Kişisel Galeri (Libya; Sedat)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hsbasar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 145
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,385

Etiketler

Ynt: Kişisel Galeri (Libya; Sedat)

gezgen' Alıntı:
Gökkuşağı çok güzel.Yaw ben bu ebemkuşağıını hiç bi zaman tam kadraja sığdıramadım bi geniş açım olsaydı olurmuydu bilmem? 20 gün önce demrede tam kadraj nerdeyse oluyodu gene ucundan kaçırdık bi başka zamana inşaallah. :D

Sayın gezmen eminim siz yakalarsınız, ;)

Mustafad' Alıntı:
Sedat Bey, teşekkürler. Devamını da bekliyoruz. ;) Selamlar.

Sağolun Mustafa bey.

sisdagili61' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,
Sedat bey, fotoğraflar için teşekkürler devamını herkes gibi bekleyenlerdenim,
Yıllar önce Libya'ya gitme işim vardı son anda direkten döndü,
Kalın sağlıcakla.

Kısmet Niyazi bey, ben her işte bir hayır olduğuna inananlardanım. Sanırım bu ara fırsatım olur biraz daha çekim yapmaya, yaptıkça paylaşırım.

Bir gün daha bitti :D

[attachment=1]

DSC06151.jpg

Cevdet bey, birde yüksek ISO denemem oldu bu akşam.
İlk defa denedim, çok gürültü olacağını düşünmüştüm ama süre kısa olunca gürültü fazla olmadı.
Görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim. Denemelerim devam edecek.

[attachment=1]

Exif bilgisi

[attachment=2]

DSC06212.jpg

foto-detay.jpg

(Cevdet bey, birde yüksek ISO denemem oldu bu akşam.
İlk defa denedim, çok gürültü olacağını düşünmüştüm ama süre kısa olunca gürültü fazla olmadı.
Görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim. Denemelerim devam edecek. )

Hocam yarım saat kadar önce benim gözümde takılmıştı sokakta :smiley: bu manzara.
Çok güzel bir an.
Benimde birkaç denemem oldu gece çekimi ile ilgili şahsen ben çok başarılı olamadım :D maşallah siz iyisiniz 400 iso gereksiz bence düşük isoda nasıl olur makinanıza bağlı tabikide..
Ama bu karenizin çok iyi olduğunu söyleyebilirim..
yüreğinize sağlık..

Elde çekim yaptığım için titretirim korkusuyla iso yu eyüksek değer olan 400 iso kullanmıştım.
Bir dahaki sefere 200 iso ile deniyeyim, normalde 64 iso ile çekiyor (manuel ayarda)

Bazı geceler gökyüzü çok güzel oluyor, ama ben pozluyamıyordum. ISO aklıma gelmemişti.
Uygun bir gecede denemeler yapar paylaşırım tekrar.

hsbasar' Alıntı:
Elde çekim yaptığım için titretirim korkusuyla iso yu eyüksek değer olan 400 iso kullanmıştım.
Bir dahaki sefere 200 iso ile deniyeyim, normalde 64 iso ile çekiyor (manuel ayarda)

Bazı geceler gökyüzü çok güzel oluyor, ama ben pozluyamıyordum. ISO aklıma gelmemişti.
Uygun bir gecede denemeler yapar paylaşırım tekrar.
Makinayı sabitlecebileceğiniz bir durum var ise çok daha iyi olur sedat bey..
iyi geceler..

Merhaba;

Tripot- manuel netleme- ve uzaktan kumanda deklanşör gerekli deklanşör için zamanlama ayarını kullanabilirsin.selamlar.

iso 1600 pozlama 1-10.000 odak 33 mm. naçizane bi fotoğrafım selamlar.

[attachment=1]

akyaka 049.jpg

Hoş bir fotoğraf olmuş,

Bende birkaç deneme yapacağım, tripod yok yanımda ama Cevdet beyin dediği gibi biryere sabitlerim, sizin yazdığınız gibi manuel netleme ve zaman ayarı yaparım.
Bakalım neler çıkacak :D

Kamp çevresinde uçuşan Kırlangıçları uzun zamandır fotoğraflamaya çalışıyordum ama o kadar hızlılar ki, elimdeki makina ile bu mümkün olmamıştı.
Geçen hafta yaşadığımız kum fırtınasında bir çok Kırlangıcı kaybettik. Üç gün önce fırtınadan yaralı kurtulan bu kuşa yaklaşıp birkaç poz çekebildim.

[attachment=1]

[attachment=2]

DSC06502.jpg

DSC06504.jpg

19 mayısta yaptığımız arazi gezisinden bir kare, geçmişin izleri halen duruyor çölde.
Ortadaki iz 25 yıl önce kayıt alınan bir sismik hattan hatıra.

[attachment=1]

DSC06395.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON KONULAR

Geri