Kişisel Galeri (Fatih)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jargondeath Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 113
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,753

Etiketler
Ynt: Kişisel Galeri (Fatih)

Yorumlara teşekkürlerimi gene yeni fotoğraflarla ediyorum. Sevgiler saygılar sunarım. Doğada bir yerlerde görüşmek üzere.

IMG_2167_fhdr.jpg

DynamicPhoto HDR Trial                                                                        www.mediachance.com

IMG_2149.jpg

DynamicPhoto HDR Trial                                                                        www.mediachance.com

IMG_2152_fhdr.jpg

IMG_2164_fhdr.jpg

Yorumlara teşekkürler. Daha nice karerlerde buluşmak üzere.

Kullanılan teknik Hdr ama orjinal hdr yapımında aynı fotoğraf karesi alt değer standart değer ve üst değerlerde çekilip bir program yardımıyla birleştirilmesine verilen isimdir. Açılımı : High definition resolution Türkçesi : Yüksek tanım kararlılığı dır. Benim kullandığım teknik abiane tabirle çakma Hdr yani tek kare fotoğrafı bir program vasıtasıyla doyurmak ve Hdr haline getirmek. Elbette bazı detayları var; Fotoğrafı çekerken kullandığım programa göre çekmem gerekiyor. Her karede buteknik kullanılımıyor. Birde tozunu almak gibi geldiği için kullanıyorum. Gitti nasıl değerlerde çekmişim bu fotoğrafı derken uygulamayla sanalda olsa fotoğrafı yeniden kazanıyorsunuz. Bırakmak istesemde program beni bırakmıyor.

ceranus' Alıntı:
Karadeniz fotoğrafların sadece bu kadar mı ?

Sorma makine elimden geldiğince yanımdaydı ama durmak ve zaman ayırmak gerekiyordu. Durduğumuz noktalardada olmadı olamadı. Sadece treboluda durduğumuzda alışveriş yapmak için 6 kare fotoğraf almışım hepsi aynı anın kareleri olduğu için sadece birini kullandım.

Ayrıca düşmek gerek yollara böyle olmadı Kısmet işte. Sağ salim döndük şükür gene gider gene çekeriz İnşAllah bir zaman.   

Tripodla çalışmak gerek birde makinemin uygunluğunu denemedim hiç belkide elde edebilirim. Olmadı bu haftasonu bir tripod emanet edineyimde birde aslını yapmaya çalışalım. Bu işide çözerse kötü fotolarımın hepsinden ben sorumluyum makinemlede uzun süreli bir barış imzalıycam.

Elimden geldiğince bu işi bilen üstadların yorumları ve eleştrileriyle fotoğraflarımı ileriye taşımaya çalışıyorum. Daha iyileride çalışırsam ve emek harcarsam neden çıkartamıyım gibi geliyor. Heleki düşük ışıkta makinemin performansı beni ümitlendirdi. Makinemide suçluyordum daha iyi bir makine olsa daha güzel kareler yakalardım diye esktra performanslar ( Zoom ve Iso performansları) haric tamamiyle '' Bakış acısıymış ''.

Manuel modla çekiyorum çoğu kareyide. Tamam yüzeysel ve kolay ama makinede bu ne yapalım.

İyi seyirler....     

Harika resimler birde resimleri nerede çektiğinizi belirtmiş olsaydınız daha güzel olcakmış elinize sağlık.

IMG_2482s.jpg

DynamicPhoto HDR Trial                                                                 www.mediachance.com

IMG_2407.jpg

DynamicPhoto HDR Trial                                                                                                                                     www.mediachance.com

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

SON KONULAR

Geri