Kıytırık Karavancılar Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalgıç Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,647
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
D

dalgıç

Ziyaretçi
Yazacaklarım, buradaki yardım sever, sevecen,saygılı,insancıl arkadaşlar için değildir,lütfen burada çoğunlukta olan arkadaşlarım üzerine almasınlar.Bir arkadaşımın burada yazdığı cümleleri okuyunca çok üzüldüğüm için yazıp yazmamakta 2 gün kendimle mücadele sonunda yazmaya karar verdim.1 arkadaşımız bir konu üzerine yazdığı bir yorum içinde''KIYTIRIK BİR J9 İÇİNE BİR ÇEK YAT İKİ DOLAP KOYUP,KIYTIRIKTAN KARAVANCILIK YAPANLAR''diye bir cümle kurmuş.Bu arkadaşa sormak isterim,doğa ve özgürlük tutkunu kişiler ancak parası çok olursamı bu hayallerini gerçekleştirebilir,KIYTIRIK diye tabir ettiği,halk dilinde gariban denilen kişiler hiç yaşayamamaktansa,tutkularını bir nebzede olsa yaşayabilme hakkına sahip değilmi acaba.Ata sözlerimiz derki,dağ dağa kavuşmaz ama insan insana kavuşur.Binlerce euro luk karavan sahibi arkadaşım,bir dağ başında veya ıssız bir koyda lastiğin patlasa,bijonları sökemesen,o kıytırk karavancı,hani selamını esirgediğin,çayını içemeye tenezzül etmediğin kişi oaradan geçerken seni gördüğü zaman sana,eeeee hadi bakalım o çok paran ve gururun sana yardım etsin demesi hoşuna gidermi,ama merak etme o kıytırık karavancı hiçbir karşılık beklemeden sana olanca gücünle yardım eder,sakın işin görülünce ona parada teklif etme.O kıytırık karavancı arkadaşları hor görerek ve tepeden bakarak servet düşmanı yaratmayalım,onlara az paralarının yetebileceği basit çözümler önererek,elinden tutarak yardımcı olalım.Çünki onun neden o j9 ile gezmek zorunda olduğunu düşünelim.İstersen ben kendimden nedenini açıklayayım.Ben bu yaşa kadar 5 kuruş baba parası görmeden geldim,tüm kazancımıda bu vatana hayırlı evlatlar yetiştirmeye harcadım,ve bugün bir üniversitede ingilizce öğretmenliği yapan evlat sahibi olmanın,milletime faydalı olacak bir fert yaratmanın gurunu yaşamayı,lüks bir karavan sahibi olmaya yeğledim.Ben 25 yıl Asya,Rusya,Tüm avrupa yollarında Tır sürücülüğü yaptım,karavan içinde olmasamda o tır ile karavancının hayatını yaşadım,TIR ile giderken bile gördüğüm çok güzel yerlerde durup,yaptığım kahvemi içtim,yakındaki insanlara ikram ettim.Bu mesleğide gezginci bir ruha sahip olduğum için severek yaptım.Şimdi emekli maaşım ile bu gezginci ruhumu o kıytırık J9 ile gezdirmek,binlerce euroluk karavan sahibi olan sen kadar benimde hakkım sanırım.Ben senin lüks karavını hiç kıskanmıyorum,sende beni hor görme,gel bir bardak çayımı iç,bir dilim ekmeğimi seninle bölüşürüm inan.Her toplumda iyiside kötüsüde vardır,burada da güzel insanların çoğunlukta olduğuna inandığım için buradayım,lütfen buranın güzel insanları üzerinize alınmayın.KARTALLAR YANLIZ,KARGALAR TOPLU UÇAR,NEDENİ KARTALIN GURURUDUR.ama hangisi daha mutludur? saygılarımla..KIYTIRIK KARAVANCI

ipsala.jpg

Etiketler
Ynt: Kıytırık Karavancılar Hakkında

Sayın dalgıç,

Yazınızı okudum hem de iki kez. Yazdıklarınıza katılmamak elde değil. Trafikte sorun yaratmayacak her araç, kullanılabilecektir. Karavan standardımız; iktisadi durum, beğeni, bilgi, çevre, yaşadığımız yer... ile bağlantılıdır. Karavancılıkta, "hippie camper"dan "hymer"ın bilmem ne son modeline değin geniş bir yelpaze var. Yaşamın diğer alanlarında da öyle değil mi? Burada önemli olan bence, aracımızın güvenlikli olup olmadığıdır. Sonuçta en ucuzundan en pahalısına her tür araç, aynı yollarda kullanılıyor değil mi?

Ben, gerçek bir kamp-karavancının bilerek ve isteyerek böyle yanlış bir ifade kullanacağını sanmıyorum. Olsa olsa bir "dil sürçmesi" olmuştur. Siz bakın keyifli bir emeklilik geçirmeye. Üstelik yurdumuzun çok güzel bir yöresine yerleşmişsiniz. Sizi Erdek seçiminizden ötürü ayrıca kutlarım. Çok beğendiğim bir kent-kasabadır. Bugün hava 20 derecenin üzerinde; şimdi Erdek sahilde ya da Ocaklar'da demli bir çay içmek vardı...
Selamlar.

Cavid Sezen
Akhisar

Fiyatı ne olursa olsun 4 tekeri olan ve yolda gidebilen her araç iyidir. Ve karavan konusuna geleyim. Karvanın özelliği ne durumda olduğu yalnızca karavanın sahibini ilgilendirir.

Sayın dalgıç yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil karavanda standart derken pahalı malzeme değil güvenli malzeme kullanmak demek arabanın ucuz olması değil ihtiyaca cevap veren en doğru araç olması bakın TSE de karavan standardı ne
Motor Karavan: En az aşağıdaki ekipmanları kapsayan, yatacak yeri olan bir özel maksatlı M sınıfı araçtır.
(i) koltuklar ve masa
(ii) koltuklardan dönüştürülebilecek uyku yatağı
(iii) yemek pişirme imkanları ve
(iv) depolama/saklama imkanları
Bu ekipmanlar oturma bölümüne sabit olarak monte edilmelidirler; ancak masa kolayca çıkarılabilecek şekilde tasarlanabilir.

işte bu özellikleri taşıyan binlerce euroluk değilde ihtiyacınızı karşılaması önemli ayrıca bende o dediğiniz gariban karavancılardanım yada olmaya çalışıyorum sanırım bir hata yaptım yıllarca çadırcılık yaptım keyfine diyecek yok ama artık bir karavanım olsun istedim ama imkanlar kısıtlı araştırdım karavanını kendi yapan dostların samimi paylaşımıyle bende yüksek fiyatlara yaptırmak yerine az bir masrafla birazda el becerisi var kendim yapabileceğime karar verdim ve bidiğim hususi arabamı sattım birtane 2004 DUCATO panelvan aldım 2009 da işlemleri başlatıp karavana dönüştürecektim fakat evdeki hesap çarşıya uymadı yeni yasaya göre araçta ABS şartı aranıyor oda bizde yok 2008 sonuna kadarki müracatlar bunun dışında kalıyor bu seferde ÖTV ye takılıyor anlayacağınız battım yani ben gariban ne yapayım şimdi,neyse bu arada ben yaklaşık bu sitede 4 aydır geceli gündüzlü araştırma yapıyorum bütün yazıları okuyorum çok kişiylede gerek mesaj gerekse telefon aracılığıyla görüşüp görüş alış verişinde bulundum inanın herkes yardımsever alçakgönüllü tam bir doğa tutkunu değerli abiler yazılan yazıda benim kendi kanım anlatılmak istenen fakirlik yada garibanlık değilde güvenliksiz bakımsızllıktır buradaki dostları arkadaşları tanıdıkca hiç kimsenin bu anlayışta olmadığını göreceksiniz kalın sağlıcakla ayrıca tecrübelerinizden faydalanmak isteriz.

Sayın gezmen,ilginiz için teşekkür ederim.Yazdıktan sonra eşim ile beraber sahildeki çay bahçesine gittik ve yaz günü kadar güzel bir havada çaylarımızı yudumladık,eve gelince yazınızı okudum,dolayısıyla çayları sizinle içmiş kadar keyif aldım.Eğer yolunuz düşerse sahilde sizinle tanışmanın onuruyla çay içmek isterim.saygılarımla.

sayın yaybek,zaten yazımın başında ve sonunda,bu forumda yardım sever ve bilgili,nazik arkadaşların olduğuna olan inancımı belirttim.Benim muhatabım olanlar azınlıkta olan kişileri uyarmak istedim sadece.Zaten kaliteli ve bilgili insanların çoğunlukta olduğuna inandığım için buradayım.daha ilk gün buzdolabı için yazdığım yazıya olan ilgi ve alakadan burada yardımlaşmanın üst noktada olduğuna inandım.Ben sadece azınlıktada olsa olumsuz kişileri uyarmak istedim.Sizin durumunuzla ilgili yazılanları kaç gündür bende takip ediyorum.Fakat bilgim olmadığı konularda ahkam kesme adetim olmadığı için bir şey diyemedim.En azından sizin durumunuzu görünce aracımı değiştirmek istediğimde nelere dikkat etmem gerektiğini öğrendim sayenizde.İNSANLARIN NELERE SAHİP OLDUĞU DEĞİL NELERE İHTİYACI OLDUĞU ÖNEMLİDİR,demişler.bende nasıl bir karavana sahip olduğum değil ihtiyaçlarımı karşılamsı ile ilgileniyorum.Bu yaz eşimle 2 ay süren çanakkale'den başlayıp bodrum'a kadar süren çok güzel bir tatil yaptık.Karavanımızda sağolsun kimseye muhtaç olmadan her türlü ihtiyacımızı karşıladı,eşimde bende hayatı basitleştirerek yaşamaktan yanayız.O nedenle lüks içinde olmasada her anından zevk aldığımız bir tatil oldu.Tüm arkadaşlarımızada her anından doyasıya zevk alabilecekleri tatiller diler,sevgilerimi sunarım

yaklaşık bir snedir karavancılıkla ilgileniyorum araştırma aşamasındayım yazınızı okuduktan sonra iyi bir tercih yaptıgımı anladım teşekkürler

Sayın dalgıç,

Size mesajı gönderirken ki saat 15.00 civarıydı; Erdek'i bir miktar bilen birisi olarak, ilk aklıma gelen, sahilde bir bardak çay oldu. Hem de denize nazır çay bahçelerinden birinde... Sizin eşinizle birlikte çay içeceğiniz, adeta içime doğmuş; güzel bir rastlantı.

29-30-31 Mart 2008 tarihlerinde, eşimle birlikte gerçekleştirdiğimiz, Akhisar, Balıkesir, Karacabey, Boğaz(Karacabey), Bandırma, Tatlısu(Bandırma), Erdek, Ocaklar(Erdek), Edincik(Bandırma), Bandırma, Balıkesir ve Akhisar olmak üzere üç günlük turumuzda, Erdek'e de uğramıştık. Doğal olarak üç gün yetmezdi; yetmedi de. Tadı damağımızda kaldı. Gezi planlarımız içinde yine var " Güzel Güney Marmara"

Mutluluk, parayla pulla, malla mülkle olsaydı, "en mutlu olanlar" "en zenginler" olurdu. Mutluluk, satın alınamaz ancak yaratılabilir.

Cavid Sezen

Bendede kıytırık bır kamyonet var gecen yaz İstanbuldan dırek Antalya oradan sahıl boyu akdenız ege ve canakkale sehıtlık'den ıstanbul takrıben 2400 km yol yaptım yata kalka ıcınde tuvalet harıc her seyım mevcutdu, tadı damagımda kaldı ılerkı zamanlarda daha kapsamlı daha uzun mesafe kat edıp gene tekrarlıyacagım minibüslen aracın cok onemlı oldugunu zannetmıyorum Kıytırıkda olabılır, Yeterkı gonuller hos olsun...

Sayın Dalgıç.

Bende bu forumda cok yeni sayılırım ilk başlarda arkadaşları anlamak biraz zor olabiliyor ama gercekten bu siteyi kullananlar kötü niyetli insanlar olamaz bencede bir yanlış anlaşılma olmustu olmasada büyüklük sizde kalsın .
Önemli olan doğanın nimetlerinden faydalanmak ister kampetin üstünde , cadırda , karavanda , arazi aracında her ne olursa olsun .
Ayrıca bende Bandırmalı sayılırım (hanım köylü) :smiley: Erdek,i cok iyi bilirim benimde canım çekti demli bir çay denize bakarak.

Kıytırık mıytırık gibi biraz hor görücü tavırla yaklaşım bir gezgine yakışmaz.Kim dediyse onda gezgin ruhu olamaz.Kendini lordlar kamarasında yatlar kamarasında vs.görerek yada düşleyerek ruhunda GEZGİN'İN BASİT BİR ARAÇLA YADA HATTA YALINAYAK GEZMESİNİ BİR BÜYÜKLÜK OLARAK TASAVVUR ETMEMEK yanlıştır.Hymer la gezsen belki onun mutluluğunu yakalayamazsın.Kıl çadırda konaklayan bir kafilenin mutluğunu (basitmiş gibi görünse de) belki saraylarda yaşayamaz insan.Onun için tüm gezginlere yeri mevkii ve aracı ne olursa olsun saygılar sunuyorum.YOLLARI DAİMA AÇIK OLSUN.

Sayın dalgıç,
Yazınızı okuduktan sonra sitede ''kıytırık'' diye arama yaptım :D sonuca ulaşamadım.Bir yanlışınız olmasın.Bu platformda bahsettiğiniz zihniyette insanların olabileceğini düşünmüyorum.''Kıytırık karavan'' bile bir derece anlaşılabilir de ''kıytırık karavancı'' diye bir tanımlama olsa olsa büyük bir yanlışlığın eseridir.J9 ve arkasına yerleştirilen çek-yatlarla ilgili bir kaç yazım olduğu için bir an kendimden bile şüphelendim.Ancak yazdığım konular incelenirse değinmek istediklerimin bambaşka şeyler olduğu ortadadır.Sürüş güvenliği açısından artık ön gerilmeli,tansiyonerli emniyet kemerlerinden,katlanabilir kaporta bölümlerinden direksiyon milinden,kapı içi çelik barlardan ABS ASR EBD gibi sistemlerden bahsederken yolcuların can güvenliğini iki vidayla sabitlenmiş çek-yata emanet etmeyi doğru bulmuyorum.Bu ekonomik durumu iyi olmayanların karavancılık yapmayacağı ya da benim çok zengin olup Hymer karavanım olduğu anlamına mı geliyor? Elbette hayır.Ancak unutmamamız gereken bir konu var.Trafikte seyir halindeyken yalnızca kendimizin değil başkalarının da can ve mal güvenliğinden sorumluyuz.Benim de bizzat karıştığım ciddi bir trafik kazasında arkadan çarpma sonucu yuvasına sabitlenmemiş bir radyo-kasetçaların arkadaki yolcunun kafasını kırdığının canlı şahidiyim.Bana birşey olmaz ya da ben tehlikeli araç kullanmıyorum zihniyeti burada işe yaramıyor.Bize bir şey olmasa bile keşke bana olsaydı da....diyebileceğimiz başkaları da var.Çoğumuzun ailesi çoluk çocuğu var.Açık kamyon kasasında yolculuk yapmak da çok keyiflidir.Ama yasak işte.Ve inanın ki o yasağın çok önemli bir nedeni var.Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.

Aslında ''kıytırık karavancılar''domates kasası çakar gibi karavan imal eden bazı karavan üreticileri için uygun bir tanımlama olabilir.

Sevgili arkadaşlar,bazı arkadaşların savunma avukatlığına neden bu kadar hevesli olduğunu anlayamadım.Bu formda bulunan gerçekten değerli bilgilere sahip,bilgileri ile elinden geldiğince herkese yardım etmek için çalışan,yardım sever gezginci ruhuna sahip kişilerin %99 çoğonlukta olduğunun farkındayım.Zaten bu çoğunluktan üzerlerine alınmamaları için ricada bulunmuştum.Bazı arkadaşlar yanlış anlamış olabileceğimi belirtmişler.Ben gazetecilik yapmış okuduğunu anlayan,terddüte düştüğünde dönüp tekrrar okuyan birisiyim.62 yaşın verdiği tecrübe ilede yazdıkları ve söyledikleri ile ne anlatmak istediklerini anlayabilecek tecrübeye sahibim.Bir arkadaşımız acemice yapılan karavanlarda emniyet unsurlarına dikkat edilmediğinden üzücü olaylar yaşadığını belirtmiş.Kendisi yerden göğe haklı.Bende emniyetli araçlar kullanmaktan yanayım.1962 yılında ehliyet aldım,taksicilik-belediye otobüsü-şehirlerarası otobüs-ambulans-40 yıldır kendi özel araçlarım ve 25 yıl uluslararası tır sürücülüğünde hiçbir kazaya karışmadım.Her trafik kuralının uzun araştırmalar sonucu konduğunu ve mutlaka uyulmasının gerektiği inancındayım.Münübüslerin içine konan çekyatlar ve dolaplar arkadaşımın dediği gibi siz harika sürücü olsanızda arkadan gelip çarpmalarda çok üzücü olaylara hatta aracın devrilmesine neden olabileceği doğru.Benim anlatmak istediğim,bu tip uygulamalar yapan arkadaşları rencide etmeden uyarılması.J9 un içine bir çekyat iki dolap atarak karavancılık yapıyorlar diye hor görülmemesi.Bu arada benim aracımda J9 olduğundan üzerime alınmış veya kızmış değilim lütfen buna inanılsın.Ben yılların verdiği TIR'cılık deneyimim ile yerleşim yerleri dışında günlerce tek başıma çok kaldım.Oralarda nelere ihtiyacım olabileceğini yaşayarak öğrendim,günde 5 kez çanak anten kurmaya kadar.Hemde uydu bulucuların icat edilmediği zamanlarada pusula yardımı ile.Birde lütfen kimse ukalalık olarak algılamasın işim gereği dünyanın yarısını gezmenin verdiği avanaj ile,buradaki çok kimsenin görmediği karavanları görme ve inceleme fırsatı buldum.Tüm yılların deneyimi,gözlemlerim,ihtiyaçlarım doğrultusunda,yardımda alarak çoğunluğu kendi becerim ile karavanımı yaptım.Aracımdanda çok memnunum.J 9 lar ile ilgili söylenenleri o nedenle üzerime almış değilim.Sadece garibanlığı nedeniyle insanları hor görmeme,yaptıkları yanlışları uyarırken rencide etmeme taraflısıyım.Böyle bir konu ile rahatsızlık verdiysem özür dilerim.Bu formun kurucusu arkadaşlarada emeklerinden dolayı teşekkür ederim.Ama lütfen en lüks manavda bile çürük domates bulunacağını unutmayalım.Bu o manavın çürük domates sattığını göstermez,sadece gözünden kaçmıştır.O nedenle ben burada kimseyi suçlamadım,sadece daha dikkatli olunması hususunda uyarmak istedim.Tüm doğa sever gezginci arkadaşlara mutlu ve huzurlu,kazasız belasız seyahatler dilerim.Sürçi lisan ettiysem af ola.

Sayın dalgıç,
Yeri gelmişken hem tecrübeli hem de çok çeşitli araç kullanma deneyimi olan bir abimizden J9 minibüsle ilgili sürüş izlenimlerini bizlerle paylaşmasını isteyebilir miyiz?
Biliyorsunuz ki bu camiada J9 minibüslere çok mesafeli yaklaşılıyor.Bunun sebebi olarak da 2.elde pazarının olmayışı,manevra kabiliyetinin zayıflığı,fazla yakması,sürücüyü yorması,gürültülü olması gibi bir sürü neden gösteriliyor.
kişisel izlenimlerime göre 2.elde pazarının olmayışı çok da önemli değil çünkü zaten çok ucuza alıyorsunuz.Satarken üzerine ekleyeceğiniz donanımın parasını geri alamazsınız tamam ama zaten bunu hangi karavanın 2. elinde alabiliyorsunuz ki?Ayrıca J9 ların yaygın servis bol ve ucuz yedek parça gibi çok önemli bir avantajı var.Yeterince büyük bir iç hacime de sahip.
Yeni nesil panelvanlarla kıyaslamak tabi ki yanlış olur.Mutlaka daha konforsuz yorucu ve gürültülü olacaktır.Peki bütün bunlar büyük sıkıntı verecek ölçüde kötü mü gerçekten?
İzlenimleriniz ve yorumlarınız ekonomik sıkıntılarından dolayı karavan hayallerine kavuşamayan bir çok karavancıya rehber olacaktır.Buna ben de dahil.Ekonomik kriz bu günlerde en çok bizim sektörün kapısını aşındırıyor da :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri