Kitap Bağışı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,744

Etiketler

Ynt: Kitap Bağışı

Sosyal sorumluluk etkinliği istiyoruz!

Henüz tek kişi olarak, istanbul da, köy okullarına destek için giriş ücretli bir parti ya da gelenlerin bir şekilde desteğini alabileceğimiz bir etkinilik düzenlesek ne güzel olurdu.umarım yalnız değilimdir.:smiley:

Lutfen hersey İstanbul odaklı olmasın cunku bi ton imkan İstanbulda mevcut......lutfen ulkenin uzaklarını yakınlastıralım.

jaidevi' Alıntı:
Lutfen hersey İstanbul odaklı olmasın cunku bi ton imkan İstanbulda mevcut......lutfen ulkenin uzaklarını yakınlastıralım.

Sanırım yanlış anlaşıldı.Yapılacak yardım zaten köy okullarına (urfa mardin hakkari ağrı vs) illerimize gidecek.istanbul da yaşayıp izin almam güç olduğu için başka yerde etkinliğe katılamıyorum.oturdugum yerden çok yardım topladım.demek ki birşeyler nerede olursanız olun isteyince oluyor.yardım toplama merkezi olarak tabiki de kendi yaşadıgım yerde bir şey düzenlemek istiyorum.sizin bir etkinliginiz olursa da elimden geldiğince destek olmaya çalışırım.

etkinlikler aynı anda ayrı illerde olursa chok daha guzel olur o zaman......her ilde bir temsilciyle daha cok bagıs toplanır, hemde ortak hareketimiz daha guclu saglanır.

jaidevi' Alıntı:
etkinlikler aynı anda ayrı illerde olursa chok daha guzel olur o zaman......her ilde bir temsilciyle daha cok bagıs toplanır, hemde ortak hareketimiz daha guclu saglanır.

evet daha fazla yere yayılmış olurdu böylece.ben istanbul da internet üzerinde buldugum okullara giysi, kitap (özellikle sbs ve test yapraklı kitaplar) gönderiyorum.arkadaşlarımdan sponsor bulup kot pantolon, çorap bunun gibi şeyler yolluyoruz.kargoyu kendimiz karşılıyoruz.bir çok okula yardım gitti ve gitmeye devam ediyor.şimdi mardin e bilgisayar gönderiyoruz.çok fonksiyonlu değil belki ama 26 öğrencili bir okula gidecek ve çocuklar hiç görmediği bilgisayarla tanışacak.enazından kullanmasını öğrenecekler.çok az bir para açıgımız kaldı.umarım ki tamamlarız.

izmir'de bi donem yaptıgımız etkinlikten soz edebilirim size.....piknik seklinde bi pazar gunu toplanılıyor.....herkez evinden ikinci el esyalarını getiriyorlar....(ingilterede carboot sale olarak geciyor ismi) paranın gecmedigi sadece insanların takas yontemiyle degis tokus yaparak alısveris yaptıgı bi festival turu.....(ingilterede ne yazikki hala parayla yapıyorlar) hem kisilerden daha kaliteli esyalar cıkıyor...atmaya, vermeye kıyamadıklarını degis tokus yaparak ortaya cıkarıyorlar....bu sekilde bagıs toplamak bana daha da cazip geliyor...sizlerede siddetle tavsiye ediyorum.

jaidevi' Alıntı:
izmir'de bi donem yaptıgımız etkinlikten soz edebilirim size.....piknik seklinde bi pazar gunu toplanılıyor.....herkez evinden ikinci el esyalarını getiriyorlar....(ingilterede carboot sale olarak geciyor ismi) paranın gecmedigi sadece insanların takas yontemiyle degis tokus yaparak alısveris yaptıgı bi festival turu.....(ingilterede ne yazikki hala parayla yapıyorlar) hem kisilerden daha kaliteli esyalar cıkıyor...atmaya, vermeye kıyamadıklarını degis tokus yaparak ortaya cıkarıyorlar....bu sekilde bagıs toplamak bana daha da cazip geliyor...sizlerede siddetle tavsiye ediyorum.

:smiley: güzelmiş.paranın henüz bulunmadıgı dönemlerdeki ticarete benzettim ben.evet dediğiniz mantıklı.bizlerin ihtiyacı olmadıgı ama onlar için hayati değer taşıyan o kadar eşya barındırıyoruz ki evlerimizde ve işyerlerimizde.bir piknikte ya da bir parti de toplanılıp insanlardan bunlar istenebilir ama sonra kargo da problem yaşıyoruz.bir çok kitabı olup sırf kargo parası vermemek için göndermeyen o kadar çok insan var ki çevremde (Arkadaş çevremde değil ama yardım için internette tanışıp dil döktüğüm insanlardan bahsediyorum) kesinlikle bir baş olmalı ve gerçekten yardım yapmaya gönüllü insanları çevresine toplamalı. para toplanması daha güç tabiki.güven kavramının yüksek olması gerek.en çok kolay giysi toplamıştım ben.çünkü dolaplarını boşaltıyor insanlar bi nevi atacaklarını bize veriyorlar.

ben iki kardeş seçtim kendime.iki güzel kız çocugu.onlara karne hediyesi gönderdim.ve şimdi onlardan mutlu kimse yok.

yani reklam gibi mi olur bilmiorum ama Nak Ambar diye bi sirket var......onlar en ucuz sekilde yolluyolar...kargo sirketlerindense ambar sirketlerini size tavsiye ederim...ayrıca turkiyede kargo sirketlerinin dagıtımı olmayan heryerede goturme imkanları var.

jaidevi' Alıntı:
yani reklam gibi mi olur bilmiorum ama Nak Ambar diye bi sirket var......onlar en ucuz sekilde yolluyolar...kargo sirketlerindense ambar sirketlerini size tavsiye ederim...ayrıca turkiyede kargo sirketlerinin dagıtımı olmayan heryerede goturme imkanları var.

inceleyeceğim teşekkürler.evet bir çok kargo şirketi ile çalıştım.en ucuz göndereni tercih ettim ama hemen hemen hiç biri köylere kadar ulaşmıyor.merkezden gelip kendileri almak durumunda kalıyorlar.

Benim de elimde paylaşmak istediğim kitaplar var. Etkinlikler düzenleyip ihtiyacı olan yerlere ulaştırma görevini de sağlayabilirsek bence büyük bir iş başarırız. Böyle bir organizasyonun olması durumunda hemen hemen hepimizin bir şekilde katkı sağlıyacağını düşünüyorum. Gerek kitap yardımı gerek görevli konumunda vb.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR