Küçük Bir Çekme Karavan Almak İstiyorum?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,006
Ynt: Küçük Bir Çekme Karavan Almak İstiyorum?

Ben Omere cevap yazarken hepinize duyurmak istemistim ama sanirim eksik yazmisim. Ben bugun Pino Karavan'a gittim. Omer de geldi. Cok da iyi yapti. Karavan sohbeti yaptik.
Pino Karavan'a karavanimi goturdum genel bir bakim yaptirdim. Mastik yenileme gibi ivir zivir isler. Yarin aksam uzeri karavanimi almaya yine gidecegim. Ama saati belli degil. Herhalde 15'ten sonra orada olurum. Yinede arayip gelin de ben de orada olayim. İki laf ederiz.

Etiketler

İnsel ben gelemiyeceğim kusura bakma:smiley: o saatlerde dikili sahillerinde bir tek atmaya niyetim var :smiley:)))))))))
Dostlar iyiki vasınız...........

Türkiyede ilk arkadan kapılı ve 3 metre boyunda 2 kişilik yatağı olan çekme karavanı pino karavan üretti
Arkadan kapı yaparak karavanın tüm alanını kullanmaya imkan vermektedir.
Ben karavanın bitmişini içine girerek inceledim ve çok sevdim , çok şirin bir çekme karavan olmuş..
Küçük aileler için ideal....böylece ekonomik de tabi..
Bunu çekmek için 1600cc lik 60 HP bir araba yeter.
Firma isteğe göre üretime devam ediyor.

burgay' Alıntı:
Türkiyede ilk arkadan kapılı ve 3 metre boyunda 2 kişilik yatağı olan çekme karavanı pino karavan üretti
Arkadan kapı yaparak karavanın tüm alanını kullanmaya imkan vermektedir.
Ben karavanın bitmişini içine girerek inceledim ve çok sevdim , çok şirin bir çekme karavan olmuş..
Küçük aileler için ideal....böylece ekonomik de tabi..
Bunu çekmek için 1600cc lik 60 HP bir araba yeter.
Firma isteğe göre üretime devam ediyor.

Sayın burgay Pino Karavanın üretimini görmedim ama, Türkiye'de ilk olarak arkadan kapılı karavanı üretmediklerini çok iyi biliyorum. Neden derseniz, 1998 model Can Karavan üretimi böyle bir karavanı bizzat kullandım. Benimkine benzer birçok karavan da gördüm, hatta biri halen datça aktur kampingte duruyor.Ben 2. el almıştım, 3 sene kadar önce de sattım.
Arkadan kapılı karavanlar avantajlı gibi dursa da denge anlamında çok sağlıklı değil. Dengesi yüklemesi iyi ayarlanmamışsa, iniş binişlerde karavanın önü havay kalkıp sizi zor durumda bırakabiliri.Bir de sadece 2 kişi kullanabiliyorsunuz karavanı. benim karavanıı renault twingo ile çok rahat çekiyordum. 1600 cc'lik araç, 2-3 kişilik bir karavan için gerekli değil bence.

DREYFUS' Alıntı:
Sayın burgay Pino Karavanın üretimini görmedim ama, Türkiye'de ilk olarak arkadan kapılı karavanı üretmediklerini çok iyi biliyorum. Neden derseniz, 1998 model Can Karavan üretimi böyle bir karavanı bizzat kullandım. Benimkine benzer birçok karavan da gördüm, hatta biri halen datça aktur kampingte duruyor.Ben 2. el almıştım, 3 sene kadar önce de sattım.
Arkadan kapılı karavanlar avantajlı gibi dursa da denge anlamında çok sağlıklı değil. Dengesi yüklemesi iyi ayarlanmamışsa, iniş binişlerde karavanın önü havay kalkıp sizi zor durumda bırakabiliri.Bir de sadece 2 kişi kullanabiliyorsunuz karavanı. benim karavanıı renault twingo ile çok rahat çekiyordum. 1600 cc'lik araç, 2-3 kişilik bir karavan için gerekli değil bence.
ozel olmazsa karavanın resmı varmı nasıl bı karavan vede tvıngo yu normal zamandada kullanıyormusunuz yoksa sadece tatıllerdemı kullanıyorsunuz..

karavanın bir iki fotografı mevcut fakat, eski makinelerle çekildiği için taratmam gerekecek. taratınca buraya eklerim. dediğim gibi 3 sene kadar oldu satalı, sonrasında aracı da sattım tabii. ama twingoyu normal zamanda da kullanıyordum. yakıt açısından, konfor açısından oldukça iyi arabadır. araçtan da, karavandan da çok memnundum, aile büyüyünce küçük geldi sattım. ama tavsiye ederm.

bana yınede kucuk gelır pekı karavanı cekerken yakıt sarfıyatı nasıldı.... su an karavan alamyı dusunuyormusun alsan ne alırsın 2 kısı ıcın bılemedın 3 kısı????

nıormalde twingo'lar az yakan araclar. ama yakıt yaklasık yüzde 30-40 arası artıyordu. tabi bu gideceğin yola göre değişiyor. çok rampalı güzergahlarda tüketim haliyle artıyor. vallahi su an karavan alsam, aslında niyetim camper tipi birsey. Aslında kendin yapmak en güzeli, kendi emeğinle ama benim öyle bir becerim yok. Bir de teknik bir konu bir bağlantıuyı falan yanlış yaparsın, sonra al basına dert.
Marka olarak sorarsan, diğer markaları kullanmadım ama kullananları gördüm. herhangi bir reklam olsun istemem ama yine Can karavan üretimi 2.el veya duruma göre sıfır alırım. Çünkü sağlam yapıyorlar, işçilikleri iyi, malzemesi kaliteli... Ben 2.el almıştım karavanı, temiz kullanılmıştı. ne yağmurda, ne camurda hiç sorun yasamadım. çok fazla da kampinge gitmedim. tek basıma manevra yaptırabiliyrdum. baska bir topicte de yazdım, bu yakınlarda bir bursa'ya gidip fiyat araştırması yapıcam zaten.

sıdmı ılk once kafamda cekme karavan almak var... onun tadına bakayım gerısı gelır heralde zamanla....

aslinda cekme karavan 2.el satis acisindan da daha rahat. gerci bu krizde her sey zorlasti ama en azından kullanmadığınız zaman saklayacak yeriniz oldugu sürece problemsiz oluyor. umarım kısa sürede hayaliniz gerceklesir.

Sahibinden com sitesinde 2 adet orijinal Polonya malı karavan var,çok küçük çok hafif,tamamiyle fiber,biri 8500-diğeri 7500 lira ,ben bir zamanlar kullandım,tüy gibi araç ,hem de her şey var.Tavsiye ederim bir bakın.

barok6' Alıntı:
Sahibinden com sitesinde 2 adet orijinal Polonya malı karavan var,çok küçük çok hafif,tamamiyle fiber,biri 8500-diğeri 7500 lira ,ben bir zamanlar kullandım,tüy gibi araç ,hem de her şey var.Tavsiye ederim bir bakın.
ilanı eklersen ıyı olur

aslanahmet' Alıntı:
Linkteki çekme karavan hakkında bilgisi olan varmı? Küçük olmasına rağmen kullanışlı gibi gözüküyor. Sıfır fiyatı uygun gibi. Hafta sonu modeli demişler. Hafta sonları camper gibi kullanılabilir mi acaba?
http://www.sahibinden.com/sifir_karavan_full_aksesuar_8_500_ytl-79WQQaXQQ4462874WQQpXQQdisplayitem

Ne kadar tanıdık... :D

4462874_89z.jpg

mainimage_index.jpg

exteriordecal_fireball.jpg

owners_first_tab.jpg

owners_campout.jpg

alum_allset.jpg

fibr_campfire.jpg

alum_woods.jpg

owners_camping_in_style.jpg

http://www.tab-rv.com/tour/index.php

Haldun bey, sabah sabah bu görüntüler beni mehvetti, zaten hep küçüklüğü ve şirinliğiyle aklımın bir köşesindeyken şimdi bu rengarenk modellerle daha da alımlılar...

Haldun Bey, niyeti değiştirdi gibi; sanırım bu yol, çekme karavana gidiyor... :smiley:

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Haldun Bey, niyeti değiştirdi gibi; sanırım bu yol, çekme karavana gidiyor... :smiley:

Cavid Sezen

Açıkçası oraya gidiyor Cavid hocam... ;)

Camper türü almaya girişsem T3 ler 80 li yıllardan kalma,daha modelli olsun desem piyasada 20.000 TL altında eli yüzü düzgün araç çok az, yaptırmaya kalksam hem ciddi para, hem masrafı çok (muayene, vergi, TÜV, otopark vb.) hemde o kadar harcamaya hakkını verebilir miyim bilemiyorum (zamansızlıktan)...

Oysa 3 sene önce sıfır aldığım bir niva sahibiyim...

2. araç beni ciddi zorlar...

Eh kendi aracımla da yüksek torkundan her türlü karavanı güvenle çekebilirim...

O nedenle 3-3.5 mt.lik bir çekme karavan alma düşüncesine doğru hızla ilerliyorum... :D

Forumda çekme karavan sahiplerinin deneyimlerini yazdıkları mesajlar artsa, karar verme sürecim elbette çok hızlanır... :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR