Kışlık tulum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,657

hr

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,

Ben forumu uzun süredir takip etmekteyim ama yeni üye oldum hepinize merhaba. Öncelikle kendimi tanıtayım adım hakan istanbulda oturuyorum, üniversite öğrencisiyim...
Forumda takip ettiğim kadarıyla aladağlarda kışın kamp etkinliği düzenlenmekte gerçekten çok güzel bir aktivite resimlerde anladığım kadarıyla baya eğlenceli oluyor benim sormak istediğim şu bu zamana kadar kamplarımı hep yaz yaptım ama çadırım 4 mevsim sadece tulum konusunda eksiğim var ekipman olarak onuda bu aralar tamamlamak istiyorum sorum ise şu;

Yaptığım araştırmada bütçeme uygun düzeyde iki tulum beğendim biri "husky magnum" (-2,-9,-15) diğeri ise "husky emotion" (-8,-14,-22) bunlar arasından hangisini alırsam aladağlarda rahat ederim parantez içinde sırasıyla konfor tolerans ekstremleri verdim sizce hangisi daha uygun olur şimdiden belirteyim heralde yapacağım en soğuk aktivite bu olur dağcılık ya da yüksek irtifa gibi niyetlerim yok.

Aladağlarla ilgili sayfada en düşük -12 görmüşsünüz ama ben yinede sizin yorumlarınızı bekliyorum...

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: Kışlık tulum

Arkadaşlar bir fikri belirtseniz ona göre indirimde bir yer budum alacağım...

Arkadaşlar konu güncel cevapları hala bekliyorum bana kalsa fiyatı düşüğü allırım ama sonra böbrekleri üşütmeyelim... :D

bence en düşük dereceyi tercih et. sıcak deliksiz bir uyku hiç birşeyin yerini tutamaz.

salserol' Alıntı:
bence en düşük dereceyi tercih et. sıcak deliksiz bir uyku hiç birşeyin yerini tutamaz.

Tabi doğru ama dediğim gibi konfor derecesi bile -8 yani aslında sormak istediğim bu derecelere çok güvenilir mi yani -8 konfor derecesiyse -15'lerde falan rahatça yatılır demektir bu ondan sonra tulum içinde -2 derecede bile daral gelmesin... Emotio dağcılar için falan yazıyor kendi sitesinde o yüzden sordum...

Ben de kampçılğa başlarken araştırma yapmıştım. 3 mevsim için lafuma xxl aldım. extremi -7. çok geniş, eni 100 cm. 0 civarı havalara kadar süper rahat ve sıcak yatıyorum.
Kış kampları için ise, Ankara avpar dan, -12 askeri mumya tipi bir tulum aldım. Hem hafif hem -7 de yatma olanağı buldum. çadır içi -7 yi gösterirken içinde sıcacık uyudum. İnternet sitesinden ulaşabilirsiniz. Haki askeri elyaf tulum olan. Tavsiye edrim.

mimar_ankara' Alıntı:
Ben de kampçılğa başlarken araştırma yapmıştım. 3 mevsim için lafuma xxl aldım. extremi -7. çok geniş, eni 100 cm. 0 civarı havalara kadar süper rahat ve sıcak yatıyorum.
Kış kampları için ise, Ankara avpar dan, -12 askeri mumya tipi bir tulum aldım. Hem hafif hem -7 de yatma olanağı buldum. çadır içi -7 yi gösterirken içinde sıcacık uyudum. İnternet sitesinden ulaşabilirsiniz. Haki askeri elyaf tulum olan. Tavsiye edrim.

Öneriniz için teşekkürler bu ürünü de göz önüne alacağım...

fiyat / performans oranında, sert hava için,
tulumun kralı !! integral designs ! kanada ....
xpd-1 var, çok memunum, goretex i biraz kabardı !!! 15 sene !

mimar_ankara' Alıntı:

Çadırın için -7 ise dışarısını hiç tahmin edemiyorum

Kafama takılan sorulardan biri de buydu ; çadır için dışarısından daha sıcak olacak ona göre almak lazım sonuçta tulumla dışarıda yatmıyoruz

Hala tam anlayabilmiş değilim , evvela sanırım derece almak lazım :D

Gerçi ben cesaret edemedim daha kışın kar altında çadır kurmayı , herkesin yapacağı iş değil

Malum vahşi hayvanlar daha çok aşağılara iner karda yiyecek bulamayınca , birde gündüz 0 derece olan yer gece çok çok daha soğur

Techizat olmayınca donma riski var herşeyden önce

Dağhan bey, -7 iç ve dışın aynı olması benim uyduruk yazlık çadırda yatmamadan dolayı idi. Sadece yağmur çiselemesinden korunmak için, hertarafı üfüren yazlık çadırda yatmıştım. İç ve dış aynı derecede idi. Çadır ıslanmaktan korudu. Asıl işlevi uyku tulumuna borçluyum. Avpardan aldığım o haki askeri tulum Ayaş yaylasıında -7 de gayet iyi sıcak tutmuştu.

korkma bir şey olmaz !
kışın, güneş hiç vurmaz ise
çadır içi ile dışarısı aynı derecedir, dışarı -10 ise,
içerisi en en baba - 8 !!!

ama bir şart'la ! yaprak kıpırdamayacak !
chill factor ... rüzgar etkisi,
çadır veya bivaq torban yok ise, bu rüzgarı yediğin anda, babalardasın !
kışın therma rest şişme pad bir de sünge pad kullan ! lüküs ama süper rahat !

slm. gökhan

+5 derece uyku tulumunu bir yerde 70 tlye gördüm , kar yağarken kamp yapmayacağım bu aylar için iş görür mü acaba ?

Yoksa biraz daha ekleyip daha iyi bir şey mi alayım ?

korkma kap !
içine bir uzun kollu termik üst ve alt termik uzun don ile girersin,
bi de kafaya şapka iş biter !

millet biraz da markaya para veriyor;
biz de gençken bir ara o rüzgara kapılmış idik, maalesef !

ben şunu derim ama;
" çok sert hava koşullarında
iyi mal olması gerek ! "

yoksa aynen keleklerdesin....
sert dış hava koşullarında paraya acıma ...

selamlar,

gökhan

Merhaba,
Uyku Tulumu seçiminizi bir kaç durumu göz önünde bulundurarak yapabilirsiniz;
Açık alanda kullanılacak mı? --Uyku tulumlarının bir çogu su geçirir. Bazılarında ise su geçirmezlik ve nefes alabilirlik özellikleri olanlarda vardır. Kullanılacak ortama göre tercih edilmelidir. Isı degerleri yüksek olan ve su geçiren bir uyku tulumu ıslandıgında ısı degerlerinin pekte bir önemi kalmıyor.
Agırlık ve hacim--- Kullanılan dolgu malzemesine göre hacim ve agırlıkları değişmektedir. Sentetik dolgu malzemesi kullanılmış uyku tulumları agır ve hacimlidir, fiyatı iyidir. Tüy dolgulu olanlar ise hafif ve sıkıştırıldıgında az yer kaplar. Tabi her dolgu malzemesini biraz daha didiklersek, günümüz teknolojisini göz önünde bulundurursak sentetik malzemelerdede hacim ve hafifliğe gidildigini göreceksiniz. Tüy dolgulu olanlarda ise Kaz tüyü ve Ördek Tüyü olarak ayrılmaktadır. Ördek tüyü daha sert ve daha agırdır. Birde tüy sap oranı vardır ki iyice malzeme seçiminin cılkını çıkartmaktır ama önemlidir=) Tüy dolgulu ürünlerde 80/20 , 60/40 gibi ibareler görebilirsiniz. Bunlarda 1 cm2'ye düşen tüy ve sap oranıdır. Sap oranı fazla olanlardan uzak durun derim.
Isı Değerleri--- 3 derece verilir ve bu derecelerin ortasında yazanı baz almanız gerekir. Ortam sıcaklığı o dereceye yakın olmalıdır. Sonda yazanı göz önünde bulundurursanız yandık demektir=) en sondaki ısı derecesi sizi hipotermi den korur ama k**nız donar=))

Aladağlar demirkazık bugün (05 Ocak 2012) -26 derece. Kaynak freemeteo.com ben bu sitenin şaştığını görmedim, mükemmel hava durumu raporları var. Rüzgarla birlikte (windchill effect diyorlar) Bu rakam -40lara düşebilir. north face'in çok sağlam -60 kaz tüyü tulumları var. 1500 tl civarında. Maddi gücünüz yetiyorsa satın alıp bu tip etkinliklerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Ben husky'nin anapurna modelini aldım. -15'te test etme imkanım oldu ve içinde don atlet yattım. -18 comfort yazıyor ve yazdığı gibi hakkını veriyor. -28 extreme yazmışlar birde.
Tulumun üstüne nefes alabilir bir kılıf yaptırıp, içinede sağlam termal içlik ve üstüne kıyafetle girerseniz -30 belki de -40'lara kadar üşümeyebilirsiniz. Test etmek gerek... Bu arada tuluma 200 tl ödedim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR