Kışlık tulum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,660
Ynt: Kışlık tulum

belgen' Alıntı:
Aladağlar demirkazık bugün (05 Ocak 2012) -26 derece. Kaynak freemeteo.com ben bu sitenin şaştığını görmedim, mükemmel hava durumu raporları var. Rüzgarla birlikte (windchill effect diyorlar) Bu rakam -40lara düşebilir. north face'in çok sağlam -60 kaz tüyü tulumları var. 1500 tl civarında. Maddi gücünüz yetiyorsa satın alıp bu tip etkinliklerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Ben husky'nin anapurna modelini aldım. -15'te test etme imkanım oldu ve içinde don atlet yattım. -18 comfort yazıyor ve yazdığı gibi hakkını veriyor. -28 extreme yazmışlar birde.
Tulumun üstüne nefes alabilir bir kılıf yaptırıp, içinede sağlam termal içlik ve üstüne kıyafetle girerseniz -30 belki de -40'lara kadar üşümeyebilirsiniz. Test etmek gerek... Bu arada tuluma 200 tl ödedim.

selamlar, bende husky anapurna almayı düşünüyorum, verilerine bakınca fiyat/performans oranı oldukça iyi geldi.. birkaç tane soru sormak istiyorum, fermuarının ortada olmasının bir dezavantajı var mı sizce? ocak ayının sonu gibi aladğlarda 4-5 günlük bir faaliyette bulunacağım işimi görür mü acaba?

Etiketler

necrobutcher' Alıntı:
selamlar, bende husky anapurna almayı düşünüyorum, verilerine bakınca fiyat/performans oranı oldukça iyi geldi.. birkaç tane soru sormak istiyorum, fermuarının ortada olmasının bir dezavantajı var mı sizce? ocak ayının sonu gibi aladğlarda 4-5 günlük bir faaliyette bulunacağım işimi görür mü acaba?
fermuarın ortaya kadar inmesi ısı kaybını önlüyor. Hatta bir sn üşenmeyip tulumun bir iki fotoğrafını koyayım. Aladağlar konusunda bir yorum yapamayacağım. freemeteo.com'dan bakıyorum -26 gösteriyor. -15'te don atlet uyudum içinde. Yanınıza hava ile temas edince ısınan cep sobalarından en az 10 tane alın , ayak, bel, boyun bölümlerine birer tane koyar 10 saatte bir değiştirirsiniz. Tulumun içinde cep sobaları ve giysi desteği ile -30 -35'lere kadar yolu var gibi görünüyor. Bu arada aladağları şubat ayına erteleyebilirseniz ben de gelmeyi çok isterim.

Fermuar ortaya kadar iniyor (Dezavantajı şu olabilir; sıcak havalarda tulumu yorgan gibi kullanamayabilirsiniz)
[attachment=1]

Bu da başka bir açıdan
[attachment=2]

İç astarı da bana göre oldukça kaliteli
[attachment=3]

Tulumun arkasında kaymayı engelleyen bir kaplama var. Eğimli arazide çok işe yarıyor. Ayrıca Mat'ı tulumun kafa altı kısmına koymaya yarayan büyük bir cep yapmışlar. Bu şekilde kullanınca mat altınızda sabit kalıyor.
[attachment=4]

20120106_104358.jpg

20120106_104412.jpg

20120106_104446.jpg

20120106_104514.jpg

ilginiz için çok teşekkür ederim, kafamdaki soru işaretlerini giderdiniz.. bu arada maalesef faaliyetin ertelenme gibi bir lüksü yok benim dışımda gelişen bir faaliyet be sadece katılımda bulunacam.

Sayın Çağatay belgen, cep sobaları ile bir sorum olacaktı. Ben kimyasal olan tek kullanımlık değil, benzinle çalışan çakmak gibi olanlardan aldım. Sizin kullandığınız bu tip miydi? Benzinle çalıştığı için naylon uyku tulumu içinde yangına neden olmasından çekiniyorum. Evde cebimde denedim, bayağı ısı veriyor ama uyku tulumu içine koymaya tereddütüm var.

mimar_ankara' Alıntı:
Sayın Çağatay belgen, cep sobaları ile bir sorum olacaktı. Ben kimyasal olan tek kullanımlık değil, benzinle çalışan çakmak gibi olanlardan aldım. Sizin kullandığınız bu tip miydi? Benzinle çalıştığı için naylon uyku tulumu içinde yangına neden olmasından çekiniyorum. Evde cebimde denedim, bayağı ısı veriyor ama uyku tulumu içine koymaya tereddütüm var.

Sayın mimar_ankara bu cep sobalarının kömür ile çalışanı vardı diye hatırlıyorum . Bunlar nasıldır , araştırdınız mı ?

Benzinin yanması için hava alması gerekiyor delikleri vardır ama benzin bir yere bulaştımı yanmasıda bitmez , su atsannız daha da horlanır onun için soruyorum

Benim aldığım altta resmi olan çakmak benzini ile çalışan. Alev yok, katalilik ısı veriyor. satıcı av mağazaları yatağa elbiseye koyabilirsiniz zararsızdır, alevi yoktur diyor. ama yine naylon uyku tulumu içinde kullanmaya şüphelerim var..

[attachment=1]

images.jpg

mimar_ankara' Alıntı:
çakmak, kumaş sentetik olduğu için tuluma zarar verebilir. kimbilir belki de yangın çıkarır. cep sobası 2-3 liraya satılıyor. 8-10 saat kadar ısı veriyor. kış şartlarında çantada 3-4 tane bulundurmak, zor şartlarda 8-10 tane taşımakta fayda var.

mimar_ankara' Alıntı:
Benim aldığım altta resmi olan çakmak benzini ile çalışan. Alev yok, katalilik ısı veriyor. satıcı av mağazaları yatağa elbiseye koyabilirsiniz zararsızdır, alevi yoktur diyor. ama yine naylon uyku tulumu içinde kullanmaya şüphelerim var..

[attachment=1]

sentet,k malzemelerle bu tarz şeyleri kullanmak bence çok doğru değil, cep sobaları hem ucuz hem de işe yarayan malzemeler..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.