Koçero geliyor.....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan osak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 217
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,270
Ynt: Koçero geliyor.....

son durumların resmidir :smiley: artık yavaş yavaş gezme zamanı, eksikler nasılsa olur :smiley:)))

https://picasaweb.google.com/100273616213321994387/Kocero?authkey=Gv1sRgCIPWtrDRstbKTA

Etiketler

osak' Alıntı:
son durumların resmidir :smiley: artık yavaş yavaş gezme zamanı, eksikler nasılsa olur :smiley:)))
Karavancılık aslında bir mazoşizmdir.Bu bağlamdaaaa;
Karavanın işi bitmez, bitince satılır, yenisine başlanılır...

Bu arada karavandan pek anlamam da Koçero usulü Menemen çok güzel olmuş.Ellerine sağlık.
Kaç yumurtadan acaba ? ;D ;D

Koçero usulü menemen.jpg

Tuvaleti tekerlek üstüne koyma fikrini çok tuttum. Bizim gibi orası burası ağrıyanların oturup kalkması için çok pratik. Bileydim tasarımı baştan ona göre yapardım. ;D

https://picasaweb.google.com/100273616213321994387/Kocero?authkey=Gv1sRgCIPWtrDRstbKTA

biraz daha birşeyler koyduk üzerine.....

selamlar,
uzun bir aradan sonra merhaba
formu soyle bir gözden gecirdim ama soracağım soruyla ilgili bir yazısma goremedim.
koçeronun ruhsat aşamasına başlama aşamasına gelince karşıma söyle bir sorun cıktı...
son 1 aydır panelvanların karavana donuşumlerinde 1+2 olan koltuk sayısını 1+1 e düşürülemediği soylendi..
bu konuda bilgisi olan varmı, bu işin mantığı ve doğruluğu nedir...
ilginize efm..
sayglıar.

Özledik Ömer merhaba,

Konunun detayını bilmiyorum ancak basit mantıkla aklıma şu geliyor. 2+1 aracın tip onay belgesinde onaylanmış koltuk tipi
olduğuna göre bu yapıyı değiştirmek içinde TSE onaylı tekli koltuk koymak gerekli ki 1+1 olsun ve bunuda belgelemek şartıyla.

Yani dizayn firmasına gidip onaylı koltuk montajı + proje + TSE'ye müraacat ve onay vedahi TÜV de tespitten sonra ruhsata işleme.

Ne dersin benim aklıma gelen bu, sonucu öğrendiğinde bizlerlede paylaşırsan seviniriz. Selamlar.

Ynt: Koçero Geliyor.....

uzun zamandır foruma giremediğimden acıklama yapamamıştım...
ruhsat 2+1 moto karavan olarak tescil gördü... ön koltuğu 1+1 haline getirdim... arkaya yemek masasının önüne bir koltuk daha koyarak koltuk adedini sağlayacağım.... tabi bu arada koçero satılmaz ise :smiley:))))))

osak' Alıntı:
selamlar,
uzun bir aradan sonra merhaba
formu soyle bir gözden gecirdim ama soracağım soruyla ilgili bir yazısma goremedim.
koçeronun ruhsat aşamasına başlama aşamasına gelince karşıma söyle bir sorun cıktı...
son 1 aydır panelvanların karavana donuşumlerinde 1+2 olan koltuk sayısını 1+1 e düşürülemediği soylendi..
bu konuda bilgisi olan varmı, bu işin mantığı ve doğruluğu nedir...
ilginize efm..
sayglıar.
Ben de ruhsatımı 1+2 olarak aldım.Sonra tekli yaptım.Trafikte sorun yaratır mı bilmem?Her tüve girişimde ikiliyi takmam gerekecek.Sevgiler.

Adil05' Alıntı:
Ben de ruhsatımı 1+2 olarak aldım.Sonra tekli yaptım.Trafikte sorun yaratır mı bilmem?Her tüve girişimde ikiliyi takmam gerekecek.Sevgiler.

Sevgili adil abi ruhsatını 2+1 çıkarıp 1+1 kullanman trafikte bir sorun yaratmaz ruhsatta yazanın aksine fazla koltuk bulundurmak cezai işlem gerektirir

Koçeroyu bitirdik, eh yaklaşık 20 bin gibi bir km de yaptık...eee karavanda birde motor lazım dedik :smiley: motoru aldık...bir zihni sinir lazım dedik ve yaptık...yaptığımızı da paylaşmak farz tabi :smiley:
aşağıda prototip videyosu ve final fotoğrafları var... yarın kısmetse motorla birlikte video gelecek....
video için : http://www.izlesene.com/video/motor-rampa/7570120

20140617_121321.jpg

20140617_124114.jpg

20140617_130144.jpg

Eline sağlık Ömer, pratik ve iyi bir taşıyıcı olmuş.

videoda göremediğim için soruyorum; rampa motorla yukarı kalktığında rampayı sabitleyen bir mekanizma varmı? videoda gördüğüm
rampa yukarıdayken tüm yükü çelik halat taşıyor sanırım.
Sabitleme pimi özellikle kasislerde motorun aşağı hareketinde çelik halat üzerindeki oluşacak yükü alması için önemli ve emniyetli olacak
sanırım,iyi günlerde kullanmanı dilerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR