Kişisel Galeri (Didem GECEGEZER)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan liilith Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 76
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,585
Ynt: Kişisel Galeri ( Didem GECEGEZER )

güzel kareler Esra hanımında bahsettiği gibi büyük olsalardı daha güzel olurlardı. yinede elinize emeğinize sağlık..

Yemek...

4266031226_00ef816dc5_m.jpg

4108120969_180baf5c1a_m.jpg

3814881120_95ca21167b_m.jpg

3765205414_3fd5c0f1ee_m.jpg

Hmmm super katalog cekimlerinizi izlemeye devam ediyoruz :smiley:

siradakiler

saat ler, araba, ayakkabi, dimi :smiley: :smiley:

dicektimki is gibi diilde keyif icin cektikleriniz varmi kurgusuz, oylesine gibi..

eminimki onlar dahada guzeldir

çok güzel fotoğraflar tebrik ederim. bir iki tanesini daha önce bir yerlerde görmüştüm. paylaşım için teşekkürler. çalışmalarınızın devamını dilerim..

Ynt: Kişisel Galeri (Didem GECEGEZER)

fotoğraflar fena değil. ilk yüklediğiniz fotoğraflar açıkcası bana çekici gelmedi. görüntü işleme programlarıyla yaptığınız hue-saturationı fazla kaçırmışsınız.
vinyet kullanımıyla da cok güzel sonuçlar alınabiliyorken, siz burda da ayarı kaçırıp kareyi bozmuşsunuz (lütfen yazdıklarımı yapıcı olarak değerlendirin)

yiyeceklerle ilgili çekimlerin ilk ikisi bence sizin szirveniz olmuş. ben bu fotoları gönül rahatlığıyla satınalabilirdim.
mücevherat çekimi çok zor olmasına rağmen onun da altından kalkmışsınız. (biz bir altın yüzük için fotoğrafçımızla didiştiğimizi hatırlıyorum)
Uçan balon fotoğrafınızı satın almayı düşünmüştüm bir çalışma için -tabi sizinkiyse- ama çok kontrast olduğu için vazgeçmiştim : )

Genel olarak değerlendirmek gerekirse (bunu bir fotoğrafçı nın değil - fotoğrafınızı kullanacak bir tasarımcının yorumu olarak olarak düşünün)
fotoğraflarınız karanlık. ve uyguladığınız renk ayarları -fikrimce- hatalı. Renkler patlama noktasına kadar geliyor ve vinyet ihtiyacı olmayan bazı yerlerde
vinyet kullanmanız işi bozmuş.

fakat istocka fotoğraf kabul ettirmenin ne kadar zor olduğunu arkadaşdan biliyorum.
tebrikler.

Oradaki fotoğraflardan sadece I- stock damgalı olanlar ve yemek fotografları satışta diğerleri zevkim için çekilmiş kareler. Stock amaçlı değil. Balon fotoğrafını da satışa çıkarmadım çünkü bazı kareleri yoğun contrastlı seviyorum -özelliklede Lomo efektini tercih ediyorum begendiğim bir mavi rengi baskın kılıyorlar . Bunları stock larda kullanmıyorum .Mümkün oldukça işlenmemiş fotoğrafları tercih ettiklerini biliyorum özellikle de dış çekimlerde ..İlk iki yemek fotoğrafını yakın zamanda yayınlanacak bir dergi için çektim ve mücevherat konusundada benzer çalışmalarım var .Fotoğraflarımın karanlık olmasının uyarısını birkaç arkadaşımdan almıştım . sonradan kullandığım monitörümün kalibrasyonunu yaptırınca bir nebze olsun düzeldi -ki yeni çektiğim yemek fotoların da da- fark ediliyor.
I- stock tam teşekküllü stüdyoların çekimlerini doğal olarak tercih ediyor fakat bazı fotoğrafcılar bu çekim olaylarını abartıp aynı karenın 100 adet benzerini koyup fotoğraf satıyorlar . Bu fotoğraf çekmek konusunda ikilem yaratıyor çünkü amacınızın keyifli foto çekmek ve anlık değişik kareler yakalamak mı yoksa teknik acıda mükemmel stock lar oluşturmak mı bulmacasına düşüyorsunuz.

pixelyus' Alıntı:
fotoğraflar fena değil. ilk yüklediğiniz fotoğraflar açıkcası bana çekici gelmedi. görüntü işleme programlarıyla yaptığınız hue-saturationı fazla kaçırmışsınız.
vinyet kullanımıyla da cok güzel sonuçlar alınabiliyorken, siz burda da ayarı kaçırıp kareyi bozmuşsunuz (lütfen yazdıklarımı yapıcı olarak değerlendirin)

yiyeceklerle ilgili çekimlerin ilk ikisi bence sizin szirveniz olmuş. ben bu fotoları gönül rahatlığıyla satınalabilirdim.
mücevherat çekimi çok zor olmasına rağmen onun da altından kalkmışsınız. (biz bir altın yüzük için fotoğrafçımızla didiştiğimizi hatırlıyorum)
Uçan balon fotoğrafınızı satın almayı düşünmüştüm bir çalışma için -tabi sizinkiyse- ama çok kontrast olduğu için vazgeçmiştim : )

Genel olarak değerlendirmek gerekirse (bunu bir fotoğrafçı nın değil - fotoğrafınızı kullanacak bir tasarımcının yorumu olarak olarak düşünün)
fotoğraflarınız karanlık. ve uyguladığınız renk ayarları -fikrimce- hatalı. Renkler patlama noktasına kadar geliyor ve vinyet ihtiyacı olmayan bazı yerlerde
vinyet kullanmanız işi bozmuş.

fakat istocka fotoğraf kabul ettirmenin ne kadar zor olduğunu arkadaşdan biliyorum.
tebrikler.

alıntı:
"I- stock tam teşekküllü stüdyoların çekimlerini doğal olarak tercih ediyor fakat bazı fotoğrafcılar bu çekim olaylarını abartıp aynı karenın 100 adet benzerini koyup fotoğraf satıyorlar . Bu fotoğraf çekmek konusunda ikilem yaratıyor çünkü amacınızın keyifli foto çekmek ve anlık değişik kareler yakalamak mı yoksa teknik acıda mükemmel stock lar oluşturmak mı bulmacasına düşüyorsunuz."

bunun cevabı kolay...
Amacınızı belirlemeniz şart. Eger satmak istiyorsanız hedef kitlenizin beklentisini en iyi şekilde karşılamanız gerekir.
Ama derseniz ki benim derdim satmak değil sadece kendimi ifade ve tatmin...

o zaman kimse size karışamaz. sizi neyin iyi ifade ettiğini düşünüyorsanız onu çekersiniz.
İster monokrom, ister kontrast, ister flu çekersiniz.
bu sizin tarzınızdır.

Sadece yeşilimtrak fotoğraflar çeken bir sanatçı vardı. -adını şimdi hatırlayamadım-
Adam güneşi bile yeşilimtrak karelerle veriyordu. Bu onun tarzı. ve gördüğün her karede onun fotoğrafı olduğu anlaşılabiliyordu.
Ama stock olarak satabilir miydi - tartışılır.

benim düşüncem, hedefiniz satmaksa genel-geçer karelere yer vermeniz.
bu sizi tatmin etmiyorsa istediğinizi, istediğiniz şekilde çeker dostlarınıza armağan edersiniz.
ki bu sizin için çok daha büyük bir kazanç olur bence : )

Resimden anladığım söylenemez belki ,ançak sizin resimlerinizden keyif aldığımı biliyorum. Elinize emeğinize sağlık

pixelyus' Alıntı:
alıntı:
"I- stock tam teşekküllü stüdyoların çekimlerini doğal olarak tercih ediyor fakat bazı fotoğrafcılar bu çekim olaylarını abartıp aynı karenın 100 adet benzerini koyup fotoğraf satıyorlar . Bu fotoğraf çekmek konusunda ikilem yaratıyor çünkü amacınızın keyifli foto çekmek ve anlık değişik kareler yakalamak mı yoksa teknik acıda mükemmel stock lar oluşturmak mı bulmacasına düşüyorsunuz."

bunun cevabı kolay...
Amacınızı belirlemeniz şart. Eger satmak istiyorsanız hedef kitlenizin beklentisini en iyi şekilde karşılamanız gerekir.
Ama derseniz ki benim derdim satmak değil sadece kendimi ifade ve tatmin...

o zaman kimse size karışamaz. sizi neyin iyi ifade ettiğini düşünüyorsanız onu çekersiniz.
İster monokrom, ister kontrast, ister flu çekersiniz.
bu sizin tarzınızdır.

Sadece yeşilimtrak fotoğraflar çeken bir sanatçı vardı. -adını şimdi hatırlayamadım-
Adam güneşi bile yeşilimtrak karelerle veriyordu. Bu onun tarzı. ve gördüğün her karede onun fotoğrafı olduğu anlaşılabiliyordu.
Ama stock olarak satabilir miydi - tartışılır.

benim düşüncem, hedefiniz satmaksa genel-geçer karelere yer vermeniz.
bu sizi tatmin etmiyorsa istediğinizi, istediğiniz şekilde çeker dostlarınıza armağan edersiniz.
ki bu sizin için çok daha büyük bir kazanç olur bence : )

İlker bey ,
Dostlara fotoğraf armağan etmek de güzeldir, o fotoğraflar en azından sanal ortam paylaşımlarından daha fazla değer görür;)
Sanat -tabii gereken özen gösterilerek yapılıyorsa - hem eleştirileri hemde övgüleri içinde barındırmalı sonuçta herkesin kendine has bir tarzı var.Bu da sizi diğerlerinden ayırmalarına ve de "beğenmek yada beğenmemek" gibi kategorilere sokmalarına yarıyor.Ben stock lara mümkün oldukça az fotolar yüklüyorum hatta bazıları kabul olsa bile bir süre sonra onları kaldırıyorum çünkü kendime has beğenilerim var ve beni -sırf stock da çok yükleme yapsın -diye çektiğim kareler tatmin etmiyor ama bunu da deniyorum.
Sadece bir yere takılı kalmak değilde farklı tarzlar da denemek gerekiyor.Stock fotoğrafcılığı bir taz. İçlerinde gerçekden çok hoş fotoğraflarda var fakat hitap ettiği alanlar evinizin duvarlarına asılacak türden olmuyor ( bu bir genellemedir)..
Tercihim her iki tarafta da yer alabilmek.
Beğenileriniz ve eleştirileriniz için teşekkür ediyorum.Belki bir gün bizde sizin çalışmalarınızı bu site aracılığı ile görebiliriz.
İyi bir haftasonu geçirmeniz dileği ile..

ben fotoğrafçı olamama rağmen mecburiyetten pek çok kere vizörün arkasına geçmek zorunda kaldım.
benim işim tasarım. özellikle ilgilendiğim alan ise ambalaj tasarımı.
fotoğrafla ilgili bir konuya ambalaj tasarımları koysum biraz ayıp olur galiba :smiley:

Tasarımlarınızı belirli bir platform da sunuyor olmalısınız.
3dmax, maya , softimage ?

Bunlarda görsel bir görüntü değil mi?
Sonuçta fotoğrafdan daha güzel kareler biliyorum ben 3D ile yapılmış .

Size 3D üzerine olan bir konuda bizimle paylaşırsınız. Görmüş oluruz.

pixelyus' Alıntı:
ben fotoğrafçı olamama rağmen mecburiyetten pek çok kere vizörün arkasına geçmek zorunda kaldım.
benim işim tasarım. özellikle ilgilendiğim alan ise ambalaj tasarımı.
fotoğrafla ilgili bir konuya ambalaj tasarımları koysum biraz ayıp olur galiba :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR