpg

IMG_0609.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR