Kraliçeyi Ikna Ettik Kaptık Geldik Klasik 130

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan foremost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 129
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,010
Elinize sağlık güzel ilerliyor. Merak ettiğim şey camp ve gezi amaçlı düşündüğünüzden bahsetmiştiniz. Bununla ilgili olarak arka tarafta ne gibi bir değişiklik düşünüyorsunuz. Benim gördüğüm camper 130 larda genelde arka kasa kapatılıp malzemeler oraya koyuluyor. Arka kasaya stepne yerleştirdiğiniz için kafam karıştı biraz nasıl bir camper yapmak istediğinizle alakalı olarak.

Etiketler
Elinize sağlık güzel ilerliyor. Merak ettiğim şey camp ve gezi amaçlı düşündüğünüzden bahsetmiştiniz. Bununla ilgili olarak arka tarafta ne gibi bir değişiklik düşünüyorsunuz. Benim gördüğüm camper 130 larda genelde arka kasa kapatılıp malzemeler oraya koyuluyor. Arka kasaya stepne yerleştirdiğiniz için kafam karıştı biraz nasıl bir camper yapmak istediğinizle alakalı olarak.
Sayın lyna öncelikle teşekkür ederim bu 127'' beni epey yordu diyebilirim çünkü diyer 130 lar ile belirgin farkları mevcut birde usta sıkıntısı beni bezdirdi çoğu işini ben yapmaya çalıştım ancak gezi ve kamp amaçlı çıktığım yolda yaşanılan aksilikler beni bu araçta farklı yollara sevk etti malesef lastik kaputun üzerindeydı ancak kaputu fena halde eğip büktü tavan sepetine de koymadım yedek çok ağır arka kasaya kasayı delmeden orjina ve var olan delikleri kullanarak arkaya şimdilik montaj ettim şu an için eksik parçaları toparlamak ile meşkülüm ve restöre edeceğim zamana kadar kendi imkanlarımla birşeyler yapacağım fazla kurcalamadan campere gelince bu iyi düşünülüp hesap yaparak ilerde girişeceğim veya vazgeçeceğim orjinal tenteli kullanacağım bu camper işini kıvıracak pek usta yok adanada bir tenteyi bile yapamadılar yaptırdım sütçü beygiri gibi oldu araç yeniden ankaradan malzeme getirttim daha ellemedim iyi bir usta bulup kısmetse yaptırmayı planlıyorum amaç böyle bir aracı restöre yaparken farklı fikirler de olabilir yardımlarınızı ve fikirlerinizi esirgemeyin bu platformda yayınlamamın sebebide bu zaten paylaşıp daha fazla bilgiye ulaşmak birazda renge bağlı olacak gibi teşekkürler
Screenshot_20170326-002220.jpg

Dediğiniz zorlukları henüz yaşamadım. 0 bütçe ile girdiğim için bu işe iki senedir araç aldığım haliyle yatıyor desem yeridir. Toplam 150 160 km anca yapmışımdır ki son bir senedir hareket etmedi. Zaman para mekan üçlüsünü bi araya getiremedim araya düğündü iş kurmaydı bi ton şey girdi. YouTube da Raised on the road diye bir kanal var Fransız vloger bir aile double cab camperları var. Yapı olarak benim düşündüğüm de bu tarz bir yapı. 16 nolu videoda aracı tanıtıyorlar. 5 kapı tavansız aracımı yasal olarak bi sıkıntı yoksa double cab a dönüştürüp aklımda ki bu tarz bir proje.

merhaba arkadaşlar kısa bir ara verdim paylaşımlarıma nedeni uzun süredir defender ile ilgilenecek zaman bulamam ancak son yaptığım değişikliği aktarmak istiyorum biliyorsunuz geçen sene yaptırmış olduğum tente pek içime sinmedi bu yüzden yeni bir tente kumaşı arayışına girdim uzun uğraşlar sonunda bir malzeme buldum hem bez hem su geçirmeyen özelliği olan bir malzeme ankaradan 10 metre ve gerekli tüm malzemeleri getirttim bu sefer iyi düşünüp bir daha iş olmaması için bayağı araştırdım ve ilkinden farklı bir şekilde diktirmeye karar verdim bu seferki daha içime sinen bir tente oldu
20180922_150955.jpg
20180922_155307.jpg

Merhaba arkadaşlar dün muayne günüydü benim için büyük gün denebilir çünkü bayağı endişeli gittim şu çıkacak mı bu çıkacak mı diye giderken de bazı önlemleri beraberinde aldım arka çeki demirini ve tenteyi söktüm ilk yardım çantasının ve yangın tüpünün hafif kusur sayıldığı bir ülkede bunlara kafa yorabilirler diye düşündüm muayneye gittim son kalan araç ben olarak dükkanı arkadaşlarla beraber kapattık şükür randevum 16:00 da idi ancak işlem sonuna dek beraberdik aracım tüm testlerden geçti ancak el frenine bir türlü ikna olmadılar çünkü bu çeşit bir sistem daha önce karşılaşmamışlar belli stajyer çalışanlar doluştu araca birde dışarıda test edelim ondan sonra dediler peki dedim işlerini öğretmeyelim sorun çıkarabilirler benim frenleri el frenini bir güzel ezdiler ellerine sağlık bina içindeki kaldırımlara çıktılar indiler sonra tamam abi hayırlı olsun bayağı bir eğlendiler sağolsunlar ben bu kadar basmadım aldım alalı frene siz düşünün şimdi 2 yıl bir nefes alabilirim bir ay önceden başlayan stres nihayet dün bitti darısı 2 yıl sonraya :smiley:

vay be. uzun zaman olmuştu zaten Gezenbilir e gelmeyeli ama geldiğime de memnun oldum ayrıca. Aracınızı çok özel bir şekilde toplamaya çalışıyorsunuz ama eldeki imkanları sizde fark etmişsiniz zaten. Gerçi son zamanlarda aranılan ne var ise artık guzel ulkemizde de bulabilmek mumkun yeter ki heves kaçmasın.

Yanlış hatırlamıyor isem kapı pandizotları için sizinle görustuk.

Bu ve benzer projeler için elimden gelenin her zaman fazlasını yapmaya çalışmışımdır. Lutfen çekinmeden istediğiniz zaman arayın.

Not: en başından beri okudum ama kaçırmış/atlamış olabilirim. Arka kasa nın şekli TR deki standart uretim değil. O arka kasanın sizinle buluşma hikayesi nedir?

Overland Anatolia
Emre .

Bu arada sizden aldığım gaz ile de bizde kendi aracımızın hikayesini paylaşalım :smiley: Esasen paylaşmayacaktım ama sizin konunuzdan sonra fark ettim ki bu biraz bencilce bir davranış olacak.

vay be. uzun zaman olmuştu zaten Gezenbilir e gelmeyeli ama geldiğime de memnun oldum ayrıca. Aracınızı çok özel bir şekilde toplamaya çalışıyorsunuz ama eldeki imkanları sizde fark etmişsiniz zaten. Gerçi son zamanlarda aranılan ne var ise artık guzel ulkemizde de bulabilmek mumkun yeter ki heves kaçmasın.

Yanlış hatırlamıyor isem kapı pandizotları için sizinle görustuk.

Bu ve benzer projeler için elimden gelenin her zaman fazlasını yapmaya çalışmışımdır. Lutfen çekinmeden istediğiniz zaman arayın.

Not: en başından beri okudum ama kaçırmış/atlamış olabilirim. Arka kasa nın şekli TR deki standart uretim değil. O arka kasanın sizinle buluşma hikayesi nedir?

Overland Anatolia
Emre .
emre kardeş bu kasanın benimle buluşması benim kaşınmaya başlamamla gerçekleşti Allahta cezamı verdi diyelim eziyet çekmeyi seven bir yapım olduğunu zaten land la uğraşarak kanıtlamış oldum ancak bu araç beni bu konuda nirvanaya ulaştırdı diyebilirim bundan 4 sene önce araç sahibindende satışa çıktı bir ay kaldı o zamanlar series 3 vardı umut arkadaşımızdan aldığım onunla uğraşıyor birde 300 tdı defenderim olsa ne iyi olur diyordum ancak bu 130 büyük her yere girip çıkamam birde bu farklı kapılar kartonlar arka kasa ingiliz montaj belli camiada ismi sıkça geçen mustafa kemal abimizin arkadaşının aracıymış sordum soruşturdum araç düzgün insanların elinde düzgün bir biçimde duruyor ancak o zaman kısmet olmadı 2 yıl önce dedim ya kaşıntı tutunca serieside satınca damarım tuttu aradım görüştüm ve tüm olumsuzlukları bir kenara itip bu belayı sardım başıma çünkü bu kapıların iç dizaynin bana sorun çıkaracağını biliyordum ancak bu kadarınıda beklemiyordum araç defender 130 kasadan önceki deneme 127 inç olarak üretilen ve 85-89 yılları arasında çıkan bir kasa orjinal ingiliz üretim tapu kadastro çıkışlı dendi ancak onunla ilgili bir evrağa ulaşamadım önceki sahibi yakın zamanda 4 adet kapı bulmuş tam alacakmış vazgeçmış zaten araç satışta değildi kendisini aradığımda şaşırdı nereden buldun numaramı diye çıkıştı bana :smiley: eğer o kapılar takılsaydı sanırım bu araçta o hava olmazdı ve bende sırf bu kapılar ve arka kasa için 127' bir aracı aldım diyebilirim ve uğraşmaya başladıkça da beni ele geçirdi olmadık işler yaptım yaptırdım ustamı bulmadım nerelere gittim kimlere ağızlar eğdik bilemessin daha meyvesini toplamadık çamur değmedi denebilir sokmayada niyetim yok çünkü bu araç bana göre bir klasik ve orjinaline göre toplamaya çalışacağım bu kapılar ve bu arka kasa beni çok yordu hele kapı açma kolları için 6 ay bir fiil ithalatçidan parça beklenirmi yaw bu ne manyaklık ama onuda yaptık land aşkı ne gurur birakti nede sabır paranla böyle rezil rüsva olursun bu araçla evet emre bu araçla arka kasanın ve kapıların hikayesi kısaca :smiley: böyle sevgiler saygılar

kış geldi arka çamurluğa bir çare aradım ancak en kibar bu şekilde çözüm buldum dışarıya 7 cm çıkarak gelen su ve çamuru engellemek için kullanacağım karda çok pis oluyor öne çamur atıyor
20181217_204056.jpg

merhaba arkadaşlar aracımı anı bir karar ile sattım restore edebilecek ve benim gibi yatırmayacak bir arkadaşa gitti işlerimin yoğunluğu ve artık yüreğimin kaldırmaması nedeni ile vedalaştık helalleştik şimdi series var onunla yavaştan yavaştan hobi amaçlı ilgileneceğim bu bloğa ilgi alakasını eksik etmeyen tüm dostlara şükranlarımı sunarım verdiğiniz bilgiler ve fikirler için teşekkür ederim sağlıcakla kalın hayırlı sevgiler saygılar...

IMG-20190226-WA0003.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR