emressam
Ana Kamp
sürekli olarak mke ihalesinden araç alıyorum marş ve şarz dinaması radyatörü ,arka kasa kapağı eksik olan aracı 8900 e aldım dediğim malzemeler 2000 lira tutuyor.Ayrıca boyanmadan defender leri yasa gereği trafiğe sokamıyorsunuz.Trafiğe sokarkende proje çizdirmeniz gerekiyor 500 tl maliyeti var.Araçları çalıştırmadanbakıyorsunuz moor ve şanzuman olduğu gibi kumar kötü çıkma ihtimali yüksek aküleri yok döşemeleri oturulacak gibi değil .Mke den al demek kolay aldıkdan sonra sanayide sağlam bir ekibin yoksa başına iş alırsın.Yinede alacak olanlar ayardımcı olurum.Hidrolik direksiyon sistemi orjinal landın 5000 tl çizarında ben 2000 tl ye aracın üzerine takıyorum ingiltereden sipariş attim 1500 tl ye takımını alıyorum .
ARAÇIN Kaportasını boyasını ve motorunu kendim yapıyorum döşemesini 1000 tl karşılığında yaptırıyorum.Başdan da söylemiş olduğum gibi defenderı çok iyi tanıyorum.Bu kadar marifetin varsa ve landı benim kadar iyi tanıyor olsan emin ol sende mke den alırdın.profil resminde gördüğünüz araç en son yaptığım araç .MKE DEN ARAÇ ALMAK İSTEYENLER İÇİN KÜÇÜK BİR MALİYET HESABI YAPALIMDurum madem bu kadar vahim sen niye aliyorsun.ticarete saygim var amma menfaatine ters mi geldi ? Madem ekibiin tecruben var alanlara yardumci ol yine yap ticaretini.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1.İyi bir araç yaklaşık 9000 tl ( 16.01.2016 ihalesi araç grk 1040 rumuzlu araç ) ben aldım volkan özkan adına
2.çekici maliyeti.( çankırıya 250 tl yaklaşık 130 km )
3.Akü ( 90 amper en az 280 tl )
4.anahtar kesimi ( 40 tl )
5.motor masrafı ortalama 1500 tl ( 1040 rumuzlu araçda radyatör ve marş dinamosu eksik )
6.yağ bakımları 200tl ( hava filitresi yağ filitresi mazot filitresi yağ ve antifiriz bakımı ortalama
7.çam sökme takma işlemi 100 tl ( cam fitilleri ve mekanizmada sorun yoksa )
8.kaporta işlemi 1000 tl ortalama ( ben kendim yapıyorum )
9.boya işlemi 2000 tl ortalama ( mat vernik ve mad boya kullanıyorum yalnızca malzemeye 800 l veriyorum ve ben yapıyorum aynı malzemeyi boyacı 3000 tl ye yapıyor (DÜZGÜN BOYA OLURSA VUR GEÇ BEYAZ 1000 TL YE YAPARSINIZ )
10.Döşeme masrafı : 1000 tl
11.Elketrik masrafı yaklaşık merkezi kilit dahil 600 tl
12.isteğe bağlı hidrolik direksiyon orjinal isterseniz 4500 tl yalnızca malzeme 1000 tl de usta alır Türkiye fiyatı bu. Ben ingiltereden getirdiyorum 1500 tl ye takımını alıyorum ve kendim takıyorum yalnızca tornacıya para veriyorum.
12.evrak masrafı ( emniyet kaydı olmadığından uygunluk projesi yaptırmanız lazım 500 tl ruhsat plaka eksoz muanesi ve muane masrafı yaklaşık 900 tl + sigorta.
BU DEDİĞİM MASRAFLAR KLASİK HEPSİNDE VAR EKSTRADAN MOTOR ÖLÜ ÇIKAR MOTOR MASRAFI ŞANZUMAN SORUNLU OLUR ŞANZUMAN MASRAFI BASKI BİTMŞ YADA YAĞLANMIŞ OLUR ONUN MASRAFI VS VS VS ...